Skip to main content

Wil je meer weten over de 3 principes? De leukste en doeltreffendste  manier om je inzicht te vergroten, is om je onder te dompelen in dit vernieuwende en verruimende perspectief op mentale gezondheid. Om met een open blik tot je nemen welke inzichten anderen hebben opgedaan, en kijken wat je daar voor jezelf in kunt ontdekken. Kom het ervaren in Zwolle! De datum voor de eerstvolgende onderdompeldag isnog niet gepland. Neem contact met me op als je op de hoogte  gehouden wilt worden!

Stel je voor dat:

💛 je je op je gemak voelt met wie je van nature bent

💛 je geen angst, schaamte of verwarring voelt over wat je voelt

💛 je dingen niet persoonlijk neemt

💛 je vrede en vervulling in jezelf vindt


Dan zou je niet meer proberen iemand te zijn die je niet bent. Of om te voldoen aan plaatjes waarvan je bent gaan geloven dat je eraan moet voldoen.

Dan zou je niet meer hoeven te vechten tegen wat je voelt, er bang voor te zijn, of proberen je emoties te onderdrukken of op te lossen.

Dan zou je begrijpen dat niets van wat andere mensen doen om jou gaat, maar uitsluitend om henzelf. Dan hoef je je niet meer te laten raken door andermans wereldbeeld, en jouw eigen wereldbeeld niet op te dringen aan anderen.

Dan zou je welbevinden niet meer afhangen van voorwaarden in de buitenwereld. En dan zou er een einde komen aan het zoeken naar vrede en vervulling in veranderlijke dingen, omdat je je kunt laten voeden door de onuitputtelijke bron van inspiratie, liefde en vrede in jezelf!

Ruimte voor fijne ervaringen

Stel je eens voor wat een ruimte, vrijheid en rust dat zou geven! Wat een zee van tijd je overhoudt als er niet meer zoveel energie gaat naar het nadenken over jezelf en hoe anderen jou zien. Naar het monitoren van, en je zorgen maken over je ervaring. Naar het piekeren over de toekomst, of je schamen of treuren over het verleden…

Wat een last zou er van je afvallen! Wat een ruimte zou er ontstaan om je te laten verrassen, je te verwonderen, nieuwe dingen uit te proberen, je inspiratie en nieuwsgierigheid te volgen. Om jezelf en anderen met compassie te bezien in plaats van met oordeel en verwijt.

Van controle naar vertrouwen 

Het goede nieuws: je kunt jezelf bevrijden van deze last. Iedereen heeft het aangeboren vermogen om de shift te maken van controle naar overgave, van angst naar vertrouwen, van oordeel naar compassie.

Het vraagt geen ingewikkelde dingen van je om deze verschuiving te maken. Je hoeft er niets voor te doen. Alleen… de illusie van het afgescheiden ik dat de boel met het intellect moet controleren heeft zo veel zeggingskracht! Dat lijkt het lastig te maken. Maar je kunt steeds een beetje meer van het geloof in die illusie vallen. En daarbij zijn de 3 principes heel behulpzaam.

Na het lezen van het laatste zelfhulpboek van Eline was ik erg enthousiast. Stoppen met zelfverbetering ja daar kon ik wel iets mee. Ik wilde graag meer weten over de 3 principes en heb me ingeschreven voor de introductiedag. Door deze dag met elkaar in gesprek te gaan was heel verhelderend. Gedachten komen en gaan, maar juist door met je gedachten aan de slag te gaan denken we onszelf weg van onze natuurlijke bron van welbevinden, inspiratie en heelheid. Door dit te realiseren kunnen we dus weer meer onze natuurlijke beweging gaan volgen en de flow van het leven gaan ervaren. Voor mij was het een hele interessante, fijne en waardevolle dag! Bedankt Eline! – Linda Klootwijk

Een inspirerende dag waarbij er ruimte was om met elkaar in gesprek te gaan. Een gesprek waarbij rust, aandacht en ontvankelijkheid als vanzelf kwamen. En in die rust, aandacht en ontvankelijkheid heb ik mogen ontdekken dat er altijd meer te zien is. Het zijn namelijk je eigen gedachten die je ervaringen creëren.

En zodra je dit doorziet, ervaar je meer rust en ontspanning. En dat kan ik iedereen aanraden. Eline neemt je op een hele fijne, pure manier mee in inzicht in de 3 principes. – Annelies Runia

Ik ging de dag open en zonder specifieke verwachtingen in. Ik had niet kunnen bedenken dat het zo’n bijzonder inzicht met zich mee zou brengen.

De wereld was daarna (op een positieve manier) niet meer hetzelfde.  De innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen kwamen als vanzelf.

En als ze er even niet zijn, dan weet ik dat ze wel weer komen. Uitleggen hoe dit werkt laat ik graag aan Eline over. Maar ik kan je zeker aanraden om het te gaan ervaren. – Nicolien

De 3 principes van Sydney Banks 

De 3 principes zijn gebaseerd op de inzichten van de filosoof Sydney Banks. Hij formuleerde de drie fundamentele, universele principes die de menselijke ervaring mogelijk maken: Universal Mind, Consciousness en Thought.

‘Mind’ is de is vormloze, spirituele energie achter al het leven. ‘Thought’ is het vermogen om vormen of ideeën te creëren uit die vormloze energie. ‘Consciousness’ is het vermogen je bewust te zijn van het leven en om je denkwereld als werkelijkheid te ervaren.

Met ons vermogen om te denken construeren we beelden van de realiteit die we voor waar aannemen. Ons brein duidt het nu, en voorspelt de toekomst op grond van conclusies uit het verleden. Dat gaat op de automatische piloot, en zo ontstaan geconditioneerde patronen. Soms creëren we daarmee in alle onschuld een realiteit van pijn en lijden. 

We zijn geconditioneerd om te geloven dat nare emoties verkeerd zijn, en dat we er iets mee moeten. Het is niet raar dat we dit geloven. We verwarren onze persoonlijke ervaring van de realiteit met de realiteit zelf. Nare ervaringen voelen vaak zo overweldigend, dat we niet kunnen zien dat er ook andere interpretaties van die realiteit mogelijk zijn.

Inzicht in de 3 principes helpt je om deze verwarring op te lossen.  

Als je gevoelens van onzekerheid, onvrede, onrust of vervreemding ervaart, zegt dat niets over wie je bent of hoe je je straks zal voelen. Het zegt alleen iets over hoe je gemoedstoestand nu is: dat je verkeert in de ban van je persoonlijke denkwereld. In die staat recycle je beperkende herinneringen, toekomstprojecties, concepten, overtuigingen. Dan vat je alles heel persoonlijk op. Je ervaring lijkt te draaien om wat niet goed is, wat ontbreekt, wat anders zou moeten, wat er verkeerd is aan jou, de ander en de wereld. Op die momenten geloof je werkelijk dat je angst, onzekerheid, oordelen iets zeggen over wat er gaan gebeuren, of over wie je bent. Dat je vastzit, dat er iets verkeerd gaat, dat er iets mis met je is.

Dan lijkt het alsof je de verbinding met jezelf, anderen en de wereld kwijt bent. Dat is volslagen menselijk. De bandbreedte van ons bewustzijn fluctueert nou eenmaal. Het is geen probleem dat opgelost moet worden. We hoeven ons mens-zijn niet op te lossen.

Ook al programmeren we onszelf in alle onschuld met allerhande patronen, we zijn geen statische robots. We zijn bewuste, dynamische wezens.

Als bewuste wezens hebben we allemaal het vermogen om uit te zoomen van onze persoonlijke denkwereld met zijn geconditioneerde responsen, gedachten en concepten. Om als het ware een stapje terug te zetten, en onszelf te zien in een groter geheel. Als onze aandacht zich afwendt van onze persoonlijke denkwereld, verruimt ons bewustzijn zich.

Hoe meer je je bewust wordt van dat vermogen, hoe sneller je telkens weer terugkeert naar een ontvankelijke staat. Een staat waarin je je kunt laten leiden door wijsheid en liefde, in plaats van door je ik-gerichte impulsen en responsen.

💛Dan ga je ervaren dat geen enkele emotie verkeerd is of opgelost moet worden.

💛Dat je nooit vastzit, maar je altijd weer kunt openstellen voor de talloze mogelijkheden die elk moment biedt.

💛Dat er niets mis met je is, omdat je kunt vertrouwen op je aangeboren vermogen om met veerkracht, gezond verstand en wijsheid te reageren op al je ervaringen.

💛Dat je je op je gemak kunt voelen met wie van nature bent. En dat je dus niets hoeft toe te voegen, transformeren, op te poetsen of weg te moffelen aan de manier waarop je verschijnt.

Kortom, inzicht in de 3 principes kan je bevrijden van mentale stress. Hoe beter je het begrijpt, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.

Klinkt dit je aantrekkelijk in de oren?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch heeft deze manier van kijken wereldwijd al heel veel mensen geholpen. De laatste jaren begint het ook zijn weg te vinden in Nederland. Daar draag ik graag een steentje aan bij!

Ben jij geïnteresseerd in dit nieuwe perspectief op mentale gezondheid? Of ben je er al mee in aanraking gekomen, en voel je de behoefte om je inzicht te verdiepen? Dan is deze dag iets voor jou!

Wat gaan we doen?

Op dezedag neem ik je mee in de 3 principes. Deze dag duurt van 10:00 tot uiterlijk 16:30 uur en vindt plaats in Zwolle. Je hoeft niets te presteren of jezelf van je beste kant te laten zien. Je hoeft niets vast te leggen, te oefenen, te bediscussiëren of te onthouden. Je gaat ook niet naar huis met een bepaalde vaardigheid, techniek of stappenplan. Wel met waardevolle inzichten en een fijn gevoel:-).

Wanneer: nog niet bekend    

Hoe laat: van 10:00 tot uiterlijk 16:30 uur

Waar: bijHanz’, Hanzeplein 11-27 in Zwolle

Voor wie?

De dag is bedoeld voor:

  • iedereen die ernaar verlangt om vanuit ontspanning en vertrouwen te leven

  • persoonlijke ontwikkelingsjunkies die klaar zijn met de eeuwige zoektocht naar het volgende inzicht;-)

  • professionals die anderen begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaches, trainers en docenten

Het maakt niet uit of je al met de 3 principes in aanraking bent gekomen, of niet. Dit programma kan een vertrekpunt zijn, of een fijne manier om je inzicht te verdiepen.

Investering

De investering voor deze dag is  109,00 euro inclusief btw. Dat is inclusief koffie, thee en lunch. 

Deze dag zal je waarschijnlijk al veel rust en ruimte opleveren. Toch kan het prettig zijn om bewust de tijd te nemen om je te blijven onderdompelen in het nieuwe perspectief. De illusie van het afgescheiden ik dat de boel met het intellect moet controleren heeft immers veel zeggingskracht! Daarom kun je er ook voor kiezen om deze dag aan te vullen met vier individuele coachgesprekken (in Zwolle of online). Voor dit pakket (1 dag in Zwolle + 4 gesprekken) betaal je slechts 374 euro inclusief btw. 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze dag of het complete pakket? Dat kan door onderstaand formuliertje in te vullen.

Misschien wil je er eerst  meer over weten, vragen of horen. Dat kan geheel vrijblijvend. Schroom niet, er zit verder echt helemaal niets aan vast! Ik vind het leuk om je te ontmoeten:

  • plan een afspraak in mijn online agenda. Selecteer een moment naar keuze. Je ontvangt dan een bevestigingsbericht met daarin een Zoom-link voor het gesprek. 
  • bel me meteen: 06-28714476

Ja, ik meld me aan

Vul onderstaand formuliertje in, en vermeld ’24 juni’ bij het onderwerp. Ik stuur je zo snel mogelijk een bevestiging.

    *Met het gebruik van dit formulier vertrouw je mij persoonlijke gegevens toe. Deze worden opgeslagen in mijn website en mailprogramma. Deze worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik dankzij het begrip van de 3 principes ontdekte dat ik al ben wat ik zocht. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen dit begrip aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Sinds 2011 werk ik als coach, en in 2018 schreef ik Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een geregistreerd practitioner van de Three Principles Global Community.