Skip to main content

 

Verlang je ernaar om meer ontspanning en zelfvertouwen te ervaren?

Naar meer rust en helderheid in je hoofd?

Om je creativiteit de ruimte te geven en vanuit vertrouwen te leven?

Je zit nooit vast. Er is niets mis met je. En als je gelooft van wel, kan dat in elk moment veranderen.

We zijn menselijk. We hebben allemaal ervaringen van angst, onzekerheid of stress. Deze gevoelens mogen er allemaal zijn. Maar ze  hoeven je vrijheid niet te beperken. Je hoeft je leven niet te laten domineren door angst voor de toekomst. Voor afwijzing of het oordeel van anderen. Door ergernis, boosheid, of verdriet.

Je kunt geloven dat je vastzit. Dan lijkt het onmogelijk om van onzekerheid naar vertrouwen te gaan. Van verkramping naar ontspanning. Van onrust naar hoop, vreugde en rust.

Maar transformatie is altijd mogelijk. Je ervaring van het leven kan telkens opnieuw weer veranderen. Wat je ook meemaakt, meegemaakt hebt, of zal meemaken.

Dat wil niet zeggen dat je anders, beter of specialer moet zijn dan je nu bent.

Dat is lastig voor ons westerse brein om te bevatten. We zijn geconditioneerd om te geloven dat we pas vrij en gelukkig zullen worden als we hard aan onszelf werken. Als we bepaalde resultaten bereikt hebben. Als we niet langer pijnlijke emoties ervaren. Als we in de ogen van anderen succesvol zijn. Als iedereen ons leuk, lief en aardig vindt. Als we onszelf leuk, lief en aardig vinden. Als er aan bepaalde voorwaarden en ideaalbeelden is voldaan.
 
Waar komt dit geloof vandaan? Uit verzet tegen het leven zoals het nu is. Uit het geloof dat jij of jouw ervaring anders, beter of specialer zou moeten zijn dan ze nu zijn. Dat geloof bestaat alleen in jouw verbeelding. Het heeft geen vaste grond in de realiteit. En toch creëren je beelden van hoe het zou moeten zijn reële ervaringen van onzekerheid, onrust en onvrede. Hoe meer verzet, hoe meer stress. Hoe meer stress, hoe meer je vervalt in uitgekauwde gedachtepatronen en verkrampt, onnatuurlijk gedrag.

Andersom geldt ook: hoe minder verzet, hoe meer welbevinden. Hoe meer je openstaat voor het leven zoals het nu is, hoe fijner je je voelt. Dan ben je niet bezig met je verleden, je toekomst of oordelen van de omgeving. Je bent überhaupt niet met jezelf bezig, omdat je opgaat in wat je aan het doen bent. Je staat open voor het onverwachte en het nieuwe. Je beweegt vanzelf authentiek, veerkrachtig en creatief door het leven. Zonder dat je probeert anders, beter of specialer te zijn dan je bent.

Je hebt alles al in je om op deze authentieke, veerkrachtige, creatieve manier door het leven te bewegen. Ongeacht je bagage, huidige omstandigheden, afkomst, labels, diagnoses, of leeftijd. Het zit ingebakken in je menselijke natuur. In plaats van blijven sleutelen aan jezelf en je ervaring van het leven, kun je je bewust worden van deze natuur.

Daar is mijn coaching op gericht.

De individuele coachgesprekken over de 3 principes met Eline zijn elke keer weer een feestje. Vele onderwerpen passeren de revue. De ene keer een lijstje met vragen, de andere keer een blanco lijst. Eline neemt je stapsgewijs mee in de werking van de 3 principes.

En nu: de vele gedachtetheaters die ik in mijn hoofd had, zijn verdwenen.  Of wanneer deze weer starten, zijn deze theaters, omdat ik er geen betekenis meer aangeef, snel verdwenen. Op allerlei vlak, werk en thuis, merk ik dat het ‘leven’ makkelijker is geworden. Ik ervaar rust, helderheid en meer openheid.

Een aanrader is: Het laatste zelfhulpboek. Hierin laat Eline je kennismaken met de 3 Principes. En ik kan je verzekeren: eenmaal mee kennisgemaakt, het laat je niet meer los!”

Rob de Haan

Een psycholoog zei me dat ik een angststoornis had. Maar van binnen voelde ik dat dit niet klopte, ik wilde dit label niet. Door veel te lezen en te luisteren over de 3 principes kon ik al door een andere bril naar mijn angst- en paniekaanvallen kijken. Eline heeft mij enorm geholpen. Wanneer ik weer in een kramp schoot wilde ik vooral heel veel doen om daar zo snel mogelijk uit te komen. Door de heldere uitleg en het vertrouwen van Eline durfde ik ook eens een keer ‘niets’ te doen tijdens een kramp en te zien dat ik altijd oké ben. Dit was niet altijd makkelijk maar Eline straalt zoveel vertrouwen uit, dat had ik echt nodig om door te gaan. Al mijn concepten over hoe ik me zou moeten voelen heb ik buiten de deur gezet. Dit geeft enorm veel ruimte, ook in mijn lichaam. Angst en ongemak ervaar ik nog wel eens (zoals ieder mens), maar ik sleutel er niet meer aan. Hierdoor verliest het zijn grip en leef ik weer in vrijheid. Ik ben Eline eeuwig dankbaar.

Anne-Marie

 

Geluk, vrijheid en vertrouwen zitten hem niet in de afwezigheid van klachten of lastige situaties, maar in het vermogen om met veerkracht, gezond verstand en wijsheid te reageren op je ervaringen. Dit vermogen draagt iedereen in zich. In een coachtraject help ik je om je op een gezonde manier te verhouden tot ervaringen van fysieke, mentale, emotionele en sociale stress, zodat je leert vertrouwen op je aangeboren veerkracht. Dat betekent niet dat je dan nooit meer pijn of stress ervaart. Maar wel dat die een compleet andere lading en betekenis krijgen. Dan hoeven ze niet langer je vrijheid, vertrouwen en levenslust in de weg te staan!  

Je bent niet je zelfbeeld. Er zijn ontelbaar veel manieren van zijn. Hoe meer je dat ziet, hoe vrijer je bent om te verschijnen zoals je in het moment verschijnt. 

Als je gewoon verschijnt zoals je bent, krijgen mensen een waarachtig beeld van je. Dan leren ze jouw unieke kijk op de wereld kennen en waarderen. Dan voelen ze de ruimte om zichzelf ook te laten zien zoals ze zijn.

En dan ga jij ervaren dat jouw manier van zijn er ook mag zijn. Dat de wereld ook voor jou een veilige, rijke plek is waar je jezelf kunt laten zien zoals je bent. Waar je op een vanzelfsprekende en tegelijk unieke manier uitdrukking kunt geven aan wie je van nature bent, en met al je zintuigen beleven wat het leven te bieden heeft. Dankbaar bij voorspoed, en veerkrachtig bij tegenslag. 

Waar ik je bij kan helpen:

 • Angst en onzekerheid
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Moeite met zichtbaarheid
 • Spreekangst
 • Angst om beoordeeld te worden
 • Piekeren
 • Stress
 • Neiging om te pleasen
 • Boosheid
 • Je aangevallen voelen
 • Relatieproblemen
 • Spanning in sociale situaties
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite met accepteren tegenslag
 • Controledrang

 

Bij mij kun je verschijnen als jezelf. Met alles wat je op dat moment ervaart. Ik veroordeel je niet. Je kunt ontspannen in mijn kalme, compassievolle, milde aanwezigheid. Ik zie je worsteling, én de heelheid van jouw prachtige wezen.

Ik stem af op wat jij in het moment nodig hebt.

Ik bied een oordeelloos luisterend oor als je er behoefte aan hebt om voorbij de wirwar van je denken je eigen wijsheid weer te kunnen horen.

Ik sta met open hart naast je als je pijn en verdriet ervaart.

Ik ben je mede-ontdekkingsreiziger als je nieuwe perspectieven wilt verkennen.

Ik help je schatgraven als je de rijkdom van jouw talenten uit het oog bent verloren.

Ik laat je mijn menselijkheid zien als je ernaar verlangt om je eigen menselijkheid te herkennen.

Ik loop naast je als je op zoek bent naar jouw persoonlijke antwoord op de vraag hoe mens te zijn.

Ik liep al jaren tegen zaken aan die mij behoorlijk belemmerden. Voorbeelden zijn: het geven van presentaties, mezelf laten horen tijdens vergaderingen en veel bezig zijn met wat anderen van mij vinden. Ik  had de afgelopen jaren werkelijk van alles geprobeerd om hier aan te werken. Dit hielp wel wat, maar helaas toch minimaal. Wat er gedurende de vijf sessies met Eline gebeurde overtrof al mijn verwachtingen. Ik leerde totaal anders naar ‘’mijn belemmeringen’’ te kijken. Ik ging zelfs genieten van die dingen waar ik jarenlang mee worstelde. Ook op andere fronten in mijn leven kon ik de 3-principes toepassen en het heeft mij al enorm veel gebracht. Eline is een fijne en warme gesprekspartner en ze weet je goed aan het denken te zetten. De manier waarop ze alles uitlegt is erg helder en duidelijk. Ik ben ontzettend blij dat ik met haar in contact ben gekomen.

Sander

Via een familielid ben ik bij Eline terecht gekomen. Eerst een eendaagse en daarna een coach traject. Wat een cadeau! Elk gesprek brengt nieuwe inzichten, is open en ontspannen. Steeds weer kom ik een stapje verder en zie ik meer. Een sneeuwbal effect. Juist tijdens onze gesprekken ervaar ik hoeveel ik al zie en weet. Het in gesprek gaan werkt verhelderend en geeft zoveel positieve energie. De scheiding die ik nu door maak is heftig, maar door inzicht in de 3P’s echt anders heftig. Het is bijna niet uit te leggen. Steeds vaker zie ik het van een afstand, neem ik het minder persoonlijk, zie ik mijn verkramping .. het maakt dat ik me steeds vaker rustig voel ondanks deze heftige gebeurtenis(sen). Ik ervaar mijn veerkracht, stukje bij beetje komt het vertrouwen terug, kan ik ontspannen én is het ‘niet weten’ oké. Ben ik oké.. Ik ben zo dankbaar dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan en kan het iedereen aanraden!

Marijke

Coaching

Als coach nodig ik je uit om met nieuwe ogen te kijken naar wie je bent. Voorbij de plaatjes waarin je bent gaan geloven. Gewoon door van mens tot mens met je in gesprek te gaan over de menselijke ervaring. 

 • Ik werk vanuit het perspectief van de 3 principes. Deze principes nodigen je uit om uit te zoomen van je persoonlijke beleving van de realiteit, naar hoe die beleving tot stand komt. Dat schept ruimte om te zien dat je altijd toegang hebt tot wijsheid, veerkracht en vertrouwen. Dat je net als iedereen geboren bent met het vermogen om helder en veerkrachtig te reageren op je angstige en onzekere ervaringen. Er is niets mis met je. Je zit nooit vast. En als je gelooft van wel kan dat in elk moment veranderen!
 • Iemand anders kan bij jou geen inzichten bewerkstelligen. Inzichten ontvouwen zich van binnenuit. Je krijgt je eigen inzichten die passend, helpend en kloppend zijn voor jou. Ik werk dan ook niet met methoden, stappenplannen of actieplannen. 
Strippenkaarten

Ik werk met strippenkaarten, zodat je zelf kunt kiezen voor een korter of langer traject:

3 uur = 255 euro

5 uur = 410 euro

7 uur = 565 euro

Prijzen zijn inclusief btw.

NB voor organisaties gelden andere tarieven. 

Voordat we besluiten te beginnen, voeren we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Plan gerust een afspraak in mijn online agenda!

Ik heb een coachingstraject bij Eline gevolgd omdat ik vast zat in mijn baan. Mijn negatieve overtuigingen zorgden ervoor dat ik maar niet in beweging kwam om er iets aan te veranderen. Een gebrek aan durf en zelfvertrouwen zat mij volledig in de weg. De fijne gesprekken met Eline hebben mij nieuwe handvatten gegeven. Ze leerde mij hoe het proces in mijn hoofd werkt en daardoor ben ik heel zelfbewust meer in actie gekomen. Ik ben gewoon gaan ervaren en heb daardoor leren omgaan met verkramping door het er juist te laten zijn. Super waardevol, ik ben nu een stuk krachtiger en klaar voor de transitie op werkgebied.

Michiel

Ik zat met het feit dat ik het moeilijk vind mezelf te profileren op het werk. Met name in sollicitatiegesprekken en in vergaderingen. Wat ik erg waardevol vond aan de coaching is dat Eline me de ruimte gaf te vertellen over mijn ervaringen en daarin stuurde, zodat ik zelf tot nieuwe inzichten kwam. Tijdens de coachgesprekken bleek dat ik me eigenlijk al op allerlei manieren profileer op mijn werk en daarbuiten. Eline heeft me doen inzien dat profileren op verschillende manieren kan. Ik had in mijn hoofd dat ik me meer moest laten horen en meer moest vertellen over mijn successen. Nu heb ik meer het inzicht dat ik me ook profileer op een rustige, eigen manier. Dit levert me meer rust op. 

Thijs

En nu?

Heb je belangstelling? Of wil je er misschien meer over weten, vragen of horen? Dat kan geheel vrijblijvend. Schroom niet, er zit verder echt helemaal niets aan vast! Ik vind het leuk om je te ontmoeten:

 • plan een afspraak in mijn online agenda. Selecteer een moment naar keuze. Je ontvangt dan een bevestigingsbericht met daarin een Zoom-link voor het gesprek.
 • bel me meteen: 06-28714476
 • of vul onderstaand formuliertje in, dan neem ik contact met je op:

Mail me vrijblijvend

Stel je vraag of deel wat je kwijt wil in een bericht.  Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  *Met het gebruik van dit formulier vertrouw je mij persoonlijke gegevens toe. Deze worden opgeslagen in mijn website en mailprogramma. Deze worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik dankzij het begrip van de 3 principes ontdekte dat ik al ben wat ik zocht. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen dit begrip aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Sinds 2011 werk ik als coach, en in 2018 schreef ik Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een registreerd practitioner van de Three Principles Global Community.