Skip to main content

Masterclass Coachen vanuit de 3 principes: op zaterdag 18 december organiseer ik een ééndaagse masterclass in Zwolle voor coaches en begeleiders die hun inzichten in de 3 principe willen integreren in hun werk met de mensen die ze begeleiden. Er is plek voor zes deelnemers.

Deze masterclass geeft je geen technieken, formats of stappenplannen, maar wel handvatten om op je eigen manier de 3 principes aan te reiken aan de mensen met wie je gesprekken voert, of dat nou in een formele of informele rol is.

 

Het verlangen om begrip te verspreiden

Inzicht in de 3 principes heeft een ingrijpende, blijvende, positieve impact op je leven.  Als je dat zelf hebt ervaren, kan het verlangen opkomen om dit inzicht aan te reiken aan anderen. Omdat je het iedereen gunt om te ervaren wat jij ervaren hebt. Omdat je gelooft dat begrip van de 3 principes de potentie heeft  het leven van ieder mens te transformeren, ongeacht hun levensfase, persoonlijke achtergrond en omstandigheden.

Het verlangen om dit begrip te verspreiden roept vaak ook vragen en onzekerheid op. Kan ik dit wel? Hoe dan? Weet ik wel genoeg? Hoe kan ik mijn nieuwe inzichten integreren in het werk dat ik nu doe?

Hoe meer je erover nadenkt, hoe ingewikkelder deze kwesties lijken te worden. Dat is nou eenmaal hoe het systeem werkt. Gelukkig leiden de principes je altijd weer naar helderheid en rust in je hoofd. Ook het antwoord op deze vragen is in de principes zelf te vinden. En dus in jezelf, want het systeem is ook in jou werkzaam! 

Transformatie is een gevolg van inzicht

Transformatie is een gevolg van inzicht. Hoe groter je inzicht in wat het krijgen van inzichten belemmert en bevordert, hoe meer inzichten je zal krijgen. En hoe natuurlijker en makkelijker je ervaring van het leven zal veranderen. De 3 principes reiken dit begrip aan. 

Nieuwe oplossingen en ideeën en verruimende perspectieven komen uit de bron van Mind, onze essentie die vormloos, onveranderlijk en oneindig is. Die essentie zien we vaak over het hoofd, omdat we in beslag worden genomen door de voorspellingen en voorstellingen van het persoonlijke denken. Dan staan we niet open voor nieuwe ervaringen, inzichten en gedachten. In alle onschuld blokkeren we als het ware de toegang tot de bron. 

 

 

Wat je kunt doen als gesprekspartner

Als coach, begeleider of gesprekspartner kun je geen inzichten bewerkstelligen of veroorzaken bij de ander. Je kunt de ander wijzen op de bron in hemzelf. Je kunt hem uitnodigen om die bron in zichzelf te ervaren. 

Dat is wat je kunt doen als coach of begeleider: de ander laten ervaren hoe het is om present te zijn, om uit het denken in het nu te vallen. In jullie ontmoeting van mens tot mens.

De ander hoeft zijn eigen concepten niet in te ruilen voor jouw concepten. Je hoeft dus niet op de proppen te komen met slimme ideeën, overtuigende theorieën of welluidende concepten. 

Je hoeft alleen maar zelf met een open hart en een open geest te verschijnen. Zonder persoonlijke doelen, gedachten of agenda. 

That’s where the magic happens! Vanuit deze presente houding, kun je luisteren, vragen stellen, en richtingaanwijzers bieden die helpen te begrijpen hoe de 3 principes in elk moment onze ervaring van de werkelijkheid creëren.

Ik heb van de eerste tot de laatste dag genoten van de 3 principes opleiding. Ik sta speelser en relaxter in het leven nu ik weet hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Eline geeft alle ruimte om dit in je eigen tempo en op eigen manier te gaan ontdekken. De opleiding heeft mijn leven verrijkt zowel privé als binnen mijn werk als hbo-docent, supervisor en coach. – Hennie van Veen

Ik had last van angstaanvallen, maar met Eline’s hulp ben ik er vanaf gekomen. Al mijn concepten over hoe ik me zou moeten voelen heb ik buiten de deur gezet. Dit geeft enorm veel ruimte, ook in mijn lichaam. Angst en ongemak ervaar ik nog wel eens (zoals ieder mens), maar ik sleutel er niet meer aan. Hierdoor verliest het zijn grip en leef ik weer in vrijheid. – Anne-Marie

Het programma

De 3 principes zijn geen methode of techniek. Die komen tijdens de masterclass dan ook niet aan bod. Wel besteden we aandacht aan de volgende thema’s:

  • Contact maken vanuit present zijn
  • Luisteren om de juiste vraag te kunnen stellen versus luisteren zonder agenda
  • Luisteren naar de concepten en verhalen versus luisteren voorbij de concepten en verhalen
  • Vragen stellen over de persoonlijke verhalen versus vragen stellen over hoe die verhalen tot stand komen 
  • Je eigen inzichten in de 3 principes delen
  • Op een comfortabele manier praten over Mind
  • Weer uit je kramp komen als je tijdens een gesprek onzeker wordt

Datum en plaats

De masterclass vindt plaats op zaterdag 18 december in Zwolle. We beginnen om 10:00 uur en eindigen om 16:30 uur.

Voor wie?

Deze masterclass is interessant voor jou als je al kennis hebt gemaakt met de 3 principes en ernaar verlangt om je inzichten te delen met anderen. Je gaat niet weg met stappenplannen, formats of tips, wel met handvatten om op je eigen manier de 3 principes aan te reiken aan de mensen die je begeleidt, of dat nou in een formele of informele rol is.

Investering

De investering voor deze masterclass is 279,- euro inclusief btw. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers.

Heb je belangstelling voor een plek in deze masterclass? Om je in te schrijven, voor vragen of meer informatie: bel me 06-28714476 of stuur me een bericht via onderstaande knop. Ik sta je graag te woord!

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik ontdekte dat er een shortcut is voor een gelukkig en stressvrij leven. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen deze shortcut aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Ik volgde in 2018 de opleiding tot 3 principes practitioner en in dat jaar schreef ik ook Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een registreerd practitioner van de Three Principles Global Community.