Skip to main content

Verlang je naar meer vertrouwen, vrijheid en geluk?

Lukt het maar niet om af te rekenen met stress, spanning, onzekerheid of angst, wat je ook probeert om ervan af te komen?

Het probleem is niet dat je iets verkeerd doet, dat er met jou iets mis is, of dat jij harder moet werken dan een ander voor geluk.

Iedereen verlangt naar vertrouwen, vrijheid en liefde. En voor iedereen ligt dit voor het grijpen. Vertrouwen, liefde en vrijheid is je natuur.

Het is normaal om van tijd tot tijd angst, onzekerheid of stress te ervaren. Dat hoort bij menszijn. Maar het is niet de bedoeling dat dit soort gevoelens je vrijheid beperken. Dat je je leven laat domineren door angst voor de toekomst, voor afwijzing, voor het oordeel van anderen, door ergernis, boosheid, of verdriet.

Je bent niet op aarde om jezelf of je negatieve ervaringen te fiksen. Je bent hier om te leren hoe je kunt leven vanuit liefde, vertrouwen en vrijheid. Hoe? Door jezelf steeds beter te leren kennen en te accepteren.

Niemand is gebroken, stuk of imperfect. We hoeven onszelf niet te optimaliseren of repareren. Toch geloven we vaak dat er aspecten aan ons niet oké zijn. Dat geloof creëert angst, spanning en stress. Waar komt die overtuiging vandaan?

Het probleem is dat we niet begrijpen wie we werkelijk zijn. We denken dat we ons ego zijn. Het ego is het persoonlijke gedachtensysteem dat zich in de loop van je leven ontwikkelt. Het bevat alle ervaringen, gedachten en emoties waarmee je je identificeert.

Een ego hebben we allemaal. Het hoort bij het hebben van een menselijk brein. Dat brein verwerkt alles wat je ervaart door te duiden, labelen en verbanden te leggen. Daarbij maakt het gebruik van herhaling en patronen. Het probeert de toekomst te voorspellen op grond van wat je eerder hebt meegemaakt.

De negatieve interpretaties van je brein creëren stress, spanning en angst. Maar ze zijn niet de waarheid. Je negatieve emoties vertellen je niets over je toekomst, over wat anderen van je denken, of over wie jij bent als persoon. Ze vertellen je alleen wat je daarover gelooft.

Het ego is een geval van persoonsverwisseling. Je gelooft dat de gedachten die komen en gaan je ware zelf vormen.

Maar alles wat je gelooft over jezelf is niet wie je bent. Het is niet je ware zelf.

Gedachten, emoties en ervaringen komen en gaan. Je ware natuur komt en gaat niet. Het is je ‘zijn’. Het is wat er te ervaren is voorbij alle verhalen van ‘ik’. Het is je onvergankelijke, onveranderlijke spirituele essentie.

Je hoeft niet bang te zijn voor je negatieve emoties en gedachten. Ze hoeft niet te proberen ze weg te poetsen, op te lossen of om te buigen.

Je hoeft alleen maar te begrijpen hoe je eigen gedachten het zicht op je ware natuur soms verhullen. 

Vind je dat zweverig klinken? Het biedt juist een nuchtere kijk op jezelf en het verband tussen je gedachten , gevoel en gedrag. Inzicht hierin is de sleutel tot duurzame groei en verandering. Het is niet nodig om in je verleden, traumatische herinneringen of belemmerende overtuigingen te duiken.


Het hoeft geen moeizaam proces te zijn om van angst naar vertrouwen te gaan. Van controle naar ontspanning. Van repeterende, vastgeroeste patronen naar creativiteit en beweging. Het is zelfs veel eenvoudiger dan je denkt:

Begrijp hoe je brein werkt:

Je brein is een verhalenmachine. Het produceert continu allerlei gedachten over wat je ervaart. Negatieve emoties ontstaan als je je negatieve gedachten gelooft. Je kunt de verhalenmachine niet stoppen. Maar je kunt wel gaan zien dat geen enkele gedachte waar is!                                                                                                                                                                       

Verleg de focus van je bewustzijn:

Je bent niet je gedachten en ervaringen. In elke ervaring kun je een stapje terug zetten en opmerken wat er in je gaande is.  Je hebt het vermogen om je bewust te zijn van je eigen gemoedstoestand. Om de werking van je brein te begrijpen, én om je bewust te zijn van je ware natuur.                                                                                                                                                 

Aanvaard en accepteer je emoties:

Negatieve emoties betekenen niet dat je beschadigd, incompleet of imperfect bent. Ze vertellen je alleen iets over je gemoedstoestand. Elke verkramping kan je helpen om te zien dat je voorbij de illusie van je denken altijd heel bent. Je hoeft je negatieve emoties niet te controleren. Je hoeft ze alleen maar te aanvaarden en accepteren. 


 

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-coach, trainer en auteur. Ik help mensen om de ontspannen, effectieve, zelfverzekerde versie van zichzelf te zijn.

Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou helpen om de beste versie van mezelf te worden. Tot ik ontdekte dat er een shortcut is voor een gelukkig en stressvrij leven. Je hoeft jezelf niet te verbeteren. Iedereen kan in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht zijn omstandigheden,  persoonlijkheidskenmerken of bagage.

Als coach, trainer en auteur reik ik deze shortcut aan. Zo help ik je om vanuit vertrouwen te leven!

 

Waar ik je bij kan helpen:

 • Angst en onzekerheid
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Moeite met zichtbaarheid
 • Spreekangst
 • Angst om beoordeeld te worden
 • Piekeren
 • Stress
 • Neiging om te pleasen
 • Boosheid
 • Je aangevallen voelen
 • Relatieproblemen
 • Spanning in sociale situaties
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite met accepteren tegenslag
 • Controledrang

Gratis inzichtgesprek

Wil je stoppen met jezelf beperken? Gelijk heb je! Inzicht in de 3 principes biedt een simpele, maar diepgaande en doeltreffende katalysator voor groei en verandering. Nieuwsgierig? Ik reik je dit inzicht graag aan in een gratis gesprek. Schroom niet, er zit verder helemaal niets aan vast. Ik vind het leuk om je te ontmoeten, en op deze manier bij te dragen aan een mooiere wereld;-)!

Plan hier meteen je gratis gesprek!

“De individuele coachgesprekken over de 3 principes met Eline zijn elke keer weer een feestje. Vele onderwerpen passeren de revue. De ene keer een lijstje met vragen, de andere keer een blanco lijst. Eline neemt je stapsgewijs mee in de werking van de 3 principes.

En nu: de vele gedachtetheaters die ik in mijn hoofd had, zijn verdwenen.  Of wanneer deze weer starten, zijn deze theaters, omdat ik er geen betekenis meer aangeef, snel verdwenen. Op allerlei vlak, werk en thuis, merk ik dat het ‘leven’ makkelijker is geworden. Ik ervaar rust, helderheid en meer openheid.

Een aanrader is: Het laatste zelfhulpboek. Hierin laat Eline je kennismaken met de 3 Principes. En ik kan je verzekeren: eenmaal mee kennisgemaakt, het laat je niet meer los!”

Rob de Haan

Ik liep al jaren tegen zaken aan die mij behoorlijk belemmerden. Voorbeelden zijn: het geven van presentaties, mezelf laten horen tijdens vergaderingen en veel bezig zijn met wat anderen van mij vinden. Ik  had de afgelopen jaren werkelijk van alles geprobeerd om hier aan te werken. Dit hielp wel wat, maar helaas toch minimaal. Wat er gedurende de vijf sessies met Eline gebeurde overtrof al mijn verwachtingen. Ik leerde totaal anders naar ‘’mijn belemmeringen’’ te kijken. Ik ging zelfs genieten van die dingen waar ik jarenlang mee worstelde. Ook op andere fronten in mijn leven kon ik de 3-principes toepassen en het heeft mij al enorm veel gebracht. Eline is een fijne en warme gesprekspartner en ze weet je goed aan het denken te zetten. De manier waarop ze alles uitlegt is erg helder en duidelijk. Ik ben ontzettend blij dat ik met haar in contact ben gekomen. –Sander

Eline heeft mij binnen 4 sessies weer volledig in mijn kracht gezet en mij laten zien welke talenten ik ook alweer allemaal bezit en hoe die in te kunnen zetten. Dat ik mag zijn wie ik ben en ik heb voor de eerste keer in mijn leven eindelijk eens geleerd hoe ik de “meetlat” die ik vanuit perfectionisme vaak hanteer eens wat vaker “thuis” kan laten.. Met heel veel plezier ben ik naar de sessies van Eline gegaan en ik heb ontzettend veel van haar (eigen ontwikkelde) wijsheden mogen leren. – Janneke

Via een vriendin kwam ik in aanraking met de 3 principes. Ook al begreep ik niet alles… het sprak me enorm aan! Iets diep van binnen zei “JA!” als we erover spraken. Vanuit nieuwsgierigheid ging ik boeken lezen en filmpjes kijken. Ook van Eline. De manier waarop zij erover sprak, resoneerde bij mij.

En dus besloot ik haar te mailen, voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek was zoals verwacht; fijn, open, van mens tot mens. Ik ging ervoor: de opleiding voor 3P Coaches & Facilitators!

Een heerlijk jaar volgde. Mooie gesprekken, ervaringen en inzichten. Het leven stroomt gewoon verder, zoals het altijd deed. En tóch is er iets veranderd… de manier waarop ik het beleef!!! En dat is niet in woorden uit te drukken, dat moet je gewoon ervaren. 🙂

Judith van Gent  –  www.saltacoaching.nl, auteur van ‘Eigenwaardig opvoeden’

Met de zoekterm ‘zichtbaar’ kwam ik al gauw op de site van Eline, bij de training ‘Zichtbaar zonder Stress’. Wat een feest van herkenning!! Voor het eerst kreeg ik echt zin om die training te gaan volgen! En ik werd niet teleurgesteld. Nu ik die training gevolgd heb, kan ik zeggen: Ik ben een introvert en ik ben er trots op! En daardoor kom ik ook op mijn werk zelfverzekerder en bijna als vanzelf zichtbaarder over. Ook mijn leidinggevende heeft me gezegd dat ze verschil merkt. Echt een aanrader voor iedere introvert! – Sandra

Eline heeft mij in slechts één gesprek veel nieuwe inzichten over mezelf gegeven. Het is erg prettig om een persoonlijke sessie te volgen over het solliciteren. Dit levert veel meer op dan wanneer je dat plenair doet, omdat deze sessie volledig op je eigen karakter is afgestemd. – Edo

Ik heb van de eerste tot de laatste dag genoten van de 3 principes opleiding. Ik sta speelser en relaxter in het leven nu ik weet hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Eline geeft alle ruimte om dit in je eigen tempo en op eigen manier te gaan ontdekken. Niet moet bijna alles kan. Een opleiding zonder huiswerk en examens. Dit is ook niet nodig want de opleiding is zo inspirerend dat je vanzelf op zoek gaat naar filmpjes, podcast en boeken over de 3 principes. Door dit te delen in de Facebook-groep voed je elkaar. De opleiding heeft mijn leven verrijkt zowel privé als binnen mijn werk als hbo-docent, supervisor en coach.

Hennie van Veen

Dit boek werpt een radicaal nieuw licht op de vraag hoe emoties en gedrag ontstaan. Het beschrijft een mechanisme in de psyche dat voor iedereen op dezelfde manier werkt. Dit mechanisme verklaart hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Het maakt duidelijk waarom je soms ontspannen en effectief bent, en op andere momenten juist verkrampt en onhandig. Dit inzicht kan je bevrijden van de koortsachtige jacht op zelfverbetering. Je bent er al! Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden, persoonskenmerken of bagage.