Skip to main content

Who are you?

De beste versie van jezelf worden…

Je ego ontstijgen…

Je kind-deel integreren…

Je innerlijke criticus ontmaskeren…

Dergelijke concepten wekken de suggestie dat:
 
🧩 je bent samengesteld uit delen;

🔧 je iets moet ‘doen’ met die delen;

🧘 je daardoor iets zal worden wat je nu nog niet bent: heel, je beste versie, verlicht, je ware potentieel.
 
Maar klopt dit wel? Besta je werkelijk uit delen? Waar zitten die dan? Kun je ze vastpakken? Hebben ze vaste grond in de realiteit?

Nee. Ze bestaan alleen als concepten in je verbeelding.

Wat ben je dus aan het ‘doen’ als je probeert je ego te ontstijgen of delen te integreren? Je identificeert je met wat je NIET bent. Je probeert iets te veranderen of te worden wat je niet bent, nooit geweest bent en nooit zal zijn. 

Wat je gelooft te zijn (maar niet bent), versluiert wat je al bent. Je bent niet je denkbeeldige zelfbeeld. Je ego bestaat niet. Er huizen geen delen in jou. Je bent geen samengesteld halfproduct dat nog geoptimaliseerd moet worden.

Je bent al wat je zoekt. Die realisatie kan op elk moment (weer/opnieuw) doorbreken. De identificatie met wie je niet bent kan van je afvallen. Dan valt de sluier weg, en dan ontvouwen de vrijheid, vreugde en vrede die je zoekt zich van binnenuit.

De sluier kan niet vallen zolang je gelooft in ego’s die ontstegen, versies die verbeterd, of delen die geïntegreerd moeten worden. Niets of niemand kan hem voor je oplichten. Maar je kunt wel in jezelf de aard van de sluier en de heelheid onderzoeken, en zo tot inzicht komen. En daarbij kun je je gelukkig laten inspireren. Bijvoorbeeld tijdens de Onderdompeldag op vrijdag 1 maart in Zwolle. Van harte welkom!

3 principes, heelheid, je bent er al, persoonlijke ontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.