Skip to main content

 

Ik help je om uit te zoomen van je beperkte interpretatie van jezelf, zodat je vrij en vol vertrouwen de ruimte kunnen geven aan wie je van nature bent.

IK BEN ELINE

Ik was een tevreden, ontvankelijk, weetgierig, observerend, rustig en blij kind. Ik bewoog me met een vanzelfsprekend vertrouwen door het leven. Maar naarmate ik opgroeide, werd ik steeds vaker overvallen door momenten van spanning. Dan veranderde ik opeens in een onzekere, onnatuurlijke, verkrampte versie van mezelf.

Als ik alleen was, kreeg wat er in mij leefde alle ruimte. Dan ervoer ik eenheid, vervulling, vrijheid en vertrouwen. In groepen raakte ik dat gevoel kwijt. Dan voelde ik me afgescheiden, onvervuld, eenzaam en opgesloten. Onmachtig om uit te drukken en te delen wat er in me leefde. Dan zag ik geen andere weg dan me terugtrekken in mezelf om die spanning te hanteren.

Dat versterkte het gevoel dat er iets mis met me was. Want anderen lukte het wel om zich op een natuurlijke manier te gedragen. Hoe meer ik het idee had dat er iets mis met me was, hoe meer spanning ik voelde, hoe meer ik mezelf onzichtbaar maakte, hoe meer ik het gevoel had dat ik had dat ik tekortschoot. Het werd een zichzelf versterkend patroon. 

ZOEKTOCHT NAAR VRIJHEID

Ik had het verlangen om ook in groepen mezelf te kunnen zijn. Zonder die verkramping. Dus ging ik op zoek naar verklaringen. Die vond ik in mijn introverte en gevoelige aanleg. In ervaringen uit het verleden. In belemmerende overtuigingen en ingesleten gedragspatronen. Die verklaringen gaven houvast. Nu ik begreep waar mijn angst voor zichtbaar zijn vandaan kwam, kon ik hem aanpakken. In mijn zoektocht kwam ik allerlei bruikbare inzichten en technieken tegen. Ik had plezier in het leren en ontdekken. En het leverde me ook iedere keer wat op.

Mijn inzichten deelde ik met anderen, die daar ook weer van leerden. Van 2002 tot 2016 heb ik met veel plezier gewerkt in het hoger onderwijs, waar ik studenten hielp hun communicatieve en persoonlijke professionele vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb als hbo-docent veel ervaring opgedaan met coaching en training. Ook heb ik allerlei opleidingen en trainingen gevolgd op dit gebied. In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen coachpraktijk.

KLAAR VOOR VERANDERING

Inzicht in de 3 principes biedt een simpele, maar diepgaande en doeltreffende katalysator voor transformatie. Ik reik je dit inzicht graag aan in een gratis gesprek. Schroom niet om een gesprek te plannen in mijn online agenda. Er zit verder helemaal niets aan vast. Ik vind het leuk om je te ontmoeten.

WANNEER ZOU IK ER ZIJN?

Ik had steeds minder last van die rare verkramping. Voelde me steeds vaker vrij in situaties waarin de aandacht op me gericht was. Toch bleven er momenten waarop ik wel last had van spanning. Dat vond ik behoorlijk teleurstellend. Ik had toch al zo veel vooruitgang geboekt! Ik had toch al zo gegraven in mijn persoonlijke psychologie en in mijn gedachtepatronen! Ik had toch al zo veel geoefend met ander gedrag! Wat ik geleerd had, werkte aanvankelijk toch! Waarom nu dan opeens niet meer?

En dan zette ik de knop weer om en ging op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht… Hoe boeiend en behulpzaam ook, mijn zoektocht bracht me nooit definitief waar ik wilde wezen.

TERUG NAAR DE BRON

Tot ik stuitte ik op het begrip van de 3 principes van Sydney Banks of het ‘inside-outparadigma’.  Dit begrip nodigde me uit om een stap terug te zetten van alles wat ik over mezelf geloofde. Om uit te zoomen van mijn persoonlijke beleving van de realiteit, naar hoe die beleving tot stand komt. Naar de fundamentele, universele principes die de menselijke ervaring mogelijk maken. Dat veranderde alles.

Ik ging begrijpen dat ik net als ieder mens altijd toegang heb tot rust, vrijheid en vertrouwen. In welke situatie ik me ook bevind. Hoe onrustig, gespannen of onzeker ik me ook voel. Ik ging zien dat het menselijk heen en weer te gaan tussen buien van bewustzijnsvernauwing en bewustzijnsverruiming. Dat we onszelf in een kramp ervaren als kwetsbaar, behoeftig ikje. Afgescheiden van het geheel van het leven. Maar dat we in werkelijkheid nooit losstaan van de bron. En dat zo’n kramp vanzelf voorbijgaat. Dat we dan automatisch weer in een open, verbonden, responsieve staat terechtkomen. Een staat waarin we ons kunnen laten voeden door de bron van al het leven die onveranderlijk en onvergankelijk is. Van waaruit wijsheid, nieuwe inzichten en frisse gedachten in ons opwellen.

Toen ging ik begrijpen dat ik al ben wat ik zoek. Dat we allemaal al zijn wat we zoeken.

KLAAR VOOR INZICHT

Ontvang mijn gratis e-book over de 3 principes en schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief voor inspiratie om te leven vanuit vrijheid en vertrouwen.

THUISKOMEN IN JEZELF

We raken van tijd tot tijd ingezoomd op het drama van onze persoonlijke ervaring. Maar we kunnen in elk moment weer uitzoomen van ons vernauwde perspectief. ⁠Een verruimder mensbeeld stelt je in staat om je reacties en responsen gewaar zijn, in plaats van proberen ze te controleren, verbeteren of veranderen. Dan word je steeds minder bang voor je emoties. Je staat steeds open om het leven te ervaren zoals het zich aandient. Zoals het zich als jou en door jou ontvouwt. Om present te zijn in het nu, in plaats van in de ban van je beperkende verhalen over het verleden of de toekomst. Om ruimte te geven aan wat het leven via jou tot uitdrukking wil brengen!

Het is mijn missie om je dat perspectief aan te reiken.

Ik ben een geregistreerd practitioner van de Three Principles Global Community.

Bekijk voor een volledig overzicht van mijn opleidingen en ervaring mijn LinkedInprofiel.

Ik heb een coachingstraject bij Eline gevolgd omdat ik vast zat in mijn baan. Mijn negatieve overtuigingen zorgden ervoor dat ik maar niet in beweging kwam om er iets aan te veranderen. Een gebrek aan durf en zelfvertrouwen zat mij volledig in de weg. De fijne gesprekken met Eline hebben mij nieuwe handvatten gegeven. Ze leerde mij hoe het proces in mijn hoofd werkt en daardoor ben ik heel zelfbewust meer in actie gekomen. Ik ben gewoon gaan ervaren en heb daardoor leren omgaan met verkramping door het er juist te laten zijn. Super waardevol, ik ben nu een stuk krachtiger en klaar voor de transitie op werkgebied.

Michiel

Via een familielid ben ik bij Eline terecht gekomen. Eerst een eendaagse en daarna een coach traject. Wat een cadeau! Elk gesprek brengt nieuwe inzichten, is open en ontspannen. Steeds weer kom ik een stapje verder en zie ik meer. Een sneeuwbal effect. Juist tijdens onze gesprekken ervaar ik hoeveel ik al zie en weet. Het in gesprek gaan werkt verhelderend en geeft zoveel positieve energie. De scheiding die ik nu door maak is heftig, maar door inzicht in de 3P’s echt anders heftig. Het is bijna niet uit te leggen. Steeds vaker zie ik het van een afstand, neem ik het minder persoonlijk, zie ik mijn verkramping… het maakt dat ik me steeds vaker rustig voel ondanks deze heftige gebeurtenis(sen). Ik ervaar mijn veerkracht, stukje bij beetje komt het vertrouwen terug, kan ik ontspannen én is het ‘niet weten’ oké. Ben ik oké.. Ik ben zo dankbaar dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan en kan het iedereen aanraden!

Marijke

 
 

De coaching door Eline heeft me een heel nieuwe kijk gegeven op de gedachtes en emoties die ik ervaar. Via via ben ik bij Eline terecht gekomen en ik herkende me meteen in haar verhaal. Ik kan het coaching traject zeer aanraden. Het waren fijne gespreken en de 3 principes hebben me geïnspireerd. Door deze nieuwe benadering ga ik meer ontspannen met anderen om, zit ik beter in mijn vel en blijf ik dichter bij mezelf.

Lieke

Dankzij Eline heb ik beter geleerd om van een afstandje naar mijn gedachten en overtuigingen te kijken. Ik kan soms echt verzanden in m’n denken, maar dankzij een aantal nieuwe inzichten kon ik vaker bij mezelf herkennen wat ik in gedachten aan het doen was (mezelf klein houden, invullen voor de ander, etc.). Volgens mij is dat het begin van verandering.
Wat ik heel prettig vond aan de coaching is dat Eline een bepaalde rust uitstraalt en heel open is. Ze deelde ook eigen ervaringen, wat bij mij vaak weer voor herkenning zorgde. En mede daardoor zag ik ook in dat het heel normaal is om bepaalde beperkende overtuigingen te hebben; dat eigenlijk iedereen dat heeft!

Marion

k heb contact met Eline gezocht omdat ik altijd maar liep te piekeren en alles uitvergrootte.
Ik maakte me altijd zorgen om morgen, maar ook om volgende week en desnoods volgend jaar.
Door de gesprekken met Eline heb ik heel veel inzicht gekregen en ben ik gaan ondervinden en proberen. Nu na 5 gesprekken ben ik veel rustiger. Ik sta mezelf gevoelens toe ipv ze weg te stoppen. Door ze toe te laten kan ik het even voelen en besef me dat dit ook mag. Na een kort moment kan ik alles dan ook weer loslaten en verder gaan met het leven.
Echt een aanrader!!

Blanca Paulissen

Het met behulp van Eline verdiepen in de 3 principes heeft mij heel veel rust en ontspanning gebracht. En met name het inzicht dat de realiteit zoals ik die ervaar, an sich geen emotionele lading heeft. De gedachten die ik heb bepalen de lading (neutraal, positief of negatief). Lijden ontstaat door de gedachten te geloven die ingaan tegen hoe de realiteit is. Ik kan niet voorkomen dat dit soort gedachten in mijn hoofd ontstaan maar ik kan er wel voor kiezen er niet in mee te gaan. Dit lukt mij door in te zien hoe de 3 principes werken. En Eline is de uitgelezen persoon om je te helpen tot dit inzicht te komen.

Maaike

Dit boek werpt een radicaal nieuw licht op de vraag hoe emoties en gedrag ontstaan. Het beschrijft een mechanisme in de psyche dat voor iedereen op dezelfde manier werkt. Dit mechanisme verklaart hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Het maakt duidelijk waarom je soms ontspannen en effectief bent, en op andere momenten juist verkrampt en onhandig. Dit inzicht kan je bevrijden van de koortsachtige jacht op zelfverbetering. Je bent er al! Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden, persoonskenmerken of bagage.