Skip to main content

Verdiepingsprogramma Leef de 3 principes: een programma van vier maanden voor mensen die hun grounding willen verdiepen en/of hun inzichten in de 3 principe willen integreren in hun werk met de mensen die ze begeleiden. Er is plek voor zes deelnemers per groep. De volgende groep start op zaterdag 18 februari

Dit programma schept de ruimte om je inzicht in de 3 principes te verdiepen. Het biedt een setting die uitnodigt om de ruimte voorbij het denken te ervaren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘verdieping’. Je hebt geen uitgebreide voorkennis nodig, alleen maar een verlangen naar meer innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid!

Eenmaal aangeraakt door het ‘3p-vuur’ is er vaak geen houden meer aan. Als je hebt ervaren hoe fijn het is om je regelmatig onder te dompelen in de 3 principes, is de kans groot dat je het vuur brandend wil houden. Alleen lukt het niet altijd om een manier te vinden. Omdat je geen mensen in je omgeving hebt met wie je erover kunt praten. Of omdat je er uit jezelf geen tijd voor maakt. Of omdat je het saai vindt om in je eentje op zoek te gaan naar meer inzicht.

Misschien merk je dat je geest snel weer afgeleid is in de mallemolen van het dagelijks leven. En dat het lastig is om in de waan van de dag het vuur brandend te houden.

Of misschien heb je gewoon heel erg veel zin om het vuurtje flink op te stoken. Omdat je ernaar verlangt om je eigen inzichten met anderen te delen. Of gewoon omdat je voelt dat er nog veel meer te halen is. Meer inzicht, meer ontspanning, meer vertrouwen, meer plezier, meer verbondenheid, meer moeiteloosheid. Meer grounding.

En gelijk heb je! De leukste en doeltreffendste manier om de weg vrij te maken naar meer inzicht is erover praten met gelijkgestemden.

Ben jij op zoek naar een manier om in gesprek te blijven? Dan is dit programma misschien iets voor jou.

Hoe kom je aan meer inzicht?

Simpel. Je hoeft alleen maar de tijd te nemen om bovenstaande vraag met een open mind en een open hart te onderzoeken. Dan maak je de ruimte vrij in jezelf waarin inzicht zich ontvouwt. Dat kun je in principe altijd en overal doen. Maar in de waan van de dag is dat wel lastig. Je bewustzijn wordt al snel in beslag genomen door je dagelijkse beslommeringen. En door je geconditioneerde gedachtepatronen om met die besognes te dealen.

Je hebt een setting nodig die uitnodigt om je mind tot rust te laten komen en je hart te openen. Laat die er nou zijn! In dit programma zoeken we met een groep gelijkgestemden de ruimte op waarin je persoonlijke denken stilvalt. Je bent even los van de waan van de dag. Je hoeft niets te presteren of te vinden. Je hoeft je alleen maar open te stellen om de menselijkheid in jezelf en elkaar te herkennen. Je brein komt tot rust, en je gaat ervaren wat er voorbij je persoonlijke gedachtesysteem te ervaren is. Je zal merken dat zo’n regelmatige onderdompeling je helpt om steeds makkelijker terug te keren naar een ‘state of mind’ die heel bevorderlijk is om inzichten te krijgen. Ook in de waan van alledag.

Transformatie volgt op inzicht

Hoe groter je inzicht in wat het krijgen van inzichten belemmert en bevordert, hoe meer inzichten je zal krijgen. En hoe natuurlijker en makkelijker je ervaring van het leven zal veranderen. De 3 principes reiken dit begrip aan. 

De principes nodigen je uit om te zien dat al je gevoelens van binnenuit worden gecreëerd. De buitenwereld die jij ziet, is een projectie van je persoonlijke gedachtensysteem. Op het moment dat er in jouw gedachtensysteem een nieuwe gedachte of inzicht doorbreekt, verandert jouw perceptie van de wereld.

Als je beseft dat je ervaringen van binnenuit komen, dan kun je anders gaan verhouden tot je ervaringen van angst, pijn en onzekerheid. Dan kun je meer en meer ervaren dat alles wat er mag zijn weer doorstroomt. Je gaat steeds makkelijker herkennen dat je lijdt als je je verzet tegen wat is. En dat je weer openstaat voor nieuwe inzichten gedachten en ervaringen zodra je dat verzet gewaar bent.

Heelheid herkennen

Inzicht in de 3 principes helpt je om je heelheid te herkennen. Om jezelf op te vatten als unieke, perfecte uitdrukking in de vorm van de universele levensenergie. Als kanaal voor, en expressie van levens- en creatiekracht.

Je eigen heelheid en die van anderen zien, gaan hand in hand:

 • Hoe groter je inzicht in de heelheid van je eigen wezen, hoe makkelijker je de heelheid in de ander kunt ziet.
 • Hoe meer vertrouwen je hebt in je eigen vermogen om nieuwe inzichten te krijgen, hoe meer je vertrouwen in anderen toeneemt.
 • Hoe meer je ziet dat alles wat je denkt een interpretatie is, hoe minder behoefte om anderen te veroordelen of te veranderen als zij de dingen anders zien.
 • Hoe meer jij je vormloze, onafgescheiden essentie herkent, hoe meer verbinding je de wereld inbrengt.

Naarmate je eigen begrip toeneemt, wordt het makkelijker om met je aandacht aanwezig te zijn bij anderen en echt naar ze te luisteren. Om hun unieke vorm te waarderen en om ze met compassie en vriendelijkheid tegemoet te treden.

 

Wat je kunt doen als gesprekspartner

Als coach, begeleider of gesprekspartner kun je geen inzichten bewerkstelligen of veroorzaken bij de ander. Je kunt de ander wijzen op de bron in hemzelf. Je kunt hem uitnodigen om die bron in zichzelf te ervaren. 

Je kunt de ander laten ervaren hoe het is om present te zijn, om uit het denken in het nu te vallen. In jullie ontmoeting van mens tot mens.

De ander hoeft zijn eigen concepten niet in te ruilen voor jouw concepten. Je hoeft dus niet op de proppen te komen met slimme ideeën, overtuigende theorieën of welluidende concepten. 

Je hoeft alleen maar zelf met een open hart en een open geest te verschijnen. Zonder persoonlijke doelen, gedachten of agenda. 

That’s where the magic happens! Vanuit deze presente houding, kun je luisteren, vragen stellen, en richtingaanwijzers bieden die helpen te begrijpen hoe de 3 principes in elk moment onze ervaring van de werkelijkheid creëren.

Wat het programma mij gebracht heeft is vertrouwen, inzicht en rust. Het leven is langzaamaan makkelijker geworden voor mij, ik accepteer de stroom van het leven. Ik kan inzien wat er in mij gebeurt vanuit een helikopter en dat geeft rust. Soms lach ik om mijzelf als ik mij bewust word van bepaalde gedachte treinen. De visuals die jij gebruikt ter ondersteuning om zicht te krijgen op waar de drie principes naar wijzen, helpen nog bijna dagelijks. Ook zet ik ze zelf in op mijn werk of thuis, in iedere situatie kan het verhelderend werken. Jouw manier van zijn, zorgt erbij mij voor dat ik helemaal open mijzelf kan zijn waardoor ik enorm gegroeid ben. Bedankt lieve Eline, voor deze mooie reis. – Nathalie Janssen.

 

Ik heb het verdiepingsprogramma “Leef de 3 principes” gevolgd omdat ik meer grounding wilde.
Door wat intensiever met de 3 principes bezig te zijn en samen met andere deelnemers erover te praten gaat het steeds meer in je systeem zitten.
Eline brengt je steeds weer op een prettig manier terug naar je “basis” mocht je “verdwaald” zijn, zodat je beter begrijpt hoe bepaalde gedachten en gevoelens tot stand komen. Ik merk ook dat ik minder lang in negatieve gedachten blijf hangen en meer mee ga met de flow van het leven. Zeker een aanrader voor iedereen die iets verder wil kijken! – Kaarina

Het programma

We duiken dieper in de 3 principes om te ontdekken hoe we ons meer en meer kunnen verbinden met onszelf, elkaar en het leven. De volgende thema’s komen daarbij aan bod:

 • Het denken herkennen, je essentie verkennen
 • Waarom je voorbij het persoonlijke moet kijken om als jezelf te kunnen bloeien
 • Het persoonlijke denken als instrument
 • Contact maken vanuit present zijn
 • Luisteren met open mind en open hart
 • Vragen stellen die uitnodigen voorbij de vormen te kijken

Data en plaats

Het programma duurt ongeveer 4 maanden, en bevat de volgende onderdelen:

 • Een live-bijeenkomst op zaterdag 18 februari in Zwolle. We beginnen om 10:00 uur en eindigen om 16:30 uur.
 • 6 keer een zoom-bijeenkomst met alle deelnemers (de data leggen we tijdens de live-bijeenkomst vast).
 • 3 keer een individueel groundingsgesprek met mij (online of in Zwolle, afhankelijk van jouw voorkeur).

Heb je belangstelling ? Laat het me weten via het contactformulier onderaan deze pagina. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Toen ik in 2018 de 3principes ontdekte, dacht ik dé methode gevonden te hebben om net zo zen in het dagelijkse leven te zijn als dat ik op de yogamat ben. Wat een verrassing om te ontdekken dat ik altijd al zen ben. Dat ik geen methodes of andere dingen van buiten nodig heb om me goed te voelen.

Tijdens de 3P opleiding voor Coaches & Facilitators ga je op ontdekkingsreis! Via mooie gesprekken met elkaar en Eline ben ik gaan inzien hoeveel vastgeroeste gewoontes en overtuigingen ik had. Het afgelopen jaar heeft mij zoveel helderheid gebracht. Ik heb mogen ervaren wat er gebeurt als je open staat voor een heel nieuw perspectief. En dit allemaal zonder opdrachten of regels, maar gewoon doordat je de ruimte krijgt om álles te bevragen. 

Geweldig om dit perspectief nu door te mogen geven aan anderen.

Jessica Koren-Verhoef – www.yogayess.nl

De drie principes intrigeren mij al jaren. Ik las erover en keek filmpjes, maar op een of andere manier bleef het toch een soort abracadabra voor mij.

Dit jaar kwam het er eindelijk van om de 3 principes opleiding voor coaches en facilitators te doen. En wow, dat had ik jaren eerder moeten doen! Wat een verschil maakt dit voor me. Mijn grote denkhoofd is eindelijk tot rust gekomen 🙂 en dat zonder meditaties, oefeningen of wat ook.

In het begin was het even wennen, want dit was zo anders dan alles dat ik in al die jaren studie en opleiding geleerd had. Zo simpel als die 3 principes vertelden kon het leven toch niet zijn?

Maar zo simpel is het wel! Die 3 principes werken echt altijd. En hoe dat werkt? Dat moet je gewoon zelf ervaren. Bij Eline bijvoorbeeld, een prettige trainer die ervoor zorgde dat abracadabra een helder inzicht werd voor mij. 

Albertine ’t Hoen 

Voor wie?

Dit programma is interessant voor jou verlangt naar een setting die uitnodigt om je inzicht in de 3 principes te verdiepen. Je hebt geen uitgebreide voorkennis nodig, alleen maar een verlangen naar meer innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid!

Investering

De investering voor dit programma is 579,- euro inclusief btw. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers.

En nu?

Heb je belangstelling voor een plek in dit programma? Of wil je er misschien meer over weten, vragen of horen? Dat kan geheel vrijblijvend. Schroom niet, er zit verder echt helemaal niets aan vast! Ik vind het leuk om je te ontmoeten:

 • plan meteen een afspraak in mijn online agenda. Selecteer een moment naar keuze. Je ontvangt dan een bevestigingsbericht met daarin een Zoom-link voor het gesprek.
 • bel me meteen: 06-28714476
 • of vul onderstaand formuliertje in, dan neem ik contact met je op:

Ja, ik heb belangstelling

Vul je gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Geef ook even aan welke startdatum jouw voorkeur heeft.

  *Met het gebruik van dit formulier vertrouw je mij persoonlijke gegevens toe. Deze worden opgeslagen in mijn website en mailprogramma. Deze worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik dankzij het begrip van de 3 principes ontdekte dat ik al ben wat ik zocht. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen dit begrip aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Sinds 2011 werk ik als coach, en in 2018 schreef ik Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes. Ik ben een geregistreerd practitioner van de Three Principles Global Community.