Je zoektocht voorbij is een individueel coachtraject dat jou helpt om afscheid te nemen van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoonten. Voor dit traject is geen vaste startdatum, we prikken een datum en gaan van start wanneer jij dat wilt.

 

Verlang je ernaar om vaker de ontspannen versie van jezelf te zijn?

Naar meer rust en helderheid in je hoofd?

Om je creativiteit de ruimte te geven en vanuit vertrouwen te leven?

Wil je meer gemak en vrijheid ervaren, maar heb je geen in een zwaar traject? Dan ben je aan het juiste adres!

Je hoeft niet te ploeteren of in jezelf te graven. Je hoeft jezelf niet te verbeteren of te fixen. Je bent al helemaal goed zoals je bent. Soms word je alleen onzeker, en dan verval je in verkrampt en ineffectief gedrag. Je geest raakt besmet met onzekere gedachten. Met belemmerende overtuigingen, veronderstellingen en oordelen. Dat is volstrekt natuurlijk, en geen enkel probleem. Want je kunt altijd terugkeren naar een staat waarin je geest open en helder is. Ook al voel je je onzeker, verward of verkrampt. Het enige wat je nodig hebt, is een inzicht. 

Hoe kom je aan een inzicht?

Vroeger dacht ik dat je daar hard naar op zoek moet gaan. Ik heb altijd een groot verlangen gehad om mezelf beter te begrijpen. Om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen. Ik verviel vaak in verkrampt en onnatuurlijk gedrag als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Daar wilde ik van af. En dus werkte ik hard aan mezelf. Onderzocht mijn persoonlijkheidskenmerken, ging op zoek naar mijn authentieke zelf, ontwikkelde een groeimindset.

Dat hielp allemaal. Ik had steeds minder last van die rare spanning. Ik had plezier in het leren en ontdekken. Mijn inzichten deelde ik als coach en trainer met anderen, die daar ook weer van leerden.

Maar dat geschaaf aan mezelf had ook een andere kant…

Hoeveel inzichten ik ook vergaarde en hoeveel stappen voorwaarts ik ook zette, er bleven momenten waarop ik wél last had van spanning. Teleurstellend genoeg kon geen enkele methode of inzicht mij definitief bevrijden van mijn onzekere gevoelens en ineffectieve gewoontes. En dan ging ik weer op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht. Zo bleef ik eeuwig achter mezelf aanrennen.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-outparadigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

Het misverstand

Ik dacht dat ik mijn gedachten en gevoelens kon leren controleren. En dat ik dan geen last meer zou hebben van onzekerheid.

Ik zie nu dat dit een groot misverstand is. Het is een illusie om te denken dat je je gedachten en gevoelens kunt controleren. Of om te denken dat je controle nodig hebt om je goed te voelen.

We gaan ervan uit dat gevoelens en gedrag tot stand komen door een complex samenspel van genen, afkomst, conditionering, jeugdtrauma’s en levensomstandigheden. Dat dit samenspel een heel scala aan ongewenste gevoelens en gedrag oproept waar we vanaf moeten. En dat dit mogelijk is door die gevoelens en gedachten te leren controleren

Maar het is andersom.

Gevoelens en gedrag komen niet tot stand door je kenmerken of ervaringen van je persoonlijkheid. Ze komen tot stand door je gedachten over die kenmerken en ervaringen. Het enige wat je kunt ervaren zijn je eigen gedachten in het moment. Dat is een automatisch mechanisme dat je niet kunt beïnvloeden. En dat is ook niet nodig, want je krijgt vanzelf continu nieuwe gedachten, en daarmee nieuwe ervaringen.

Verlang je naar meer vertrouwen, ontspanning, vrijheid en geluk? 

Het is normaal om van tijd tot tijd angst, onzekerheid of stress te ervaren. Dat hoort bij menszijn. Maar het is niet de bedoeling dat dit soort gevoelens je vrijheid beperken. Dat je je leven laat domineren door angst voor de toekomst, voor afwijzing, voor het oordeel van anderen, door ergernis, boosheid, of verdriet.

👉Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. ⁠

👉Je hoeft je niet in duizend bochten te wringen om aan (zelf)bedachte ideaalplaatjes te voldoen. ⁠

👉Je hoeft niet aan jezelf te schaven.⁠

👉Je hoeft geen vermeende gebreken weg te werken. ⁠

👉Je hoeft geen zwaktes te compenseren met sterke punten. ⁠

👉Je hoeft geen assertiviteit, veerkracht of zelfvertrouwen te kweken. ⁠

Je bent precies zoals je bedoeld bent. En tegelijk kun je het verlangen hebben om iets nieuws te ervaren. Omdat je bepaalde vaardigheden wilt ontwikkelen. Omdat je jezelf een fijnere ervaring gunt. Omdat je net als ieder mens van nature leergierig en nieuwsgierig bent.

Meer vertrouwen, vrijheid en innerlijke rust krijg je niet door buiten jezelf te zoeken. En het is ook geen kwestie van werken aan jezelf. Het is een kwestie van jezelf opnieuw leren zien als de onuitputtelijke bron van levens- en creatiekracht die je bent. Wat je zoekt is er al. Je hoeft alleen maar in de juiste richting te kijken. Daar help ik je graag bij. In een gesprek van mens tot mens. 

Wil je vrijblijvend kennis maken? 

Dat kan! Plan gerust een gratis afspraak in mijn online agenda. Er zit helemaal niets aan vast. Ik vind het leuk om je te ontmoeten!

Inzicht in dit mechanisme kan je bevrijden van mentale stress. Hoe beter je het begrijpt, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.

"De individuele coachgesprekken over de 3 principes met Eline zijn elke keer weer een feestje. Vele onderwerpen passeren de revue. De ene keer een lijstje met vragen, de andere keer een blanco lijst. Eline neemt je stapsgewijs mee in de werking van de 3 principes.

En nu: de vele gedachtetheaters die ik in mijn hoofd had, zijn verdwenen.  Of wanneer deze weer starten, zijn deze theaters, omdat ik er geen betekenis meer aangeef, snel verdwenen. Op allerlei vlak, werk en thuis, merk ik dat het ‘leven’ makkelijker is geworden. Ik ervaar rust, helderheid en meer openheid.

Een aanrader is: Het laatste zelfhulpboek. Hierin laat Eline je kennismaken met de 3 Principes. En ik kan je verzekeren: eenmaal mee kennisgemaakt, het laat je niet meer los!"

Rob de Haan

"Een psycholoog zei me dat ik een angststoornis had. Maar van binnen voelde ik dat dit niet klopte, ik wilde dit label niet. Door veel te lezen en te luisteren over de 3 principes kon ik al door een andere bril naar mijn angst- en paniekaanvallen kijken. Eline heeft mij enorm geholpen. Wanneer ik weer in een kramp schoot wilde ik vooral heel veel doen om daar zo snel mogelijk uit te komen. Door de heldere uitleg en het vertrouwen van Eline durfde ik ook eens een keer ‘niets’ te doen tijdens een kramp en te zien dat ik altijd oké ben. Dit was niet altijd makkelijk maar Eline straalt zoveel vertrouwen uit, dat had ik echt nodig om door te gaan. Al mijn concepten over hoe ik me zou moeten voelen heb ik buiten de deur gezet. Dit geeft enorm veel ruimte, ook in mijn lichaam. Angst en ongemak ervaar ik nog wel eens (zoals ieder mens), maar ik sleutel er niet meer aan. Hierdoor verliest het zijn grip en leef ik weer in vrijheid. Ik ben Eline eeuwig dankbaar.

Anne-Marie

Hoe krijg je rust en helderheid in je hoofd?

Hoe kun je vanuit vertrouwen leven?

Hoe kun je de ontspannen versie van jezelf zijn?

Heldere buien en negatieve stemmingen wisselen elkaar vanzelf af. Dat is een volkomen natuurlijk proces.  In een slechte bui word je onzeker. Je vat alles heel persoonlijk op en verliest het grote plaatje uit het zicht. Je raakt gestrest en vervalt in ineffectieve gewoontes. Als je slechte bui voorbij is, verbreedt je perspectief zich weer. Je bekijkt de dingen met meer afstand en hebt weer toegang tot je gezonde verstand. In een goede bui lukt het je om problemen op te lossen en slechte gewoontes te doorbreken.

Het mooie is dat dit proces helemaal vanzelf gaat. Je hoeft fijne emoties niet na te jagen en nare niet te bestrijden. Ze komen en gaan vanzelf. Negatieve emoties hebben, is een volstrekt gezond menselijk fenomeen.

Je hebt allerlei ervaringen, en jouw bewustzijn geeft er betekenis aan. Jij  kent ze zelf een bepaalde waarde toe. Maar die ervaringen, die zijn gewoon het leven dat zich voltrekt. Zonder aanzien des persoons en zonder rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Het leven gebeurt! En het gebeurt volledig buiten jouw controle om.

Stel je voor dat je het aandurft om het leven gewoon te laten gebeuren?

Om de illusie van controle te laten voor wat hij is?

Om je simpelweg open te stellen voor alles wat er in het moment te ervaren valt?

Het zou maar zo kunnen dat je leven dan een stuk moeitelozer, lichter en vreugdevoller wordt! En dat de behoefte om jezelf te verbeteren dan vervalt.

Mijn ervaring van het leven is op een moeiteloze, maar fundamentele manier veranderd sinds ik in aanraking ben gekomen met het paradigma van de 3 principes. Het heeft me bevrijd van mijn conditioneringen. Ik voel me vrijer en ontspannener dan ooit. En als ik eens spanning ervaar, dan jaagt dat me geen angst of onrust meer aan. Ik voel niet meer de behoefte om mezelf te verbeteren. Ik ben niet meer bang om de controle kwijt te raken. Ik maak me geen zorgen meer over wat anderen van me vinden. Ik voel me niet langer afgesneden, maar verbonden. Ik leef niet meer in mijn hoofd, maar geef me met vertrouwen over aan de stroom van het leven.

En alles wat ik hoefde te doen, was de weg vrij maken voor inzicht. 

Dat is ook wat we in dit coachtraject doen. De weg vrijmaken voor het inzicht dat zich in jou gaat ontvouwen. 

Ik liep al jaren tegen zaken aan die mij behoorlijk belemmerden. Voorbeelden zijn: het geven van presentaties, mezelf laten horen tijdens vergaderingen en veel bezig zijn met wat anderen van mij vinden. Ik  had de afgelopen jaren werkelijk van alles geprobeerd om hier aan te werken. Dit hielp wel wat, maar helaas toch minimaal. Wat er gedurende de vijf sessies met Eline gebeurde overtrof al mijn verwachtingen. Ik leerde totaal anders naar ‘’mijn belemmeringen’’ te kijken. Ik ging zelfs genieten van die dingen waar ik jarenlang mee worstelde. Ook op andere fronten in mijn leven kon ik de 3-principes toepassen en het heeft mij al enorm veel gebracht. Eline is een fijne en warme gesprekspartner en ze weet je goed aan het denken te zetten. De manier waarop ze alles uitlegt is erg helder en duidelijk. Ik ben ontzettend blij dat ik met haar in contact ben gekomen. -Sander

Via een familielid ben ik bij Eline terecht gekomen. Eerst een eendaagse en daarna een coach traject. Wat een cadeau! Elk gesprek brengt nieuwe inzichten, is open en ontspannen. Steeds weer kom ik een stapje verder en zie ik meer. Een sneeuwbal effect. Juist tijdens onze gesprekken ervaar ik hoeveel ik al zie en weet. Het in gesprek gaan werkt verhelderend en geeft zoveel positieve energie. De scheiding die ik nu door maak is heftig, maar door inzicht in de 3P’s echt anders heftig. Het is bijna niet uit te leggen. Steeds vaker zie ik het van een afstand, neem ik het minder persoonlijk, zie ik mijn verkramping .. het maakt dat ik me steeds vaker rustig voel ondanks deze heftige gebeurtenis(sen). Ik ervaar mijn veerkracht, stukje bij beetje komt het vertrouwen terug, kan ik ontspannen én is het ‘niet weten’ oké. Ben ik oké.. Ik ben zo dankbaar dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan en kan het iedereen aanraden! - Marijke

Het traject
  • We voeren we zeven keer een individueel coachgesprek van een uur, waarin ik je help je inzicht te verdiepen. Deze gesprekken voeren we op mijn kantoor in Zwolle, of via Zoom. Dat is een gebruiksvriendelijk alternatief voor Skype. Tussendoor mag je al je vragen aan mij voorleggen via Whatsapp of e-mail.
  • Je mag aansluiten bij een van de introductiedagen over de 3 principes die ik regelmatig organiseer. Zo'n dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en vindt plaats in Zwolle. Samen met maximaal 10 andere deelnemers duiken we in het inside-outparadigma. Je hoeft niets te presteren of jezelf van je beste kant te laten zien. Je hoeft niets vast te leggen, te oefenen, te bediscussiëren of te onthouden. Je gaat ook niet naar huis met een bepaalde vaardigheid, techniek of stappenplan. Wel met waardevolle inzichten en een fijn gevoel:-). (voorbehoud: sinds de corona-maatregelen kunnen deze dagen niet doorgaan. Tot dat weer kan, kun je kosteloos aansluiten bij de online 3p-introductiebijeenkomst op vrijdag 2 juli van 9:00 tot 12:00 uur)
Voor wie?

Het programma is bedoeld voor:

  • iedereen die wil leren om vanuit ontspanning en vertrouwen te leven

  • persoonlijke ontwikkelingsjunkies die klaar zijn met de eeuwige zoektocht naar het volgende inzicht;-)

  • professionals die anderen begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaches, trainers en docenten

Het maakt niet uit of je al met de 3 principes in aanraking bent gekomen, of niet. Dit traject kan een vertrekpunt zijn, of een fijne manier om je inzicht te verdiepen.

INVESTERING

De investering voor dit programma is € 625, - inclusief btw.

Heb je belangstelling? Je kunt je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Ik heb een coachingstraject bij Eline gevolgd omdat ik vast zat in mijn baan. Mijn negatieve overtuigingen zorgden ervoor dat ik maar niet in beweging kwam om er iets aan te veranderen. Een gebrek aan durf en zelfvertrouwen zat mij volledig in de weg. De fijne gesprekken met Eline hebben mij nieuwe handvatten gegeven. Ze leerde mij hoe het proces in mijn hoofd werkt en daardoor ben ik heel zelfbewust meer in actie gekomen. Ik ben gewoon gaan ervaren en heb daardoor leren omgaan met verkramping door het er juist te laten zijn. Super waardevol, ik ben nu een stuk krachtiger en klaar voor de transitie op werkgebied. - Michiel

Ik zat met het feit dat ik het moeilijk vind mezelf te profileren op het werk. Met name in sollicitatiegesprekken en in vergaderingen. Wat ik erg waardevol vond aan de coaching is dat Eline me de ruimte gaf te vertellen over mijn ervaringen en daarin stuurde, zodat ik zelf tot nieuwe inzichten kwam. Tijdens de coachgesprekken bleek dat ik me eigenlijk al op allerlei manieren profileer op mijn werk en daarbuiten. Eline heeft me doen inzien dat profileren op verschillende manieren kan. Ik had in mijn hoofd dat ik me meer moest laten horen en meer moest vertellen over mijn successen. Nu heb ik meer het inzicht dat ik me ook profileer op een rustige, eigen manier. Dit levert me meer rust op. - Thijs

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik ontdekte dat er een shortcut is voor een gelukkig en stressvrij leven. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen deze shortcut aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Ik volgde in 2018 de opleiding tot 3 principes practitioner en in dat jaar schreef ik ook Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een registreerd practitioner van de Three Principles Global Community.

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle