Neem afscheid van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoonten tijdens een individueel coachtraject. Voor dit traject is geen vaste startdatum, we prikken een datum en gaan van start wanneer jij dat wilt. Je kunt kiezen voor een korter of langer traject (strippenkaart naar keuze).

 

Verlang je ernaar om vaker de ontspannen versie van jezelf te zijn?

Naar meer rust en helderheid in je hoofd?

Om je creativiteit de ruimte te geven en vanuit vertrouwen te leven?

Wil je meer gemak, ontspanning en vrijheid ervaren, maar heb je geen zin in een zwaar traject? Dan ben je aan het juiste adres!

Onzeker, somber, angstig, gestrest, onrustig, eenzaam... het zijn een paar van de vele menselijke ervaringen die je kunt hebben. Geen van deze emoties betekent dat er iets mis met je is. Je hoeft je gevoelens van eenzaamheid, onzekerheid, angst of somberte dan ook niet op te lossen. ⁠

Je kunt wel geloven dat er iets mis is omdat je je onzeker, onrustig of angstig voelt. Dan identificeer je je met je nare gedachten en de bijbehorende gevoelens. Je pakt ze vast, en verliest uit het oog dat elke ervaring vanzelf weer verdwijnt en plaats maakt voor iets anders.⁠

Op die momenten geloof je dat je je emotie moet oplossen. Je gelooft dat je ervaring iets zegt over je toekomst of over wie je bent als persoon.  ⁠Hoe groter het verzet tegen wat zich nu voordoet, en hoe angstiger of onwenselijker het toekomstbeeld, hoe benauwder je je in het nu voelt. Die beklemming geeft je het gevoel dat je niet oké bent. En dat er nu iets moet veranderen om weer oké te worden. Dan verval je in je geconditioneerde gedragspatronen om met dit ongemak te dealen. Bijvoorbeeld nog harder rennen dan je al deed als je gestrest raakt. Of nog meer pleasen als je gelooft dat je tekortschiet.

De illusie doorzien

Maar het goede nieuws is: je hebt het vermogen om te begrijpen wat de oorsprong is van je verkramping. Niet jouw persoonlijkheid, niet de situatie, niet andere mensen of hun gedrag, maar wat je daarover gelooft.  

Het gevoel van niet-oké zijn is een tijdelijke illusie, oproepen door jouw beelden van hoe jij of je ervaring zou moeten zijn. Als je je realiseert wat de oorsprong is van dat gevoel, dan kun je zien dat je in werkelijkheid altijd oké bent. Je bent perfect toegerust om in het hier-en-nu met wijsheid, veerkracht en creativiteit met je omstandigheden om te gaan. Om met helderheid mee te bewegen met de stroom van het leven. Het zit ingebakken in je systeem. 

Je kunt altijd met nieuwe ogen kijken

Als je last hebt van je denken op momenten dat het beperkend is, kun je dat voelen. Het vertaalt zich in gevoelens van verkramping, angst, onzekerheid, oordeel, verwijt. In plaats van bang te zijn voor deze gevoelens, kun je ze leren zien als uitnodiging om je aandacht te verleggen van de beperkingen naar wat mogelijk is. Om uit te zoomen, en met nieuwe ogen te kijken.

Dat inzicht geeft zoveel ruimte. Als je niet vasthoudt aan de beperkende verhalen van je denken, kun je nieuwe ervaringen toelaten in je bewustzijn. Je kunt dan vanuit verwondering en nieuwsgierigheid de wereld inkijken, in plaats van vanuit angst en controledrang. Dan kun je je creativiteit te ruimte geven en je verlangens volgen, in plaats van wat werkelijk in je leeft te onderdrukken. Je kunt telkens met nieuwe ogen kijken. En steeds weer iets nieuws en fris over jezelf ontdekken.

Het is zo krachtig om dit ingebakken vermogen in jezelf te ontdekken. En dat is waar ik je als coach mee help. 

Verlang je naar meer vertrouwen, ontspanning, vrijheid en geluk? 

Het is normaal om van tijd tot tijd angst, onzekerheid of stress te ervaren. Dat hoort bij menszijn. Maar het is niet de bedoeling dat dit soort gevoelens je vrijheid beperken. Dat je je leven laat domineren door angst voor de toekomst, voor afwijzing, voor het oordeel van anderen, door ergernis, boosheid, of verdriet.

👉Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. ⁠

👉Je hoeft je niet in duizend bochten te wringen om aan (zelf)bedachte ideaalplaatjes te voldoen. ⁠

👉Je hoeft niet aan jezelf te schaven.⁠

👉Je hoeft geen vermeende gebreken weg te werken. ⁠

👉Je hoeft geen zwaktes te compenseren met sterke punten. ⁠

👉Je hoeft geen assertiviteit, veerkracht of zelfvertrouwen te kweken. ⁠

Je bent precies zoals je bedoeld bent. En tegelijk kun je het verlangen hebben om iets nieuws te ervaren. Omdat je bepaalde vaardigheden wilt ontwikkelen. Omdat je jezelf een fijnere ervaring gunt. Omdat je net als ieder mens van nature leergierig en nieuwsgierig bent.

Meer vertrouwen, vrijheid en innerlijke rust krijg je niet door buiten jezelf te zoeken. En het is ook geen kwestie van werken aan jezelf. Het is een kwestie van jezelf opnieuw leren zien als de onuitputtelijke bron van levens- en creatiekracht die je bent. Wat je zoekt is er al. Je hoeft alleen maar in de juiste richting te kijken. Daar help ik je graag bij. In een gesprek van mens tot mens. 

Wil je vrijblijvend kennis maken? 

Dat kan! Plan gerust een gratis afspraak in mijn online agenda. Er zit helemaal niets aan vast. Ik vind het leuk om je te ontmoeten!

Waar ik je bij kan helpen:

 • Angst en onzekerheid
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Moeite met zichtbaarheid
 • Spreekangst
 • Angst om beoordeeld te worden
 • Piekeren
 • Stress
 • Neiging om te pleasen
 • Boosheid
 • Je aangevallen voelen
 • Relatieproblemen
 • Spanning in sociale situaties
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite met accepteren tegenslag
 • Controledrang

"De individuele coachgesprekken over de 3 principes met Eline zijn elke keer weer een feestje. Vele onderwerpen passeren de revue. De ene keer een lijstje met vragen, de andere keer een blanco lijst. Eline neemt je stapsgewijs mee in de werking van de 3 principes.

En nu: de vele gedachtetheaters die ik in mijn hoofd had, zijn verdwenen.  Of wanneer deze weer starten, zijn deze theaters, omdat ik er geen betekenis meer aangeef, snel verdwenen. Op allerlei vlak, werk en thuis, merk ik dat het ‘leven’ makkelijker is geworden. Ik ervaar rust, helderheid en meer openheid.

Een aanrader is: Het laatste zelfhulpboek. Hierin laat Eline je kennismaken met de 3 Principes. En ik kan je verzekeren: eenmaal mee kennisgemaakt, het laat je niet meer los!"

Rob de Haan

"Een psycholoog zei me dat ik een angststoornis had. Maar van binnen voelde ik dat dit niet klopte, ik wilde dit label niet. Door veel te lezen en te luisteren over de 3 principes kon ik al door een andere bril naar mijn angst- en paniekaanvallen kijken. Eline heeft mij enorm geholpen. Wanneer ik weer in een kramp schoot wilde ik vooral heel veel doen om daar zo snel mogelijk uit te komen. Door de heldere uitleg en het vertrouwen van Eline durfde ik ook eens een keer ‘niets’ te doen tijdens een kramp en te zien dat ik altijd oké ben. Dit was niet altijd makkelijk maar Eline straalt zoveel vertrouwen uit, dat had ik echt nodig om door te gaan. Al mijn concepten over hoe ik me zou moeten voelen heb ik buiten de deur gezet. Dit geeft enorm veel ruimte, ook in mijn lichaam. Angst en ongemak ervaar ik nog wel eens (zoals ieder mens), maar ik sleutel er niet meer aan. Hierdoor verliest het zijn grip en leef ik weer in vrijheid. Ik ben Eline eeuwig dankbaar.

Anne-Marie

Hoe krijg je rust en helderheid in je hoofd?

Hoe kun je vanuit vertrouwen leven?

Hoe kun je de ontspannen versie van jezelf zijn?

Ik liep al jaren tegen zaken aan die mij behoorlijk belemmerden. Voorbeelden zijn: het geven van presentaties, mezelf laten horen tijdens vergaderingen en veel bezig zijn met wat anderen van mij vinden. Ik  had de afgelopen jaren werkelijk van alles geprobeerd om hier aan te werken. Dit hielp wel wat, maar helaas toch minimaal. Wat er gedurende de vijf sessies met Eline gebeurde overtrof al mijn verwachtingen. Ik leerde totaal anders naar ‘’mijn belemmeringen’’ te kijken. Ik ging zelfs genieten van die dingen waar ik jarenlang mee worstelde. Ook op andere fronten in mijn leven kon ik de 3-principes toepassen en het heeft mij al enorm veel gebracht. Eline is een fijne en warme gesprekspartner en ze weet je goed aan het denken te zetten. De manier waarop ze alles uitlegt is erg helder en duidelijk. Ik ben ontzettend blij dat ik met haar in contact ben gekomen. -Sander

Via een familielid ben ik bij Eline terecht gekomen. Eerst een eendaagse en daarna een coach traject. Wat een cadeau! Elk gesprek brengt nieuwe inzichten, is open en ontspannen. Steeds weer kom ik een stapje verder en zie ik meer. Een sneeuwbal effect. Juist tijdens onze gesprekken ervaar ik hoeveel ik al zie en weet. Het in gesprek gaan werkt verhelderend en geeft zoveel positieve energie. De scheiding die ik nu door maak is heftig, maar door inzicht in de 3P’s echt anders heftig. Het is bijna niet uit te leggen. Steeds vaker zie ik het van een afstand, neem ik het minder persoonlijk, zie ik mijn verkramping .. het maakt dat ik me steeds vaker rustig voel ondanks deze heftige gebeurtenis(sen). Ik ervaar mijn veerkracht, stukje bij beetje komt het vertrouwen terug, kan ik ontspannen én is het ‘niet weten’ oké. Ben ik oké.. Ik ben zo dankbaar dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan en kan het iedereen aanraden! - Marijke

Het traject

Als coach nodig ik je uit om met nieuwe ogen te kijken naar wie je bent. Voorbij de plaatjes waarin je bent gaan geloven. Gewoon door van mens tot mens met je in gesprek te gaan over de menselijke ervaring. We ‘doen’ dus inderdaad niets. En toch verandert er van alles!:-)

 • Ik werk vanuit mijn inzicht in de 3 principes. Deze principes helpen je om te begrijpen hoe je eigen denken je soms belet om op een heldere en zinvolle manier te reageren. Dat inzicht kan je bevrijden van mentale stress. Hoe beter je het begrijpt, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.
 • Inzicht ontvouwt en verdiept zich door onze gezamenlijke verkenningstocht naar de aard van de menselijke ervaring. Ik werk dan ook niet met methoden, stappenplannen of actieplannen. 
 • Ik bied strippenkaarten aan, zodat je zelf kunt kiezen voor een kortere of langere verkenningstocht.
Strippenkaarten
 • 1 sessie = 115 euro 
 • 3 sessies = 325 euro
 • 5 sessies = 555 euro
 • 7 sessies = 790 euro
 • 9 sessies = 1015 euro

De prijzen zijn inclusief btw, en elke sessie duurt een uur tot anderhalf uur. 

NB voor organisaties gelden andere tarieven. 

Twijfel je? Je bent van harte uitgenodigd voor een gratis inzichtgesprek. Daar kun je al je vragen stellen. Schroom niet, er zit verder echt helemaal niets aan vast.  Je kunt hier meteen een afspraak plannen in mijn online agenda.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor:

 • iedereen die ernaar verlangt om vanuit ontspanning en vertrouwen te leven

 • iedereen die klaar is met de eeuwige zoektocht naar het volgende inzicht

 • professionals die anderen begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaches, trainers en docenten

Het maakt niet uit of je al met de 3 principes in aanraking bent gekomen, of niet. Dit traject kan een vertrekpunt zijn, of een fijne manier om je inzicht te verdiepen.

Heb je belangstelling? Je kunt je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. 

of:

Ik heb een coachingstraject bij Eline gevolgd omdat ik vast zat in mijn baan. Mijn negatieve overtuigingen zorgden ervoor dat ik maar niet in beweging kwam om er iets aan te veranderen. Een gebrek aan durf en zelfvertrouwen zat mij volledig in de weg. De fijne gesprekken met Eline hebben mij nieuwe handvatten gegeven. Ze leerde mij hoe het proces in mijn hoofd werkt en daardoor ben ik heel zelfbewust meer in actie gekomen. Ik ben gewoon gaan ervaren en heb daardoor leren omgaan met verkramping door het er juist te laten zijn. Super waardevol, ik ben nu een stuk krachtiger en klaar voor de transitie op werkgebied. - Michiel

Ik zat met het feit dat ik het moeilijk vind mezelf te profileren op het werk. Met name in sollicitatiegesprekken en in vergaderingen. Wat ik erg waardevol vond aan de coaching is dat Eline me de ruimte gaf te vertellen over mijn ervaringen en daarin stuurde, zodat ik zelf tot nieuwe inzichten kwam. Tijdens de coachgesprekken bleek dat ik me eigenlijk al op allerlei manieren profileer op mijn werk en daarbuiten. Eline heeft me doen inzien dat profileren op verschillende manieren kan. Ik had in mijn hoofd dat ik me meer moest laten horen en meer moest vertellen over mijn successen. Nu heb ik meer het inzicht dat ik me ook profileer op een rustige, eigen manier. Dit levert me meer rust op. - Thijs

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik ontdekte dat er een shortcut is voor een gelukkig en stressvrij leven. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen deze shortcut aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Ik volgde in 2018 de opleiding tot 3 principes practitioner en in dat jaar schreef ik ook Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een registreerd practitioner van de Three Principles Global Community.

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle