Skip to main content

Online groepstraining voor introveren die de worsteling met zichtbaarheid zat zijn. Met een klein groepje gelijkgestemden ga je ontdekken hoe je op een ontspannen manier zichtbaar kunt zijn als jezelf. We beginnen op vrijdag 28 mei.

Help, ik sta in het middelpunt van de belangstelling!

Veel introverten vinden het lastig om zichzelf overtuigend voor het voetlicht te brengen. Ze houden er niet van de aandacht op zich te vestigen. Herken je dat? 

♦ Tijdens overleggen en discussies ben je aan het nadenken, en als je daar klaar mee bent is de discussie al voorbij, of heeft iemand anders het punt al gemaakt. Zo lijkt het net alsof je niet proactief meedoet met het gesprek.

♦ Je hebt regelmatig last van belemmerende gedachten die je ervan weerhouden om van je te laten horen: klopt dat wel, is dat wel relevant, dat weten ze vast al, het is vast stom als ik dat zeg… enzovoort.

♦ Je houdt veel rekening met anderen, bent bezig met hun oordeel, of laat je intimideren door stellig of dominant gedrag van anderen. Het lukt je dan niet om op een assertieve manier te reageren. 

♦ Je hebt niets tegen mensen en beschikt over prima communicatieve vaardigheden. Toch lukt het je niet altijd om op een natuurlijke manier contact te maken…

♦ Je doet je werk goed, maar op een of andere manier slaag je er niet in te laten zien wat je in huis hebt. Kansen en promoties gaan telkens aan jouw neus voorbij…

De training heeft mij inzicht gegeven hoe ik door bewuste keuzes in gedrag en gesprek op een voor mij prettige manier meer op de voorgrond kan treden. Eline geeft de training uit haar eigen ervaring op een professionele, prettige manier en met de nodige humor! De training bestaat ook uit praktisch oefenen. Klonk voor mij als introvert best eng. Maar er was veel herkenbaarheid en begrip, wat zorgde voor een hele fijne sfeer, veilig en vertrouwd. Waardoor het praktisch oefenen eigenlijk best leuk maar ook leerzaam was om te doen. Ik heb ervaren dat zij iemand met introversie in kan laten zien dat je goed bent zoals je bent. En je ook praktische handvaten geeft die je op je eigen manier kunt toepassen in het dagelijkse leven. Ik kijk met veel plezier op de training terug! – Bjorn

Ik weet niet eens meer hoe ik op de website van Eline terecht ben gekomen, maar haar herkenbare teksten raakten me meteen. Introverten hebben zoveel kwaliteiten (die je niet altijd meteen ziet). Ik heb intussen een training bij haar gevolgd (zichtbaar zonder stress). Dat is een echte aanrader! Vooral als je vragen hebt over introvert of extravert zijn. Maar zeker als je niet goed weet hoe je hier mee om moet gaan. Je krijgt handige tips en je kunt er meteen mee oefenen. De groep heb ik als ‘warm bad’ ervaren en de voorbeelden die genoemd werden waren een feest der herkenning. Ik heb mijn introverte kwaliteiten weer opnieuw leren waarderen en voel me niet meer schuldig als ik even een rustpuntje nodig heb. Eline, heel erg bedankt! – Lonneke

 

Van binnen naar buiten

Om je te profileren, moet je bewust je focus op de buitenwereld richten. Voor introverten is dat niet vanzelfsprekend. Hun bewustzijn is namelijk gericht op de vraag hoe hun binnenwereld de buitenwereld ervaart. Hun brein geeft er de voorkeur aan om te broeden op nieuwe informatie en prikkels, in plaats van er direct naar te handelen. Zij hebben de neiging om het resultaat van hun denkprocessen pas te delen als ze helemaal zijn uitgebroed. 

Als je introvert bent, moet je dus heel bewust de focus verleggen van binnen naar buiten om je nadrukkelijker te profileren.  Het is logisch dat je daar niet vanzelf voor gemotiveerd bent.  Je focus ligt intern, omdat het daar goed toeven is. Daar is niets mis mee. Sterker nog, het is je kracht. Maar soms is het nodig om je focus te verleggen als je doelen wilt bereiken. Dan voel je wel de motivatie om naar buiten te gaan. En dan kun je net als ieder ander leren om dat op een effectieve manier te doen. 

Van weerstand en onzekerheid  naar motivatie en vertrouwen

Dat je een voorkeur hebt voor het een, betekent niet dat je het ander niet kunt, of niet kunt leren. Iedereen kan zichzelf aanleren om effectiever gedrag te vertonen op een manier die bij hem past. Ook als introvert kun je overtuigend zichtbaar maken wat je toegevoegde waarde is en floreren in een samenleving die steeds meer draait om netwerken. Het is een kwestie van jezelf begrijpen, accepteren en in beweging komen:

  • Je kunt gaan zien dat introversie geen belemmering is, maar juist een bron van zeer waardevolle kwaliteiten.
  • Je kunt inzicht krijgen in je manier van communiceren en de reacties die je daarmee oproept.
  • Ook kun je leren hoe je die kwaliteiten optimaal kunt inzetten om je doelen te bereiken.
  • Bovendien kun je je angst en  weerstand ombuigen in vertrouwen en plezier. Je gaat vanzelf groeien als je in beweging komt en stappen zet. 

Al deze elementen komen aan bod tijdens de training.

Inhoud en opzet van de training

De training helpt je de vaardigheden te ontwikkelen die je helpen om op een natuurlijke manier zichtbaar te zijn. De training bestaat uit drie bijeenkomsten waarin theorie en oefeningen worden afgewisseld. De vierde bijeenkomst is een terugkombijeenkomst, waarin we terugkijken en ervaringen uitwisselen. 

In de bijeenkomsten werk je onder mijn begeleiding samen met andere deelnemers aan de volgende punten:

  • inzicht in de verschillen in voorkeuren, behoeften en natuurlijk gedrag van introverten en extraverten.
  • Inzicht in gedrag dat je kunt vertonen om met die verschillen rekening te houden.
  • Inzicht in de universele mechanismen die maken dat je soms handelt vanuit een verkokerde en gespannen gemoedstoestand, en op andere momenten vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen.
  • Focus op je natuurlijke talenten en sterke punten in plaats van op belemmeringen.
  • Concrete stappen die je kunt zetten om de toegevoegde waarde van deze talenten zichtbaar te maken.
  • Motivatie om deze stappen daadwerkelijk te zetten, te leren van ervaringen, en op grond van deze ervaringen effectiever gedrag te ontwikkelen. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Meeting 1: 

Kennismaken:

Introversie en extraversie

Authenticiteit en gedragsverandering

Meeting 2: 

Stappen zetten:

Voorbij de beperkingen van je geconditioneerde gedrag

Doelen die motiveren tot actie

Meeting 3: 

Effectief communicatiegedrag:

Contact maken

De ander meenemen in jouw denkprocessen en delen wat er in je omgaat

 

Meeting 4: 

Terugkombijeenkomst:

Ervaringen delen 

Terugblikken

Vooruitkijken

Praktische gegevens

De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom, en zijn gepland op vrijdag 28 mei, vrijdag 18 juni en donderdag 9 juli van 9:00 tot 12:00 uur. De terugkombijeenkomst plannen we in overleg met elkaar.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers. Na inschrijving ontvang je de informatie over de training en over hoe je toegang krijgt tot de bijeenkomsten. Nadat je je definitief hebt ingeschreven, ontvang je een factuur.

Investering: De prijs voor de training is €475, – incl. btw voor de vier ochtenden. 

‘NIETS VOOR MIJ, ZO’N GROEPSTRAINING!’

Ik hoor het je denken, maar de ervaring leert dat het juist heel veel oplevert om in een kleine groep gelijkgestemden je vaardigheden te ontwikkelen. Ten eerste lopen alle deelnemers rond met dezelfde talenten, sterkte punten, conditioneringen en worstelingen als jij. Dat is voor iedereen een feest van herkenning en zorgt al snel voor een veilige sfeer. Bovendien is het heel leerzaam om je eigen gedrag gespiegeld te zien in dat van andere introverten en om feedback en tips uit te wisselen. Een ideale omgeving om open te staan voor nieuwe ervaringen en inzichten, en om te oefenen met ander gedrag!

Misschien heb je ook je twijfels bij een online training. Gelukkig blijkt het ook prima mogelijk om vanachter het scherm met elkaar interactie en verbinding te laten ontstaan. 

Wil je stoppen met jezelf beperken? En heb je het gevoel dat deze training je kan helpen om te gaan leven vanuit vertrouwen en vrijheid? Om te gaan ervaren dat je zichtbaar mag zijn als jezelf? Schrijf je dan nu in! Of bel/mail/app me gerust als je meer wilt weten (06-28714476/info@elinesluyscoaching.nl). Ik sta je graag te woord.

 

Ik heb meegedaan aan de training Zichtbaar Zonder Stress. Op mijn werk kreeg ik te horen dat ik niet genoeg zichtbaar was en wel erg stil was. Ik merkte dat ik me snel geïntimideerd voelde door mijn extraverte collega’s en daar onzeker van werd. Om mezelf beter te begrijpen en me verder te ontwikkelen ben ik de training bij Eline gaan volgen. Het heeft me veel rust gegeven nu ik het gedrag van extraverten beter begrijp. Ik heb hierdoor mijn oordelen kunnen loslaten. Ook heb ik zicht gekregen op mijn introverte kwaliteiten en kan ik deze nu waarderen. Ik vond het waardevol om de training in een kleine groep te volgen en te merken dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. Eline is een deskundige trainer en een prettige persoonlijkheid. Eline spreekt uit ervaring en dat is heel prettig. De training heeft me meer gebracht dan waar ik op gerekend had. – Marjon

“Je zou je meer moeten profileren, je bent totaal niet zichtbaar”: dat zei mijn leidinggevende tegen mij tijdens mijn beoordelingsgesprek. Dat wilde ik op zich ook wel, we leven tenslotte in een netwerkomgeving. Introverten hebben het daar van nature moeilijk mee. Niet dat ze het niet kunnen, maar het vraagt dat zij hun aandacht verplaatsen van binnen naar buiten. En ik kon alleen maar denken: HOE DAN??? Daarom heb ik me ingeschreven voor een training Zichtbaar zonder Stress. Dankzij deze training heb ik nu de handvatten om mij meer zichtbaar te maken op een manier die bij mij past. En het werkt! Ik krijg nu zelfs leuke projecten toebedeeld die normaal gesproken aan mijn neus voorbij gingen. – Mirjam

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-opleider coach en auteur. Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik ontdekte dat er een shortcut is voor een gelukkig en stressvrij leven. Als coach, trainer en auteur reik ik mensen deze shortcut aan. Zo help ik ze om de ontspannen, natuurlijke, effectieve versie van zichzelf te zijn. Ik volgde in 2018 de opleiding tot 3 principes practitioner en in dat jaar schreef ik ook Het laatste zelfhulpboek over de 3 principes.