Skip to main content

De verrassende wending neemt een wending

Een paar maanden geleden deelde ik mijn twijfels over mijn loopbaan. Ik merkte dat ik mijn motivatie om mezelf als coach te ‘verkopen’ kwijt was. Er was een verlangen om meer met mijn spreekwoordelijke voeten in de klei te staan. Om meer tijd door te brengen met daadwerkelijk mensen begeleiden, en minder met mensen proberen te bereiken. Ook was er een verlangen naar een nieuw avontuur, of een nieuw spoor om te verkennen.

Twee sporen

Deze verlangens leidde tot twee besluiten. Ten eerste schreef ik me in voor een opleiding tot geestelijk begeleider. Die volg ik nu met plezier.

Ten tweede ging ik onderzoeken of ik ergens in loondienst mijn verlangen waar zou kunnen maken. In de wereld van welzijn, zorg of onderwijs. Ik voerde koffiegesprekken met mensen, oriënteerde me op functies, en schreef sollicitatiebrieven.

Eigenlijk wist ik het wel…

Die exploratie had een verrassende uitkomst. Ik kwam erachter dat ik op dit moment in mijn leven geen baan in loondienst wil. Ik realiseerde me dat ik alleen maar dacht dat ik dat wilde.

Eigenlijk wist ik dat diep van binnen wel. Waarom geloofde ik dan dat ik iets anders wilde? Ik denk dat ik zekerheid buiten mezelf zocht. Omdat ik even mijn vertrouwen kwijt was. Ik verkeerde tijdelijk in de greep van een oud geloof in tekortschieten, in niet begrepen worden, in schaarste.

Dat is niet erg. Ik was niet bang voor mijn verwarring en mijn even niet weten hoe verder. Juist door het met open mind te onderzoeken kon ik weer voelen wat ik nu het allerliefste doe. Mensen een hoopvol, verruimend perspectief op hun mens-zijn aanreiken. Om bij te dragen aan de in mijn ogen zeer welkome en nodige verandering van de manier waarop we naar mentale gezondheid kijken. Ook al voel ik me een onbenul in verkopen en marketing. Ook al druist wat ik zeg in tegen veel heersende opvattingen en zienswijzen. Ook blijven resultaten in de vorm van klinkende munten uit.

Het vuurtje brandt weer

Zo leidde mijn exploratietocht tot hernieuwde inspiratie en motivatie. En tot opnieuw hervonden innerlijke vrijheid en vertrouwen. En tot een bevestiging van het verlangen dit perspectief aan zo veel mogelijk mensen aan te reiken. Op dit moment kan ik dat geloof ik het meest effectief doen vanuit Eline Sluys coaching & training. Daarom heb ik besloten om mijn coaching laagdrempeliger aan te bieden, zodat een traject voor meer mensen binnen bereik komt. En ik blijf ook doorgaan met groepsprogramma’s.

Dus. Mocht je de indruk hebben gekregen dat ik gestopt met coaching en trainingen; dat is niet het geval. En ben je of ken je iemand die baat kan hebben bij mijn begeleiding, dan weet je me te vinden!

3principes, vertrouwen

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.