Skip to main content

Je hoeft niet te werken voor helderheid, richting en rust in je hoofd

Helderheid, richting, rust in je hoofd.

We denken dat we iets moeten doen om het te bereiken. Harder nadenken als je niet weet wat de volgende stap moet zijn. Vaker mediteren als je hoofd omloopt. Nog meer advies inwinnen als je vastzit.

Je bent geconditioneerd om te handelen. Om iets te doen om van je onrust af te komen. Het lijkt de enige en logische optie. Maar dat is het niet.

Waar komt je onrust vandaan? Het is een tijdelijke ervaring die word veroorzaakt door onrustige gedachten in het moment. Je gelooft dat de situatie moeilijk voor je is, en ervaart onzekerheid in de vorm van een stressreactie in je lichaam. Je hebt jezelf dus onzeker gedacht. Via je vermogen om te denken en je bewustzijn heb je een onrustige ervaring gecreëerd.

Wanneer ervaar je rust en helderheid? Als je bewustzijn niet in beslag wordt genomen door dit soort gedachten. Dan twijfel je niet over de juiste koers, maar volg je gewoon de ideeën en opwellingen die vanzelf in je opkomen. Dan ben je helder en innerlijk kalm.

Die rust en helderheid zijn altijd voorhanden. Je hoeft niets te doen om ze te bemachtigen. Onder de brij van je onzekere gedachten liggen ze geduldig op je te wachten. Tot je klaar bent met je onzekere gedachten te denken. Dat punt bereik je sneller als je ze met rust laat. Als je stopt met koortsachtig nadenken. Of met krampachtig proberen van je onrust af te komen. Je mag jezelf toestaan om het even niet te weten. Dan komt er vanzelf iets nieuws op dat je inspireert om in actie te komen.

Dan vult je hoofd zich vanzelf weer met nieuwe, frisse gedachten. Met opwellingen die niet besmet zijn door onzekere overtuigingen over jezelf en je situatie. Vrije, ongeconditioneerde gedachten die in je bewustzijn een heel andere ervaring creëren; een ervaring van vertrouwen, welbevinden en helderheid.

Je kunt altijd de weg terugvinden naar een heldere gemoedstoestand. Het is zo bevrijdend om dit mechanisme van de menselijke ervaring te snappen! Het maakt het leven zoveel relaxter en eenvoudiger. Troebele buien zijn niet langer een probleem. Die kun je gewoon uitzitten. En voor je het weet dient zich een constructieve gedachte aan.

Zo simpel en moeiteloos kan het zijn! De sleutel tot mentaal welbevinden ligt op ieder moment voor honderd procent in jezelf. Als je dat eenmaal gezien hebt, is het niet langer logisch of nodig om het buiten jezelf te zoeken. Of om te denken dat er nog iets aan jou verbeterd moet worden. Innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen liggen elk moment voor het grijpen. 

Je hoeft niet te werken voor helderheid, richting en rust in je hoofd. Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes, zonder stappenplannen, zonder zwoegen, ploeteren, een stapje voorwaarts zetten en weer terugvallen.

3 principes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.