Skip to main content

Mijn methode


Vrijheid door zelfinzicht

Hoe ik jou help

Ik heb lang geworsteld met zichtbaarheid. Ik voelde vaak spanning als alle ogen op me gericht waren en vond het soms lastig om contact te maken. Ook kreeg ik altijd maar te horen dat ik me meer moest profileren. Daar werd ik opstandig, onzeker er verdrietig van. Ik begreep niet goed waar die worsteling nou precies vandaan kwam. Ik was echt geen onzeker hoopje mens en ik had absoluut geen hekel aan mensen. Waarom vond ik het dan zo moeilijk om mezelf te zijn in contact met anderen? Om me heen zag ik zichtbaarheid steeds belangrijker worden. Collega’s die hun werk lang niet zo goed deden als ik, kregen hogere beloningen. Werknemers die nog maar net kwamen kijken, kregen allerlei kansen die mij onthouden werden. Het verschil was dat die collega’s van alles deden om zich te profileren. En ik niet.

Natuurlijk wilde ik ook dat mijn talenten gezien werden. En verlangde ik ernaar om me vrijer te voelen als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Het probleem was alleen dat ik compleet vast zat. Ik had geen idee wat ik moest doen om mezelf te profileren. Ik dacht dat ik daarvoor moest veranderen in een extravert. Dat wilde en kon ik niet.

Tegelijk was ik er diep van binnen van overtuigd dat er voor mij een manier moest zijn om me te profileren waar ik me wel prettig bij voelde. Om zichtbaar te zijn zonder stress. Op een goede dag besloot ik op zoek te gaan naar die manier.

 

Er is hoop!

Vastbesloten om mezelf te begrijpen, ging ik me verdiepen in de verschillen tussen introversie en extraversie. Het verlangen om mezelf te bevrijden leidde me naar de nieuwste inzichten over leren en gedragsverandering. De kennis de ik opdeed, hielp me te begrijpen waar mijn worsteling met zichtbaarheid vandaan kwam. En vooral wat ik kon doen om mezelf te profileren op een manier die bij me past.

Door mijn zoektocht raakte ik gemotiveerd om stappen te zetten en kreeg ik vertrouwen in mijn leerproces. Stapje voor stapje leerde ik hoe ik mijn toegevoegde waarde zichtbaar kon maken. Door te studeren, kennis te vergaren, over mezelf na te denken, dingen uit te proberen, te vallen en weer op te staan. Zo ontdekte ik beetje bij beetje een methode die werkt.

Als ik het kan, kun jij het ook!

Het mooie is dat jij kunt profiteren van mijn zoektocht. Je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaarheid. En je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt gebruik maken van mijn methode.

De kern van die methode is een radicaal andere visie op je introverte voorkeur en op je vermogen om stappen te zetten. Hij bevat drie bouwstenen die jij kunt gebruiken om heel gericht aan je doelen te werken. Zodat jouw leerproces een stuk gerichter en sneller kan verlopen dan het mijne;-)

De 3 bouwstenen voor zichtbaarheid zonder stress:

  1. Begrijp de verschillen tussen introversie en extraversie. Bij deze bouwsteen is het uitgangspunt dat je de verschillen onderzoekt vanuit een objectief perspectief. Je kunt ze dan zien voor wat ze zijn en dat schept ruimte. Je hoeft je blik niet langer te laten vertroebelen door belemmerende oordelen die je hebt over jezelf, over anderen en over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten. Met een heldere blik ga je allerlei nieuwe mogelijkheden zien om stappen te zetten naar meer zichtbaarheid.

  2. Ontwikkel een mindset voor groei. Jezelf ontwikkelen en leren is alleen mogelijk als je gemotiveerd bent om te groeien en vertrouwen hebt in je eigen vermogen om dat te doen. Dat heeft alles te maken met je mindset over groei en ontwikkeling. Geloof je dat jouw gedrag bepaald wordt door je aanleg? Met zo’n fixed mindset wordt het lastig om stappen te zetten. Je zet jezelf daarmee letterlijk vast. Om met vertrouwen stappen te zetten, heb je een groeimindset nodig. Deze bouwsteen helpt je aan zo’n mindset.

  3. Oefen effectief communicatiegedrag. Om jezelf zichtbaar te maken, heb je communicatievaardigheden nodig. Die vaardigheden kun je leren door te oefenen en te reflecteren. Deze bouwsteen helpt je aan het antwoord op de volgende vragen: Hoe kun je je introverte kwaliteiten inzetten om effectief te communiceren? Wat kun je doen in situaties waarin deze kwaliteiten niet effectief zijn? Hoe kun je rekening houden met je valkuilen in de communicatie? Hoe kun je situaties gebruiken om je vaardigheden te oefenen?

Wil jij je ook vrij voelen in contant met anderen? Of als alle ogen op je gericht zijn? Ben je er klaar voor op met plezier en zelfvertrouwen stappen te zetten naar meer zichtbaarheid? Ik help je heel graag. Bekijk mijn aanbod en bepaal wat voor je de beste methode is om met de bouwstenen aan jouw doelen te werken!