Skip to main content

De 3 principes delen met impact

Hoe kun je met je eigen inzicht in de 3 principes een positieve impact hebben op het leven van anderen? Hoe help je anderen met de inzichten die voor jou zo behulpzaam zijn? Misschien heb je zelf ervaren dat dit nog best lastig is…

Iedereen komt op zijn eigen manier tot zijn eigen inzicht. Het is niet iets wat je van het ene hoofd in het andere kunt stoppen. Inzicht ontvouwt zich doordat iemand iets gaat zien wat hij eerder nog niet zag. Je kunt niet voor een ander bepalen wat hij moet gaan zien. Of dat hij überhaupt iets moet gaan zien. Dat is niet aan jou.

Een nieuw perspectief

Wat je wel kunt doen, is een nieuw perspectief aanreiken. Een andere manier van kijken. Bijvoorbeeld een frisse blik op hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Hoe de 3 principes in ieder moment hun werk doen.

Als je hierover met mensen in gesprek gaat, zal je merken dat je verhaal soms onbedoeld weerstand oproept. Misverstanden liggen op loer als je de 3 principes gaat delen. Neem bijvoorbeeld het idee dat je als mens alleen maar kunt ervaren wat je denkt. Mensen reageren soms zelfs ronduit boos als het daarover gaat. Het is interessant om stil te staan bij de vraag waar die weerstand vandaan komt.

Daarom start ik een serie korte artikelen over veelvoorkomende misverstanden over de 3 principes. Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen! Op welke misverstanden stuit jij? Of welk thema roept bij jou zelf verwarring en weerstand op? Laat het me weten, en dan wijd ik er wellicht een volgend artikel aan!

Misverstand #8:

‘Je moet de 3 principes delen om impact te hebben’ 

>> lees verder

Misverstand #7:

‘Het is verkeerd om de inhoud van je gedachten te onderzoeken’ 

>> lees verder

Misverstand #6:

‘Als je je slecht voelt, moet je streven naar meer inzicht’ 

>> lees verder

Misverstand #5:

‘Je hebt geen recept nodig voor het delen van de 3 principes’ 

>> lees verder

Misverstand #4:

‘Een permanente staat van innerlijke rust is niet het doel’ 

>> lees verder

Misverstand #3:

‘Je kunt de 3 principes gebruiken om je beter te voelen’ 

>> lees verder

Misverstand #2:

‘Niet in verzet zijn tegen wat je ervaart’ betekent niet dat je alles passief ondergaat

>> lees verder

Misverstand #1:

‘Je ervaart wat je denkt’ betekent niet dat je pijn niet echt is

>> lees verder