Succesvol solliciteren sessie


Leer frustratie en weerstand
omzetten in zelfvertrouwen en plezier

Succesvol solliciteren sessie

Leer de succesfactoren voor een soepel sollicitatiegesprek

Hoe je met behulp van je introverte eigenschappen een ijzersterke indruk kunt maken

Als je introvert bent, luister je waarschijnlijk liever dan dat je praat, heb je tijd nodig om ideeën en oplossingen in je op te laten komen en sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Dat zijn geen karaktertrekken die je van pas komen in het sollicitatiestrijdperk. Een sollicitatiegesprek is immers bij uitstek een situatie waarin de schijnwerpers op jou gericht zijn, waarin mensen van je verwachten dat je makkelijk praat en onder druk snel kunt reageren. Werkgevers zijn dol op extraverte kandidaten die makkelijk contact maken en hun sterke punten met bravoure voor het voetlicht weten te brengen.

Het is dan ook logisch dat veel introverten een hekel hebben aan solliciteren. Ze denken dat ze zichzelf niet kunnen verkopen. Diep in hun hart vinden ze het bovendien onzin dat dit van ze gevraagd wordt. Ze weten waar ze goed in zijn en vinden het niet nodig om anderen daarover te vertellen. Ze denken dat als ze maar goed hun best doen, hun talenten vanzelf wel opgemerkt zullen worden. Dit is helaas een misvatting. Je zult zelf overtuigend voor het voetlicht moeten brengen wat je sterke punten zijn en wat jou drijft om je werk goed te doen.

Hoe je je overtuigend kunt profileren op een introverte manier

Het goede nieuws is: dat is zeker mogelijk! Ook als je introvert bent, kun je overtuigend zichtbaar maken waar jouw kwaliteiten liggen. Maak alleen niet de fout te denken dat je dat moet doen op de extraverte manier. Dat zal je niet lukken en dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt je als introvert krachtig profileren op je eigen bedachtzame, weloverwogen wijze. Op een manier die past bij jouw introverte aanleg dus.

Als introvert blink je uit in focus, concentratie, doorzettingsvermogen, diepgang. Deze eigenschappen kunnen je helpen om een ijzersterke indruk te maken tijdens sollicitatiegesprekken. De succesfactoren zitten hem in een goede voorbereiding en een alerte houding tijdens het gesprek.

Wat je nu nodig hebt

De kunst is om je lichaamstaal en taalgebruik zo effectief mogelijk in te zetten. Dat betekent niet dat je in een extravert hoeft te veranderen om overtuigend voor de dag te komen. Wel moet je alert zijn op de valkuilen van je introverte aanleg die maken dat je passief, aarzelend of afstandelijk overkomt. Wat je nodig hebt, is antwoord op de volgende vragen:

Zelfkennis: Wat zijn je sterke punten en wat zijn de belangrijkste valkuilen van je introverte voorkeursstijl?

Tips voor effectief communicatiegedrag: Hoe kun je jouw toegevoegde waarde overtuigend onder woorden brengen? Hoe kun je effectief gebruikmaken van lichaamstaal? Hoe kun je actief luisteren combineren met doelgericht vertellen?

Zelfvertrouwen: Wat kun je doen om je zenuwen te verminderen? Hoe kun je meer plezier krijgen in sollicitatiegesprekken?

 

Wat levert de Succesvol Solliciteren sessie je op?

Deze complete privé sollicitatietraining (één op één) helpt je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om overtuigend zichtbaar te maken waar jouw kwaliteiten liggen en wat jouw toegevoegde waarde is.

Dit kan de sessie je opleveren:

  • een glasheldere beschrijving van jouw top 5 sterke punten en hoe deze te benadrukken in je brief en cv en tijdens het sollicitatiegesprek
  • handvatten om met zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek in te gaan
  • tal van praktische tips om je boodschap zo te verpakken dat deze enthousiast en overtuigend overkomt

Deze één op één sessie duurt 2,5 uur en vindt plaats op mijn kantoor bij 2Connext, Dokter van Deenweg 108 in Zwolle. De investering bedraagt €195.00.

 

Wat heb ik te bieden als coach?
  • Ik ben ervaringsdeskundige! Alle belemmeringen die jij ervaart, heb ik aan den lijve ondervonden. Ik ben van nature introvert en weet dus welke tips niet werken voor een introvert (die van en voor extraverten), en welke wel.
  • Ik ben geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Ik geef al jarenlang trainingen in het hoger onderwijs over onder andere presenteren en solliciteren. Ook ben ik geaccrediteerd 7 Habitstrainer en gekwalificeerd MBTI-professional. Mijn expertise op het gebied van communicatieve vaardigheden en op het vlak van introversie combineer ik in mijn eigen praktijk. Het is mijn missie om zo veel mogelijk introverte mensen te helpen om effectiever te communiceren en zo hun zichtbaarheid te vergroten. Dat is een van de redenen dat ik het boek Succesvol solliciteren voor introverte mensen heb geschreven.

 

Wil jij ook leren hoe je een ijzersterke indruk maakt?

Schroom dan niet en meld je aan door me te bellen of te mailen: 06-28714476, info@elinesluyscoaching.nl. Ik help je graag!

Welke type introvert ben jij?

Maak de test en ontdek de sterke punten en valkuilen van elk type!

Schrijf je in voor gratis mini-training

Meest recente berichten

Blogartikelen per onderwerp:

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Gratis e-book Introversie bestaat niet

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over introversie, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank mijn e-book Introversie bestaat niet cadeau.

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk door te begrijpen hoe jouw ervaring van moment tot moment tot stand komt. Inzicht in dit mechanisme reik ik je graag aan in dit e-book!

Gratis e-book over de 3 principes

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over de 3 principes, kun je meteen mijn e-book downloaden. Daarna ontvang je regelmatig updates en artikelen.  

Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes en zonder stappenplannen. Maak kennis met de 3 principes!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle