Skip to main content

Deze training gaat voorgoed verdwijnen! Je laatste kans: bestel hem nu en betaal slechts € 47,00  inclusief btw in plaats van 192,39 euro!

De training blijft tot en met 30 september onderdeel van mijn programma-aanbod. De lessen blijven daarna wel beschikbaar voor iedereen die de training heeft besteld.

Het zelfstudie-pakket Zichtbaar Zonder Stress is een online training die jou leert hoe je op een ontspannen manier zichtbaar kunt zijn. Een super laagdrempelige manier om te studeren in je eigen tijd en in je eigen tempo.

Wil jij vandaag nog beginnen met de eerste stap naar meer vrijheid, zelfvertrouwen en plezier?

Krijg je telkens te horen dat je je meer moet profileren, ook al ben je goed in je werk?

Voel je vaak spanning als alle ogen op je gericht zijn, ook al ben niet onzeker?

Vind je het soms lastig om contact te maken, ook al vind je mensen leuk?

Ik weet hoe het is. Want ik zie jou. Je bent een mooi mens. Je bent leuk, slim, integer, eigenzinnig. Als je in je element bent, verkeren mensen graag in jouw gezelschap. Dan heb je zo veel te bieden. Met je rust, je diepgang en je betrokkenheid. En vaak lukt dat ook. Als je onder gelijkgestemden bent. Als je de ruimte voelt om jezelf te zijn.

Maar je komt niet altijd uit de verf. Als alle ogen op je gericht zijn, word je onzeker. Dan voel je spanning. Als er té veel mensen in de ruimte zijn, bekruipt je een onbestemd gevoel. Je wilt wel jezelf zijn, maar het lukt je niet. Je wilt wel contact maken, maar je weet niet hoe.

Het zijn de momenten waarop je juist niet de ruimte voelt om jezelf te zijn. Dan denk je dat er iets van je gevraagd wordt wat je niet kunt.

Dat je jezelf moet verkopen om waardering te krijgen.
Dat je jezelf moet opblazen om gehoord te worden.
Dat je verbaal geweld moet gebruiken om een ander te overtuigen.
Dat je een entertainer moet zijn om leuk gevonden te worden.

Dan gaat de angst om beoordeeld te worden je in de weg zitten. En dan wordt je een gespannen, verkrampte, onwaarachtige versie van jezelf.

Maar ik wil dat je weet: je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaar zijn. Je kunt afscheid nemen van de gespannen, onaantrekkelijke versie van jezelf. Je kunt leren om je leuke, ontspannen zelf te zijn, ook als de aandacht op je gericht is. En je kunt zelfs plezier krijgen in dat leerproces.

Er is hoop!

Jij kunt zo’n mooie bijdrage hebben. Onze samenleving schreeuwt om nuance, integriteit, diepgang en echtheid. Talenten die jij gewoon bij je geboorte hebt meegekregen. Waar je verder niets voor hoeft te doen. Bedenk eens wat er kan gebeuren als jij die schatten niet langer verstopt. Als je leert om jezelf te laten zien. Als de buitenwereld mag profiteren van het beste wat jij te bieden hebt…

Ik weet hoe het voelt als dat niet lukt. Ik heb zelf lang geworsteld met zichtbaarheid. Kreeg altijd maar te horen dat ik me meer moest profileren. Collega’s die hun werk lang niet zo goed deden als ik, kregen hogere beloningen. Werknemers die nog maar net kwamen kijken, kregen allerlei kansen die mij onthouden werden. Het verschil was dat die collega’s van alles deden om zich te profileren. En ik niet.

Dat besef knaagde aan me. Diep in mijn hart wilde ik ook dat mijn talenten gezien werden. En mijn inspanningen op waarde geschat. Ook verlangde ik ernaar om me vrijer te voelen als ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Het probleem was alleen dat ik compleet vast zat. Ik had geen enkel vertrouwen in mijn vermogen om dat voor elkaar te krijgen. Ik dacht dat ik in een extravert moest veranderen. Dat wilde en kon ik niet.

Een methode die werkt

Tot ik het op gegeven moment zat was. Ergens was ik ervan overtuigd dat er een manier moest zijn om me te profileren waar ik me wél prettig bij voelde. Om zichtbaar te zijn zonder stress. Ik besloot op zoek te gaan naar die manier.

Vastbesloten om mezelf te begrijpen, ging ik me verdiepen in de verschillen tussen introversie en extraversie. Het verlangen om mezelf te bevrijden leidde me naar de nieuwste inzichten over leren en gedragsverandering. De kennis de ik opdeed, hielp me te begrijpen waar mijn worsteling met zichtbaarheid vandaan kwam. En vooral wat ik kon doen om zichtbaar te zijn op een manier die bij me past.

Door mijn zoektocht raakte ik gemotiveerd om stappen te zetten en kreeg ik vertrouwen in mijn leerproces. Stapje voor stapje leerde ik hoe ik mijn toegevoegde waarde zichtbaar kon maken. Door te studeren, kennis te vergaren, over mezelf na te denken, dingen uit te proberen, te vallen en weer op te staan. Zo ontdekte ik beetje bij beetje een methode die werkt.

Je hoeft niet langer te worstelen

Dat je een voorkeur hebt voor het een, betekent niet dat je het ander niet kunt of niet kunt leren. Je hoeft niet langer te worstelen om zichtbaar te zijn in deze extraverte wereld. De frustratie en weerstand die je voelt, kun je ombuigen in zelfvertrouwen en plezier. Ook als introvert kun je overtuigend zichtbaar maken wat je toegevoegde waarde is en floreren in een samenleving die steeds meer draait om netwerken.

Je kunt leren om je leuke, ontspannen zelf te zijn, in welke situatie je je ook bevindt of wie je ook tegenover je hebt. En Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt gebruik maken van mijn methode. 

De drie bouwstenen voor zichtbaarheid

De kern van deze methode is een radicaal andere visie op je introverte voorkeur en op je vermogen om stappen te zetten. Hij bevat drie bouwstenen die jij kunt gebruiken om heel gericht aan je doelen te werken:

#1.       Begrijp de verschillen tussen introversie en extraversie
Bij deze bouwsteen is het uitgangspunt dat je de verschillen onderzoekt vanuit een objectief perspectief. Je kunt ze dan zien voor wat ze zijn en dat schept ruimte. Je hoeft je blik niet langer te laten vertroebelen door belemmerende oordelen die je hebt over jezelf, over anderen en over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten. Met een heldere blik ga je allerlei nieuwe mogelijkheden zien om stappen te zetten naar meer zichtbaarheid.

#2.       Ontwikkel een mindset voor groei
Jezelf ontwikkelen en leren is alleen mogelijk als je gemotiveerd bent om te groeien en vertrouwen hebt in je eigen vermogen om dat te doen. Dat heeft alles te maken met je mindset over groei en ontwikkeling. Geloof je dat jouw gedrag bepaald wordt door je aanleg? Met zo’n fixed mindset wordt het lastig om stappen te zetten. Je zet jezelf daarmee letterlijk vast. Om met vertrouwen stappen te zetten, heb je een groeimindset nodig. Deze bouwsteen helpt je aan zo’n mindset.

#3.       Oefen effectief communicatiegedrag
Om jezelf zichtbaar te maken, heb je communicatievaardigheden nodig. Die vaardigheden kun je leren door te oefenen en te reflecteren. Deze bouwsteen helpt je aan het antwoord op de volgende vragen: Hoe kun je je introverte kwaliteiten inzetten om effectief te communiceren? Wat kun je doen in situaties waarin deze kwaliteiten niet effectief zijn? Hoe kun je rekening houden met je valkuilen in de communicatie? Hoe kun je situaties gebruiken om je vaardigheden te oefenen?

Dit zeggen klanten bijvoorbeeld over mijn aanpak:


Begin vandaag nog met anders denken en anders doen!

De online training Zichtbaar Zonder Stress is een lessenserie van 4 lessen die je direct kunt volgen en toepassen in je dagelijks leven.

Je bepaalt zelf wanneer de training voor jou goed past. Je krijgt onbeperkt toegang tot de lesstof.

Iedere les bestaat uit drie PowerPoint presentaties en drie bijbehorende werkbladen.

Wat ga je leren: 
 • Je leert wat de sterke punten en valkuilen zijn van je introverte aanleg.
 • Je begrijpt waarom het soms lastig is om je toegevoegde waarde zichtbaar te maken.
 • Je snapt vanuit welk perspectief extraverten de wereld bekijken.
 • Je krijgt inzicht in hoe extraverten jouw gedrag ervaren.
 • Je raakt overtuigd dat je in staat ben om nieuwe vaardigheden en ander gedrag te ontwikkelen.
 • Je leert hoe je weerstand en frustratie kunt ombuigen in zelfvertrouwen en plezier.
 • Je krijgt handvatten om concrete stappen te identificeren die je kunt zetten om van situaties te leren.
 • Je begrijpt wat de effecten zijn van je sterke punten en valkuilen in de communicatie.
 • Je leert welke stappen je kunt zetten om in de communicatie rekening te houden met de verschillen tussen introverten en extraverten.
 • Je krijgt concrete handvatten om effectiever communicatiegedrag te ontwikkelen.
 • Je wordt uitgenodigd om na te denken over de vraag: Wie is mijn authentieke zelf?
 • Je krijgt verschillende modellen aangereikt die je kunt gebruiken om over je authentieke zelf na te denken, onder andere de typologie van C. Jung.
 • Je krijgt handvatten om vaker jezelf te zijn in allerlei situaties.

Je kunt je niet veroorloven om rustig af te wachten tot anderen jouw talenten en wensen opmerken. Je zult zelf je zichtbaarheid moeten vergroten als je doelen wilt bereiken. Als je jezelf wilt zijn in de communicatie met anderen, moet je leren je assertief op te stellen. Je zult dus hoe dan ook uit je veilige schulp moeten kruipen. Daarvoor moet je zelf écht willen leren. En bereid zijn om te veranderen. Echt veranderen doe je door anders te denken en te doen. Door jezelf eerlijk aan te kijken in de spiegel, vanuit een nieuw perspectief over jezelf na te denken, te experimenteren, jezelf uit te dagen, praktisch aan de slag te gaan.

Alleen jij je kunt je situatie veranderen

Misschien voel je nog niet de motivatie en het vertrouwen om te gaan leren. Vind je het oneerlijk dat zichtbaarheid zo belangrijk wordt gevonden. Voel je weerstand bij het idee dat je moet veranderen. Omdat je bang bent dat je iemand moet worden die je niet bent. Omdat je denkt dat het je toch nooit zal lukken. Of dat je dingen moet doen die je totaal niet ziet zitten. Omdat je wars bent van gesprekken over niets. Of van vertellen over je successen en prestaties. Omdat je daar diep in je hart op neerkijkt.

Geloof me, deze weerzin en angsten heb ik ook gekend. Ik heb me er jarenlang door laten belemmeren. Tot ik besloot geen energie meer te steken in mijn weerstand. Om in plaats daarvan mijn aandacht te gaan richten op de vraag: hoe kan ik nieuwe vaardigheden leren op een manier die mij past? Welke slimme technieken kan ik ontwikkelen om meer profijt te hebben van mijn talenten? Hoe krijg ik plezier in mijn leerproces?

En dat maakte alle verschil. Ik kreeg een instrument in handen waarmee ik mijn eigen leerproces kan sturen in de richting die ik wil. Dat kun jij ook leren. Deze training geeft jou het zetje om anders te denken en anders te doen. Maar dat niet alleen. Je krijgt een tool aangereikt waarmee je de rest van je leven met plezier en zelfvertrouwen stappen kunt blijven zetten.

Wil jij dat ook? Bestel dan hier de training:

Deze training is geschikt voor jou als je:
 • Graag zelfstandig leert. Je krijgt meteen toegang tot alle lessen en kunt er naar eigen inzicht mee aan de slag. Vind je het fijner om begeleid te worden, dan past het 3 maanden-programma misschien beter bij jou. Klik hier voor informatie over dit programma en de eerstvolgende startdatum.
 • Het prettig vindt om zelf te bepalen waar en wanneer je leert. De lessen kun je fijn in je uppie volgen. Ook kun je zelfstandig oefenen met de lesstof. Gewoon in alledaagse situaties op je werk of in je privéleven. Dat gaat je helpen om zichtbaar te zijn.
 • Bereid bent om de confrontatie met jezelf aan te gaan: met je blinde vlekken én je onvermoede vermogens
 • Op een laagdrempelige manier kennis wil maken met mijn manier van werken

Je hoeft helemaal niet technisch te zijn om de training te kunnen volgen. Het werkt heel eenvoudig. Je krijgt direct na inschrijving meer informatie over de online leeromgeving en hoe daar toegang toe krijgt. Je krijgt meteen toegang tot alle lessen. 

Investering

De investering voor de het complete zelfstudiepakket Zichtbaar Zonder Stress bedraagt  normaal gesproken € 159, – exclusief btw (192,39 incl. btw).

Mijn bedrijf is constant in beweging, en deze training past niet meer in de stroom. Omdat hij wel degelijk van waarde is, gooi ik hem niet zo maar weg. Ik geef je graag de gelegenheid om te profiteren van de inzichten en tools uit de training. Maar dan wel voor een afscheidsbedrag:

Je laatste kans: bestel hem nu en betaal slechts € 47,00  inclusief btw in plaats van 192,39 euro!

Deze aanbieding geldt tot en met 30 september, daarna verdwijnt de training voorgoed uit het aanbod. De lessen blijven daarna wel beschikbaar voor iedereen die de training heeft besteld.

Je krijgt de instrumenten in handen om zelfvertrouwen op te bouwen, je communicatievaardigheden te ontwikkelen, je vrij te voelen om jezelf te laten zien. Niet alleen tijdens het volgen van de training, maar ook daarna. De training reikt je een aan waarmee je je eigen leerprocessen kunt blijven sturen.

Wie ben ik?

Ik ben Eline Sluys. Ik heb lang gewerkt als communicatietrainer in het hoger onderwijs, en sinds 2011 ben ik introvertencoach en –trainer. Ook ben ik auteur van het boek Succesvol solliciteren voor introverte mensen.

Ik vind dat het tijd wordt dat we introverte kwaliteiten op waarde gaan schatten. Daarom leer ik introverte mensen hun zichtbaarheid te vergroten op een manier die bij ze past. Ik heb zelf lang geworsteld met zichtbaarheid. Vaak voelde ik spanning als alle ogen op me gericht waren en ik vond het soms lastig om contact te maken. Ook kreeg ik altijd maar te horen dat ik me meer moest profileren. Daar werd ik opstandig, onzeker er verdrietig van. Tot ik op een goede dag die worsteling zat was. Ik besloot op zoek te gaan naar een manier om me te profileren waar ik me wel comfortabel bij voelde.

Die manier heb ik gevonden! Tegenwoordig profileer ik mezelf op mijn eigen wijze en onder mijn eigen voorwaarden. Wat een opluchting is dat nog steeds. Als ik het kan, kun jij het ook! Je hoeft niet langer te worstelen met zichtbaarheid. En je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt gebruik maken van mijn methode. Die reik ik je aan in de training Zichtbaar Zonder Stress. Zodat jij vandaag nog kunt beginnen met de eerste stap naar meer zichtbaarheid.