Skip to main content

De magie van ‘3p-coaching’

Als je zelf de transformerende kracht van het begrip van de 3 principes hebt ervaren, kan het verlangen opkomen om dit begrip aan te reiken aan anderen. Als coach, begeleider, gesprekspartner, mens. Dat roep vaak ook vragen en onzekerheid op. Kan ik dit wel? Hoe dan? Weet ik wel genoeg? Hoe kan ik mijn nieuwe inzichten integreren in het werk dat ik nu doe?

Hoe praat je in vredesnaam over Mind zonder dat mensen je glazig aankijken? Of zonder de angst om voor wazige hippie versleten te worden? Hoe voorkom je dat je in een intellectuele discussie gezogen wordt? Hoe kom je weer uit je kramp als je tijdens het gesprek onzeker wordt?

Hoe meer je erover nadenkt, hoe ingewikkelder deze kwesties lijken te worden. Dat is nou eenmaal hoe het systeem werkt. Gelukkig leiden de principes je altijd weer naar helderheid en rust in je hoofd. Ook het antwoord op deze vragen is in de principes zelf te vinden. En dus in jezelf, want het systeem is ook in jou werkzaam!

Transformatie door inzicht

Waar het op neerkomt, is dat begrip van de 3 principes de potentie heeft om het leven van ieder mens te transformeren, ongeacht zijn of haar levensfase, persoonlijke achtergrond, labels, diagnoses en omstandigheden.

Transformatie is een gevolg van inzicht. Hoe groter je inzicht in wat het krijgen van inzichten belemmert en bevordert, hoe meer inzichten je zal krijgen. En hoe natuurlijker en makkelijker je ervaring van het leven zal veranderen. De 3 principes reiken dit begrip aan.

Nieuwe oplossingen en ideeën en verruimende perspectieven komen uit de bron van Mind, onze essentie die vormloos, onveranderlijk en oneindig is. Die essentie zien we vaak over het hoofd, omdat we in beslag worden genomen door de voorspellingen en voorstellingen van het persoonlijke denken. Dan staan we niet open voor nieuwe ervaringen, inzichten en gedachten. In alle onschuld blokkeren we als het ware de toegang tot de bron.

Wat je kunt doen als gesprekspartner

Als coach, begeleider of gesprekspartner kun je geen inzichten bewerkstelligen of veroorzaken bij de ander. Je kunt de ander wijzen op de bron in hemzelf. Je kunt hem uitnodigen om die bron in zichzelf te ervaren. 

Dat is alles wat je kunt doen als coach of begeleider: de ander laten ervaren hoe het is om present te zijn, om uit het denken in het nu te vallen. In jullie ontmoeting van mens tot mens.

De ander hoeft zijn eigen concepten niet in te ruilen voor jouw concepten. Je hoeft dus niet op de proppen te komen met slimme ideeën, overtuigende theorieën of welluidende concepten. 

Je hoeft alleen maar zelf met een open hart en een open geest te verschijnen. Zonder persoonlijke doelen, gedachten of agenda. 

That’s where the magic happens! Vanuit deze presente houding, kun je luisteren, vragen stellen, en richtingaanwijzers bieden die helpen te begrijpen hoe de 3 principes in elk moment onze ervaring van de werkelijkheid creëren.

Hoe moet je dan luisteren, welke vragen moet je dan stellen, en met welke woorden wijs je dan? Daar zijn geen technieken voor te geven. Wel handvatten.

Zelf ervaren?

Lijkt het je leuk en fijn om deze handvatten aangereikt te krijgen? Dan is de masterclass ‘Coachen vanuit 3p’ die ik op 18 september in Zwolle organiseer misschien iets voor jou. Er zijn vier plekken, dus wees er snel bij!

Of misschien wil je zelf de magie eens ervaren. Neem dan eens een kijkje bij de volgende mogelijkheden die ik bied:
Online 3p-ochtend met Swier Miedema en mij (2 juli)
3p-traject Leven vanuit vrijheid (combi groepsbijeenkomst + individueel)
Coachtraject (individueel)
3p-intensive 3-daagse (individueel)

Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort in een fijn en transformerend gesprek van mens tot mens!

3principes, 3principescoaching, 3prinicpesdelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.