Je zoektocht voorbij is een individueel coachtraject dat jou helpt om afscheid te nemen van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoonten. Voor dit traject is geen vaste startdatum, we prikken een datum en gaan van start wanneer jij dat wilt.

 

Verlang je ernaar om vaker de ontspannen versie van jezelf te zijn?

Naar meer rust en helderheid in je hoofd?

Om je creativiteit de ruimte te geven en vanuit vertrouwen te leven?

Wil je meer gemak en vrijheid ervaren, maar heb je geen in een zwaar traject? Dan ben je aan het juiste adres!

Je hoeft niet te ploeteren of in jezelf te graven. Je hoeft jezelf niet te verbeteren of te fixen. Je bent al helemaal goed zoals je bent. Soms word je alleen onzeker, en dan verval je in verkrampt en ineffectief gedrag. Je geest raakt besmet met onzekere gedachten. Met belemmerende overtuigingen, veronderstellingen en oordelen. Dat is volstrekt natuurlijk, en geen enkel probleem. Want je kunt altijd terugkeren naar een staat waarin je geest open en helder is. Ook al voel je je onzeker, verward of verkrampt. Het enige wat je nodig hebt, is een inzicht. 

"Een aantal maanden geleden ontdekte ik de 3 Principes. De site van Eline leverde een aantal vragen op. Na wat e-mailverkeer volgde een telefonisch gesprek. Na dit gesprek ben ik een individueel coachingstraject gestart.

De individuele coachgesprekken over de 3 principes met Eline zijn elke keer weer een feestje. Vele onderwerpen passeren de revue. De ene keer een lijstje met vragen, de andere keer een blanco lijst. Eline neemt je stapsgewijs mee in de werking van de 3 principes.

En nu: de vele gedachtetheaters die ik in mijn hoofd had, zijn verdwenen.  Of wanneer deze weer starten, zijn deze theaters, omdat ik er geen betekenis meer aangeef, snel verdwenen. Op allerlei vlak, werk en thuis, merk ik dat het ‘leven’ makkelijker is geworden. Ik ervaar rust, helderheid en meer openheid.

Een aanrader is: Het laatste zelfhulpboek. Hierin laat Eline je kennismaken met de 3 Principes. En ik kan je verzekeren: eenmaal mee kennisgemaakt, het laat je niet meer los!"

Rob de Haan

Hoe kom je aan een inzicht?

Vroeger dacht ik dat je daar hard naar op zoek moet gaan. Ik heb altijd een groot verlangen gehad om mezelf beter te begrijpen. Om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen. Ik verviel vaak in verkrampt en onnatuurlijk gedrag als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Daar wilde ik van af. En dus werkte ik hard aan mezelf. Onderzocht mijn persoonlijkheidskenmerken, ging op zoek naar mijn authentieke zelf, ontwikkelde een groeimindset.

Dat hielp allemaal. Ik had steeds minder last van die rare spanning. Ik had plezier in het leren en ontdekken. Mijn inzichten deelde ik als coach en trainer met anderen, die daar ook weer van leerden.

Maar dat geschaaf aan mezelf had ook een andere kant…

Hoeveel inzichten ik ook vergaarde en hoeveel stappen voorwaarts ik ook zette, er bleven momenten waarop ik wél last had van spanning. Teleurstellend genoeg kon geen enkele methode of inzicht mij definitief bevrijden van mijn onzekere gevoelens en ineffectieve gewoontes. En dan ging ik weer op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht. Zo bleef ik eeuwig achter mezelf aanrennen.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-outparadigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

Hoe krijg je rust en helderheid in je hoofd?

Hoe kun je vanuit vertrouwen leven?

Hoe kun je de ontspannen versie van jezelf zijn?

Het misverstand

Ik dacht dat ik mijn gedachten en gevoelens kon leren controleren. En dat ik dan geen last meer zou hebben van onzekerheid.

Ik zie nu dat dit een groot misverstand is. Het is een illusie om te denken dat je je gedachten en gevoelens kunt controleren. Of om te denken dat je controle nodig hebt om je goed te voelen.

We gaan ervan uit dat gevoelens en gedrag tot stand komen door een complex samenspel van genen, afkomst, conditionering, jeugdtrauma’s en levensomstandigheden. Dat dit samenspel een heel scala aan ongewenste gevoelens en gedrag oproept waar we vanaf moeten. En dat dit mogelijk is door die gevoelens en gedachten te leren controleren

Maar het is andersom.

Gevoelens en gedrag komen niet tot stand door je kenmerken of ervaringen van je persoonlijkheid. Ze komen tot stand door je gedachten over die kenmerken en ervaringen. Het enige wat je kunt ervaren zijn je eigen gedachten in het moment. Dat is een automatisch mechanisme dat je niet kunt beïnvloeden. En dat is ook niet nodig, want je krijgt vanzelf continu nieuwe gedachten, en daarmee nieuwe ervaringen.

Inzicht in dit mechanisme kan je bevrijden van mentale stress. Hoe beter je het begrijpt, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.

Heldere buien en negatieve stemmingen wisselen elkaar vanzelf af. Dat is een volkomen natuurlijk proces.  In een slechte bui word je onzeker. Je vat alles heel persoonlijk op en verliest het grote plaatje uit het zicht. Je raakt gestrest en vervalt in ineffectieve gewoontes. Als je slechte bui voorbij is, verbreedt je perspectief zich weer. Je bekijkt de dingen met meer afstand en hebt weer toegang tot je gezonde verstand. In een goede bui lukt het je om problemen op te lossen en slechte gewoontes te doorbreken.

Het mooie is dat dit proces helemaal vanzelf gaat. Je hoeft fijne emoties niet na te jagen en nare niet te bestrijden. Ze komen en gaan vanzelf. Negatieve emoties hebben, is een volstrekt gezond menselijk fenomeen.

Je hebt allerlei ervaringen, en jouw bewustzijn geeft er betekenis aan. Jij  kent ze zelf een bepaalde waarde toe. Maar die ervaringen, die zijn gewoon het leven dat zich voltrekt. Zonder aanzien des persoons en zonder rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Het leven gebeurt! En het gebeurt volledig buiten jouw controle om.

Stel je voor dat je het aandurft om het leven gewoon te laten gebeuren?

Om de illusie van controle te laten voor wat hij is?

Om je simpelweg open te stellen voor alles wat er in het moment te ervaren valt?

Het zou maar zo kunnen dat je leven dan een stuk moeitelozer, lichter en vreugdevoller wordt! En dat de behoefte om jezelf te verbeteren dan vervalt.

Mijn ervaring van het leven is op een moeiteloze, maar fundamentele manier veranderd sinds ik in aanraking ben gekomen met het paradigma van de 3 principes. Het heeft me bevrijd van mijn conditioneringen. Ik voel me vrijer en ontspannener dan ooit. En als ik eens spanning ervaar, dan jaagt dat me geen angst of onrust meer aan. Ik voel niet meer de behoefte om mezelf te verbeteren. Ik ben niet meer bang om de controle kwijt te raken. Ik maak me geen zorgen meer over wat anderen van me vinden. Ik voel me niet langer afgesneden, maar verbonden. Ik leef niet meer in mijn hoofd, maar geef me met vertrouwen over aan de stroom van het leven.

En alles wat ik hoefde te doen, was de weg vrij maken voor inzicht. 

Dat is ook wat we in dit coachtraject doen. De weg vrijmaken voor het inzicht dat zich in jou gaat ontvouwen. 

Het verdiepen in de 3 principes heeft mij heel veel rust en ontspanning gebracht. En met name het inzicht dat de realiteit zoals ik die ervaar, an sich geen emotionele lading heeft. De gedachten die ik heb bepalen de lading (neutraal, positief of negatief). Lijden ontstaat door de gedachten te geloven die ingaan tegen hoe de realiteit is. Ik kan niet voorkomen dat dit soort gedachten in mijn hoofd ontstaan maar ik kan er wel voor kiezen er niet in mee te gaan. Dit lukt mij door in te zien hoe de 3 principes werken.  - Maaike

Ik ging de dag open en zonder specifieke verwachtingen in. Ik had niet kunnen bedenken dat het zo'n bijzonder inzicht met zich mee zou brengen. De wereld was daarna (op een positieve manier) niet meer hetzelfde.  De innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen kwamen als vanzelf. En als ze er even niet zijn, dan weet ik dat ze wel weer komen. Uitleggen hoe dit werkt laat ik graag aan Eline over. Maar ik kan je zeker aanraden om het te gaan ervaren. - Nicolien

 

Het traject
  • We voeren we vijf keer een individueel coachgesprek van anderhalf uur, waarin ik je help je inzicht te verdiepen. Deze gesprekken voeren we op mijn kantoor in Zwolle, of via Zoom. Dat is een gebruiksvriendelijk alternatief voor Skype. Tussendoor mag je al je vragen aan mij voorleggen via Whatsapp of e-mail.
  • Je mag aansluiten bij een van de introductiedagen over de 3 principes die ik regelmatig organiseer. Zo'n dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en vindt plaats in Zwolle. Samen met maximaal 10 andere deelnemers duiken we in het inside-outparadigma. Je hoeft niets te presteren of jezelf van je beste kant te laten zien. Je hoeft niets vast te leggen, te oefenen, te bediscussiëren of te onthouden. Je gaat ook niet naar huis met een bepaalde vaardigheid, techniek of stappenplan. Wel met waardevolle inzichten en een fijn gevoel:-).
Voor wie?

Het programma is bedoeld voor:

  • iedereen die wil leren om vanuit ontspanning en vertrouwen te leven

  • persoonlijke ontwikkelingsjunkies die klaar zijn met de eeuwige zoektocht naar het volgende inzicht;-)

  • professionals die anderen begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaches, trainers en docenten

Het maakt niet uit of je al met de 3 principes in aanraking bent gekomen, of niet. Dit traject kan een vertrekpunt zijn, of een fijne manier om je inzicht te verdiepen.

INVESTERING

De investering voor dit programma is € 625, - inclusief btw.

Heb je belangstelling? Je kunt je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Gratis e-book Introversie bestaat niet

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over introversie, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank mijn e-book Introversie bestaat niet cadeau.

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk door te begrijpen hoe jouw ervaring van moment tot moment tot stand komt. Inzicht in dit mechanisme reik ik je graag aan in dit e-book!

Gratis e-book over de 3 principes

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over de 3 principes, kun je meteen mijn e-book downloaden. Daarna ontvang je regelmatig updates en artikelen.  

Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes en zonder stappenplannen. Maak kennis met de 3 principes!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle