Skip to main content

Persoonlijke loopbaancheck-up
voor 45-plussers

Ontwikkeladvies 45-plus

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis persoonlijk ontwikkeladvies krijgen van een loopbaancoach. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt subsidie beschikbaar om 45-plussers te stimuleren de regie over hun loopbaan te nemen of te houden.

Waarom stilstaan bij je loopbaan?

De tijd nemen om na te denken over de toekomst van je werk is niet zo vanzelfsprekend. Het leven is druk en vol genoeg. Toch kan het zinvol zijn om hier bij stil te staan. Om na te denken over de vraag hoe je vitaal en met plezier en succes aan het werk kan blijven tot je pensioen. Niet alleen als je huidige baan je niet bevalt, maar ook als je wel tevreden bent met je huidige baan. Ook dan zijn de volgende vragen relevant:

 • Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden in je werk?
 • Hoe kun je nog meer voldoening halen uit je werk?
 • Hoe profileer je jezelf op een overtuigende en ontspannen manier die bij je past?
 • Zie je jezelf dit werk over een aantal jaar ook nog doen?
 • Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé?

Persoonlijke check-up

Je kunt bij mij terecht om antwoord te vinden op deze vragen. In een aantal gesprekken kijken we samen naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, hoe je vitaal en mentaal gezond blijft.

In het eerste gesprek brengen we in kaart wat je talenten zijn en met hoeveel plezier en vitaliteit jij nu werkt. Hoe tevreden ben je over de mate waarin je je werk je energie geeft? Welke taken en activiteiten doe je met plezier en gemak, en welke kosten moeite en leveren stress op? In hoeverre krijgen je talenten de ruimte? Aan welk thema wil jij in de vervolggesprekken werken?

Afhankelijk van jouw behoefte komen inde vervolggesprekken de volgende vragen aan bod:

 • Hoe kun je de toegevoegde waarde van jouw natuurlijke talenten zichtbaar maken?
 • Hoe kun je nog uitdaging toevoegen aan de activiteiten en taken waar je plezier aan beleeft?
 • Welke talenten wil je nog meer of nadrukkelijker inzetten? Hoe kun je je talenten nog effectiever gebruiken?
 • In welke vaardigheden wil je nog beter worden? Op welke manier kun je je daarin bekwamen?
 • Hoe kun je omgaan met taken die geen uitdaging voor je zijn, en waar je ook niet goed in bent? Hoe kun je uitdaging toevoegen en hoe kun je er beter in worden? Op welke manier kunnen collega’s of anderen jou daarbij helpen?
 • Hoe kun je met plezier en zelfvertrouwen netwerk- en sollicitatiegesprekken voeren?

In het laatste gesprek maken we de balans op. De inzichten uit de voorgaande gesprekken vertalen we naar een persoonlijk actieplan met concrete stappen die jij meteen kunt zetten om met plezier en vitaliteit aan het werk te blijven.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Je kunt gebruikmaken van de regeling als je 45 jaar of ouder bent en gemiddeld minimaal 12 uur per week werkt. Als je werkloos bent, je werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag-/reorganisatieregeling voor jou van kracht is, dan kom je niet in aanmerking voor dit traject.

Ben je klaar voor een persoonlijke check-up? Het enige wat je hoeft te doen, is contact met me opnemen. Ik handel verder de administratie en de kosten af. Je kunt me bereiken op 06-28714476, of via info@elinesluyscoaching.nl

Schroom niet, ik sta je graag te woord!

 

 

Eline heeft mij binnen 4 sessies weer volledig in mijn kracht gezet en mij laten zien welke talenten ik ook alweer allemaal bezit en hoe die in te kunnen zetten. Dat ik mag zijn wie ik ben en ik heb voor de eerste keer in mijn leven eindelijk eens geleerd hoe ik de “meetlat” die ik vanuit perfectionisme vaak hanteer eens wat vaker “thuis” kan laten.. Met heel veel plezier ben ik naar de sessies van Eline gegaan en ik heb ontzettend veel van haar (eigen ontwikkelde) wijsheden mogen leren. – Janneke

Met de zoekterm ‘zichtbaar’ kwam ik al gauw op de site van Eline, bij de training ‘Zichtbaar zonder Stress’. Wat een feest van herkenning!! Voor het eerst kreeg ik echt zin om die training te gaan volgen! En ik werd niet teleurgesteld. Nu ik die training gevolgd heb, kan ik zeggen: Ik ben een introvert en ik ben er trots op! En daardoor kom ik ook op mijn werk zelfverzekerder en bijna als vanzelf zichtbaarder over. Ook mijn leidinggevende heeft me gezegd dat ze verschil merkt. Echt een aanrader voor iedere introvert! – Sandra

Eline heeft mij in slechts één gesprek veel nieuwe inzichten over mezelf gegeven. Het is erg prettig om een persoonlijke sessie te volgen over het solliciteren. Dit levert veel meer op dan wanneer je dat plenair doet, omdat deze sessie volledig op je eigen karakter is afgestemd. – Edo