Introductiedag 3 principes

Ontdek waar ontspanning, vertrouwen en flow écht vandaan komen

Wil je meer weten over de 3 principes? De leukste en doeltreffendste  manier om je inzicht te vergroten, is om letterlijk de conversatie aan te gaan. Om met een open blik tot je nemen welke inzichten anderen hebben opgedaan, en kijken wat je daar voor jezelf in kunt ontdekken. Kom her ervaren op donderdag 26 september naar Zwolle!

Ben jij een persoonlijke ontwikkelingsjunkie?

  • Ben jij al je halve leven bezig met persoonlijke ontwikkeling?
  • Heb je de ene cursus na de andere opleiding gevolgd?
  • Talloze modellen bestudeerd om je zelfinzicht te vergroten?
  • Allerlei technieken uitgeprobeerd van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen?

En ben je er klaar voor om af te kicken?

  • Hou je ervan om jezelf te ontwikkelen en te groeien?
  • Maar heb je gemerkt dat geen van die inzichten, methoden en technieken je definitief kan bevrijden van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoonten?
  • En ben je benieuwd naar een nieuw perspectief dat al je aannames over persoonlijke ontwikkeling op z'n kop zet?

Dat nieuwe perspectief is er. Je mag stoppen met zoeken!

Ik begrijp je drang om aan jezelf te blijven werken. Die ken ik zelf maar al te goed. Ik heb altijd een groot verlangen gehad om mezelf beter te begrijpen. Om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen.

Ik verviel vaak in verkrampt en onnatuurlijk gedrag als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Daar wilde ik van af. En dus werkte ik hard aan mezelf. Onderzocht mijn persoonlijkheidskenmerken, ging op zoek naar mijn authentieke zelf, ontwikkelde een groeimindset.

Dat hielp allemaal. Ik had steeds minder last van die rare spanning. Ik had plezier in het leren en ontdekken. Mijn inzichten deelde ik als coach en trainer met anderen, die daar ook weer van leerden.

Maar dat geschaaf aan mezelf had ook een andere kant…

Hoeveel inzichten ik ook vergaarde en hoeveel stappen voorwaarts ik ook zette, er bleven momenten waarop ik wél last had van spanning. Teleurstellend genoeg kon geen enkele methode of inzicht mij definitief bevrijden van mijn onzekere gevoelens en ineffectieve gewoontes. En dan ging ik weer op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht. Zo bleef ik eeuwig achter mezelf aanrennen.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-outparadigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

Hoe krijg je rust en helderheid in je hoofd?

Hoe kun je vanuit vertrouwen leven?

Hoe kun je de ontspannen versie van jezelf zijn?

Het misverstand

Ik dacht dat ik mijn gedachten en gevoelens kon leren controleren. En dat ik dan geen last meer zou hebben van onzekerheid.

Ik zie nu dat dit een groot misverstand is. Het is een illusie om te denken dat je je gedachten en gevoelens kunt controleren. Of om te denken dat je controle nodig hebt om je goed te voelen.

We gaan ervan uit dat gevoelens en gedrag tot stand komen door een complex samenspel van genen, afkomst, conditionering, jeugdtrauma’s en levensomstandigheden. Dat dit samenspel een heel scala aan ongewenste gevoelens en gedrag oproept waar we vanaf moeten. En dat dit mogelijk is door die gevoelens en gedachten te leren controleren

Maar het is andersom.

Gevoelens en gedrag komen niet tot stand door je kenmerken of ervaringen van je persoonlijkheid. Ze komen tot stand door je gedachten over die kenmerken en ervaringen. Het enige wat je kunt ervaren zijn je eigen gedachten in het moment. Dat is een automatisch mechanisme dat je niet kunt beïnvloeden. En dat is ook niet nodig, want je krijgt vanzelf continu nieuwe gedachten, en daarmee nieuwe ervaringen.

Inzicht in dit mechanisme kan je bevrijden van mentale stress. Hoe beter je het begrijpt, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.

Heldere buien en negatieve stemmingen wisselen elkaar vanzelf af. Dat is een volkomen natuurlijk proces.  In een slechte bui word je onzeker. Je vat alles heel persoonlijk op en verliest het grote plaatje uit het zicht. Je raakt gestrest en vervalt in ineffectieve gewoontes. Als je slechte bui voorbij is, verbreedt je perspectief zich weer. Je bekijkt de dingen met meer afstand en hebt weer toegang tot je gezonde verstand. In een goede bui lukt het je om problemen op te lossen en slechte gewoontes te doorbreken.

Het mooie is dat dit proces helemaal vanzelf gaat. Je hoeft fijne emoties niet na te jagen en nare niet te bestrijden. Ze komen en gaan vanzelf. Negatieve emoties hebben, is een volstrekt gezond menselijk fenomeen.

Je hebt allerlei ervaringen, en jouw bewustzijn geeft er betekenis aan. Jij  kent ze zelf een bepaalde waarde toe. Maar die ervaringen, die zijn gewoon het leven dat zich voltrekt. Zonder aanzien des persoons en zonder rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Het leven gebeurt! En het gebeurt volledig buiten jouw controle om.

Ik ging de dag open en zonder specifieke verwachtingen in. Ik had niet kunnen bedenken dat het zo'n bijzonder inzicht met zich mee zou brengen. De wereld was daarna (op een positieve manier) niet meer hetzelfde.  De innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen kwamen als vanzelf. En als ze er even niet zijn, dan weet ik dat ze wel weer komen. Uitleggen hoe dit werkt laat ik graag aan Eline over. Maar ik kan je zeker aanraden om het te gaan ervaren. - Nicolien

Stel je voor dat je het aandurft om het leven gewoon te laten gebeuren?

Om de illusie van controle te laten voor wat hij is?

Om je simpelweg open te stellen voor alles wat er in het moment te ervaren valt?

Het zou maar zo kunnen dat je leven dan een stuk moeitelozer, lichter en vreugdevoller wordt! En dat de behoefte om jezelf te verbeteren dan vervalt.

Mijn ervaring van het leven is op een moeiteloze, maar fundamentele manier veranderd sinds ik in aanraking ben gekomen met het paradigma van de 3 principes. Het heeft me bevrijd van mijn conditioneringen. Ik voel me vrijer en ontspannener dan ooit. En als ik eens spanning ervaar, dan jaagt dat me geen angst of onrust meer aan. Ik voel niet meer de behoefte om mezelf te verbeteren. Ik ben niet meer bang om de controle kwijt te raken. Ik maak me geen zorgen meer over wat anderen van me vinden. Ik voel me niet langer afgesneden, maar verbonden. Ik leef niet meer in mijn hoofd, maar geef me met vertrouwen over aan de stroom van het leven.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch heeft deze manier van kijken wereldwijd al heel veel mensen geholpen. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië wordt dit paradigma al tientallen jaren met groot succes ingezet in ziekenhuizen, gevangenissen, maatschappelijk werk, buurtwerk, en door psychiaters, psychologen en coaches. Langzamerhand begint het nu ook zijn weg te vinden in Nederland.

Ben jij geïnteresseerd in dit nieuwe perspectief op mentale gezondheid? Of ben je er al mee in aanraking gekomen, en voel je de behoefte om je inzicht te verdiepen? Dan is deze dag iets voor jou!

Wat gaan we doen?

Op donderdag 26 september is er een introductiedag over de 3 principes. Deze dag duurt van 10:00 tot uiterlijk 16:30 uur en vindt plaats in Zwolle. Samen met maximaal 10 andere deelnemers duiken we in het inside-outparadigma. Je hoeft niets te presteren of jezelf van je beste kant te laten zien. Je hoeft niets vast te leggen, te oefenen, te bediscussiëren of te onthouden. Je gaat ook niet naar huis met een bepaalde vaardigheid, techniek of stappenplan. Wel met waardevolle inzichten en een fijn gevoel:-).

Inzichten die maken dat:

 je weer toegang krijgt tot je creativiteit als je gespannen bent

je op een natuurlijke manier contact kunt maken met je omgeving

 je erop kunt vertrouwen dat er niets mis met je is, ook al voel je je soms onzeker

Verlang jij daar ook naar? Meld je dan aan!

Wanneer: donderdag 26 september

Hoe laat: van 10:00 tot uiterlijk 16:30 uur

Waar: bijHanz', Hanzeplein 11-27 in Zwolle

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor:

  • iedereen die wil leren om vanuit ontspanning en vertrouwen te leven

  • persoonlijke ontwikkelingsjunkies die klaar zijn met de eeuwige zoektocht naar het volgende inzicht;-)

  • professionals die anderen begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaches, trainers en docenten

Het maakt niet uit of je al met de 3 principes in aanraking bent gekomen, of niet. Dit programma kan een vertrekpunt zijn, of een fijne manier om je inzicht te verdiepen.

INVESTERING

De investering voor deze dag is  99,00 euro inclusief btw. Dat is inclusief koffie, thee en lunch. 

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna per mail een factuur. 

Deze dag is ook onderdeel van een uitgebreider programma Je zoektocht voorbij.  Dat programma biedt naast de bijeenkomst vier individuele coachgesprekken. Klik hier voor meer informatie. 

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Schrijf je in voor gratis mini-training

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank, gratis en voor niets, de mini-training Mindset 8-daagse voor introverten

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk en te bereiken met de juiste mindset. Een mindset voor groei. En die reik ik je aan in deze mini- training. Veel plezier ermee!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle