Skip to main content

Ben jij de worsteling met zichtbaarheid ook zo zat?

Krijg je telkens te horen dat je je meer moet profileren, ook al ben je goed in je werk?

Voel je vaak spanning als alle ogen op je gericht zijn, ook al ben je niet onzeker?

Vind je het soms lastig om contact te maken, ook al vind je mensen leuk?

Je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaarheid! Je kunt leren om de toegevoegde waarde van je introverte kwaliteiten zichtbaar te maken op een manier die bij je past. En je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. 

Ik ben Eline Sluys en ik heb een methode ontwikkeld die je helpt om je te profileren op je eigen voorwaarden. Die methode reik ik je graag aan in de online training Zichtbaar Zonder Stress. Zodat jij vandaag nog kunt beginnen met de eerste stap naar meer zichtbaarheid. En belangrijker nog, zodat je je vrij voelt om jezelf te zijn!


Waarom is zichtbaarheid een lastig thema voor introverten?

Zichtbaarheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Om je te profileren, moet je bewust je focus op de buitenwereld richten. Voor introverten is dat niet vanzelfsprekend. Hun bewustzijn is namelijk vooral gericht op de vraag hoe hun binnenwereld de buitenwereld ervaart. Hun brein geeft er de voorkeur aan te broeden op nieuwe informatie en prikkels in plaats van er direct naar te handelen. Zij hebben de neiging het resultaat van hun denkprocessen pas te delen als ze helemaal zijn uitgebroed.

Als je introvert bent, moet je dus heel bewust je focus verleggen van binnen naar buiten om je nadrukkelijker te profileren. Het is logisch dat je daarvoor niet vanzelf gemotiveerd bent. Je focus ligt intern, omdat het daar goed toeven is. Daar is niet mis mee. Sterker nog, het is je kracht. Maar soms is het nodig om je focus te verleggen als je doelen wilt bereiken. Dan voel je wel de motivatie om naar buiten te gaan. En dan kun je net als ieder ander leren om dat op een effectieve manier te doen!

Dat je een voorkeur hebt voor het een, betekent niet dat je het ander niet kunt of niet kunt leren. Je hoeft niet langer te worstelen om zichtbaar te zijn in deze extraverte wereld. De frustratie en weerstand die je voelt, kun je ombuigen in zelfvertrouwen en plezier. Iedereen kan zichzelf aanleren om effectiever gedrag te vertonen op een manier die bij hem past. Ook als introvert kun je overtuigend zichtbaar maken wat je toegevoegde waarde is en floreren in een samenleving die steeds meer draait om netwerken.

Er is hoop!

Zelf heb ik lang geworsteld met zichtbaarheid. Collega’s die hun werk lang niet zo goed deden als ik, kregen hogere beloningen. Werknemers die nog maar net kwamen kijken, kregen allerlei kansen die mij onthouden werden. Het verschil was dat die collega’s van alles deden om zich te profileren. En ik niet.

Dat besef knaagde aan me. Diep in mijn hart wilde ik ook dat mijn talenten gezien werden. En mijn inspanningen op waarde geschat. Ook verlangde ik ernaar om me vrijer te voelen als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Het probleem was alleen dat ik compleet vast zat. Ik was niet gemotiveerd om ander gedrag te ontwikkelen en had geen vertrouwen in mijn vermogen om dat te doen. Ik dacht dat ik in een extravert moest veranderen. Dat wilde en kon ik niet.

Tot ik het op gegeven moment zat was. Ergens was ik ervan overtuigd dat er een manier moest zijn om me te profileren waar ik me wél prettig bij voelde. Om zichtbaar te zijn zonder stress. Ik besloot op zoek te gaan naar die manier.

Een methode die werkt

Vastbesloten om mezelf te begrijpen, ging ik me verdiepen in de verschillen tussen introversie en extraversie. Het verlangen om mezelf te bevrijden leidde me naar de nieuwste inzichten over leren en gedragsverandering. De kennis de ik opdeed, hielp me te begrijpen waar mijn worsteling met zichtbaarheid vandaan kwam. En vooral wat ik kon doen om mezelf te profileren op een manier die bij me past.

Door mijn zoektocht raakte ik gemotiveerd om stappen te zetten en kreeg ik vertrouwen in mijn leerproces. Stapje voor stapje leerde ik hoe ik mijn toegevoegde waarde zichtbaar kon maken. Door te studeren, kennis te vergaren, over mezelf na te denken, dingen uit te proberen, te vallen en weer op te staan. Zo ontdekte ik beetje bij beetje een methode die werkt. Met die methode heb ik al vele introverte klanten kunnen helpen.

Dit zeggen klanten bijvoorbeeld over mijn aanpak:


Als ik het kan, kun jij het ook!

Jij kunt profiteren van mijn zoektocht. Je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaarheid. En je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt gebruik maken van mijn methode.

De kern van die methode is een radicaal andere visie op je introverte voorkeur en op je vermogen om stappen te zetten. Hij bevat drie bouwstenen die jij kunt gebruiken om heel gericht aan je doelen te werken. De online training Zichtbaar Zonder Stress reikt je die bouwstenen aan in de vorm van drie lessen. Zodat jouw leerproces een stuk gerichter en sneller kan verlopen dan het mijne;-).

Begin vandaag nog met anders denken en anders doen!

Wil jij ook leren hoe je zichtbaar kunt zijn op je eigen voorwaarden?

De online training Zichtbaar Zonder Stress is een lessenserie van 3 (+1 bonus) lessen die je direct kunt volgen en toepassen in je dagelijks leven.

Je bepaalt zelf wanneer de training voor jou goed past. Je krijgt onbeperkt toegang tot de lesstof.

Iedere les bestaat uit drie PowerPoint presentaties en drie bijbehorende werkbladen.

De drie bouwstenen voor meer zichtbaarheid:

#1.       Begrijp de verschillen tussen introversie en extraversie
Bij deze bouwsteen is het uitgangspunt dat je de verschillen onderzoekt vanuit een objectief perspectief. Je kunt ze dan zien voor wat ze zijn en dat schept ruimte. Je hoeft je blik niet langer te laten vertroebelen door belemmerende oordelen die je hebt over jezelf, over anderen en over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten. Met een heldere blik ga je allerlei nieuwe mogelijkheden zien om stappen te zetten naar meer zichtbaarheid.

#2.       Ontwikkel een mindset voor groei
Jezelf ontwikkelen en leren is alleen mogelijk als je gemotiveerd bent om te groeien en vertrouwen hebt in je eigen vermogen om dat te doen. Dat heeft alles te maken met je mindset over groei en ontwikkeling. Geloof je dat jouw gedrag bepaald wordt door je aanleg? Met zo’n fixed mindset wordt het lastig om stappen te zetten. Je zet jezelf daarmee letterlijk vast. Om met vertrouwen stappen te zetten, heb je een groeimindset nodig. Deze bouwsteen helpt je aan zo’n mindset.

#3.       Oefen effectief communicatiegedrag
Om jezelf zichtbaar te maken, heb je communicatievaardigheden nodig. Die vaardigheden kun je leren door te oefenen en te reflecteren. Deze bouwsteen helpt je aan het antwoord op de volgende vragen: Hoe kun je je introverte kwaliteiten inzetten om effectief te communiceren? Wat kun je doen in situaties waarin deze kwaliteiten niet effectief zijn? Hoe kun je rekening houden met je valkuilen in de communicatie? Hoe kun je situaties gebruiken om je vaardigheden te oefenen?

Wat ga je leren: 
 • Je leert wat de sterke punten en valkuilen zijn van je introverte aanleg.
 • Je begrijpt waarom het soms lastig is om je toegevoegde waarde zichtbaar te maken.
 • Je snapt vanuit welk perspectief extraverten de wereld bekijken.
 • Je krijgt inzicht in hoe extraverten jouw gedrag ervaren.
 • Je raakt overtuigd dat je in staat ben om nieuwe vaardigheden en ander gedrag te ontwikkelen.
 • Je leert hoe je weerstand en frustratie kunt ombuigen in zelfvertrouwen en plezier.
 • Je krijgt handvatten om concrete stappen te identificeren die je kunt zetten om van situaties te leren.
 • Je begrijpt wat de effecten zijn van je sterke punten en valkuilen in de communicatie.
 • Je leert welke stappen je kunt zetten om in de communicatie rekening te houden met de verschillen tussen introverten en extraverten.
 • Je krijgt concrete handvatten om effectiever communicatiegedrag te ontwikkelen.
Alleen jij kunt je situatie veranderen

Je kunt je niet veroorloven om rustig af te wachten tot anderen jouw talenten en wensen opmerken. Je zult zelf je zichtbaarheid moeten vergroten als je doelen wilt bereiken. Als je jezelf wilt zijn in de communicatie met anderen, moet je leren je assertief op te stellen. Je zult dus hoe dan ook uit je veilige schulp moeten kruipen. Daarvoor moet je zelf écht willen leren. En bereid zijn om te veranderen. Echt veranderen doe je door anders te denken en te doen. Door jezelf eerlijk aan te kijken in de spiegel, vanuit een nieuw perspectief over jezelf na te denken, te experimenteren, jezelf uit te dagen, praktisch aan de slag te gaan.

Deze training geeft jou het zetje. Jij zorgt er zelf voor dat je vandaag nog kunt beginnen met anders denken en anders doen.

Je kunt ervoor kiezen om je alleen in te schrijven voor les 1. Je gaat dan gegarandeerd anders denken.

Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven voor de hele training. Dan krijg je meteen alle bouwstenen die je nodig hebt om heel gericht aan je doelen te werken. Hoe actiever je met de lesstof aan de slag gaat, hoe sneller je groeit. Maar daar krijg je wel hulp bij! Je hoeft niet alles uit jezelf te halen:

Bonussen: extra ondersteuning en bonus-les

Bonus #1: Als je je inschrijft voor de complete online training krijg je toegang tot een besloten Facebook-groep waar je mij en andere cursisten vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

Bonus #2: Ook krijg je toegang tot een live Q&A-sessie waarin je mij je vragen kunt voorleggen.

Bonus #3: En je krijgt ook nog een bonus les cadeau:

Bonus-les: Word een meester in jezelf zijn

Veel mensen dwalen in de loop van hun leven af van hun ‘authentieke zelf’. Dat leidt tot minder voldoening, minder levensvreugde, minder verbondenheid. Een van de mooiste dingen die je kunnen gebeuren, is dat je de weg naar jezelf weer terugvindt. In deze les krijg je handvatten om dat te doen.

 • Je wordt uitgenodigd om na te denken over de vraag: Wie is mijn authentieke zelf?
 • Je krijgt verschillende modellen aangereikt die je kunt gebruiken om over je authentieke zelf na te denken, onder andere de typologie van C. Jung.
 • Je krijgt handvatten om vaker jezelf te zijn in allerlei situaties.
Deze training is geschikt voor jou als je:
 • graag zelfstandig leert
 • het prettig vindt om zelf te bepalen waar en wanneer je leert
 • bereid bent om de confrontatie met jezelf aan te gaan: met je blinde vlekken én je onvermoede vermogens
 • op een laagdrempelige manier kennis wil maken met mijn manier van werken
 • liever eerst zelfstandig je kennis opbouwt, voordat je besluit in een begeleid traject aan je doelen te werken. Je kunt kiezen voor verschillende aanvullende begeleide programma’s nadat je de online training hebt gevolgd.
Investering

De investering voor les 1 is € 69 euro (inclusief btw).

De investering voor de complete training Zichtbaar Zonder Stress bedraagt € 239, – (inclusief btw).

Wil je liever eerst een indruk krijgen van de training voordat je besluit te investeren? Download dan nu gratis de eerste trainingsvideo over de verschillen tussen introverte en extraverte mensen.

Wie ben ik?

Ik ben Eline Sluys. Ik heb lang gewerkt als communicatietrainer in het hoger onderwijs, en sinds 2011 ben ik introvertencoach en –trainer. Ook ben ik auteur van het boek Succesvol solliciteren voor introverte mensen.

Ik vind dat het tijd wordt dat we introverte kwaliteiten op waarde gaan schatten. Daarom leer ik introverte mensen hun zichtbaarheid te vergroten op een manier die bij ze past. Ik heb zelf lang geworsteld met zichtbaarheid. Vaak voelde ik spanning als alle ogen op me gericht waren en ik vond het soms lastig om contact te maken. Ook kreeg ik altijd maar te horen dat ik me meer moest profileren. Daar werd ik opstandig, onzeker er verdrietig van. Tot ik op een goede dag die worsteling zat was. Ik besloot op zoek te gaan naar een manier om me te profileren waar ik me wel comfortabel bij voelde.

Die manier heb ik gevonden! Tegenwoordig profileer ik mezelf op mijn eigen wijze en onder mijn eigen voorwaarden. Wat een opluchting is dat nog steeds. Als ik het kan, kun jij het ook! Je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaarheid. En je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt gebruik maken van mijn methode. Die reik ik je aan in de training Zichtbaar Zonder Stress. Zodat jij vandaag nog kunt beginnen met de eerste stap naar meer zichtbaarheid.