Skip to main content

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Mijn boek Succesvol solliciteren voor introverte mensen is op 25 februari 2014 verschenen bij uitgeverij LannooCampus. Sindsdien hebben al veel lezers geprofiteerd van de praktische tips en verfrissende blik uit dit boek.

Uit het voorwoord door Luk Dewulf (auteur van de “Ik kies voor mijn talent” (achtste druk) en naar aanleiding van dit boek een veel gevraagd spreker over talent): ‘Solliciteren voor introverte mensen” is een concreet, praktisch en positief boek. Dit boek is een mooi voorbeeld van het denken in termen van talent. Begrijpen hoe je in elkaar zit. Vertrekken vanuit je sterktes. Oplossingen zoeken voor wat lastig is.’

Inhoud boek

Introverte mensen hebben vaak een hekel aan sollicitatiegesprekken. Ze staan niet graag in de spotlights en worden zenuwachtig van het idee dat zij zichzelf moeten verkopen. Ze denken dat zij zich op een extraverte manier moeten profileren om een goede indruk te maken.

Niets is minder waar. Dit boek maakt op een praktische manier duidelijk hoe deze mensen met behulp van hun specifieke introverte eigenschappen een ijzersterke indruk kunnen maken tijdens sollicitatiegesprekken.

De afkeer die introverte mensen voelen jegens solliciteren is begrijpelijk, maar onterecht: introverten hebben een aantal mooie eigenschappen, zoals loyaliteit, doorzettingsvermogen en een goed analytisch inzicht, waar werkgevers veel waarde aan hechten. Introverten zijn heel goed in staat om overtuigend zichtbaar te maken waar hun kwaliteiten liggen en zich krachtig te profileren op hun eigen bedachtzame, weloverwogen wijze. Dit boek helpt hen hierbij.

– Veel praktische oefeningen
– Boordevol tips voor de voorbereiding en het gesprek
– Adviezen die rekening houden met een introverte aanleg

Onmisbaar voor introverte mensen die zich sterker en zekerder willen voelen tijdens hun sollicitatiegesprekken.

‘Het boek biedt toegankelijke info over introverte kenmerken en een schat aan praktische tips en oefeningen. Dit boek is niet alleen nuttig voor de introverten onder ons. Ook extraverte selecteurs kunnen er hun voordeel mee doen.’ (uit een recensie op BOL.com)

‘Het boek leest prettig, is duidelijk in de te nemen stappen, geeft goede tips en biedt zodoende een uitermate goed houvast om in een sollicitatiegesprek een goede indruk achter te laten. De voorbeelden en oefeningen zijn doelmatig en zetten haar verhaal kracht bij. Ook extraverte mensen vinden in dit boek een leidraad om succesvol te zijn in een sollicitatiegesprek.’ (uit een andere recensie op BOL.com).

Lees ook de recensie op Urbanchicks.nl. ISBN 978 94 014 159 03 Paperback | 120blz. | Prijs € 19,99 Uitgeverij LannooCampus, Houten