Skip to main content

Ontwaken uit je dagmerrie

Leven is ervaren. De ene ervaring volgt vanzelf op de andere. Het denken verbindt conclusies aan de ervaring in het nu. Het spint verhalen over de realiteit van het moment. Wat dit betekent voor de toekomst, wat dit zegt over jou, wat anderen over je zullen denken…

Die verhalen hebben de neiging om de realiteit van het nu te vervormen tot een soort persoonlijke dagmerrie. Dan creëren ze sensaties van angst en onrust. Van afgescheiden zijn van het geheel van het leven.

Door die sensaties krijgt de dagmerrie veel zeggingskracht. Als je erin zit, zie je niet dat wat je gelooft over je realiteit is toegevoegd en ‘bedacht’ door het denken. Hij lijkt levensecht. Dat leidt tot angst voor, en verzet tegen de ervaring in het moment. Tot onwil om je sensaties toe te laten en te laten zijn, precies zoals ze in het moment zijn.

De knoop in je maag. De druk op je borst. Het versnellen van je hartslag. Deze sensaties zijn vluchtig. Je kunt ze laten zijn zonder toegevoegde verhalen. Als je bereid bent om ze te voelen, om ze door je heen te laten golven, kunnen ze ongehinderd doorstromen. Dan hoef je niet te ontsnappen uit de dagmerrie, dan word je eruit wakker.

Je bent nooit afgescheiden van het geheel van de levensstroom. Het obstakel is je eigen verzet tegen de manier waarop hij stroomt. Je angst en onrust zijn een uitnodiging om je over te geven aan de volheid van het huidige moment. Om bereid te zijn je realiteit te ervaren zoals hij in het moment is. Om te voelen wat je voelt, zonder weerstand of innerlijk commentaar.

Je hoeft niet te ontsnappen uit de dagmerrie. Je kunt gaan zien dat je nergens aan hoeft te ontsnappen!

Herken je de neiging om te proberen om van je nare sensaties af te komen? Ben je eraan toe om dit patroon te doorbreken? Ik help je graag!

3 principes, 3principes, angst, emoties, vertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.