Skip to main content


 

Neem afscheid van stress, onzekerheid en ineffectieve gewoontes

Ik ben coach voor introverte mensen én ik ben 3 principes coach- en opleider! Je vind op deze website dan ook informatie over introversie én over de 3 principes!

Lees hier over introversie:

Ben jij introvert?

 • Vind je het lastig om jezelf te zijn als alle ogen op je gericht zijn?

 • Lukt het niet altijd om op een natuurlijke manier contact te maken?

 • Vinden anderen jou te bescheiden of onzichtbaar?

 • Voel je soms spanning als je het woord moet nemen in een groep?

 • Ben je het geworstel met zichtbaarheid zat?

 • En wil je leren hoe je de ontspannen, zelfverzekerde versie van jezelf kunt zijn?

Lees hier over de 3 principes:

Zoek je inzicht?

 • Wil je op een duurzame, natuurlijke, makkelijke manier je gedrag veranderen?

 • Merk je dat technieken, methoden en stappenplannen niet helpen van om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen?

 • Wil je meer toegang tot je creativiteit?

 • Verlang je ernaar om vanuit vertrouwen te leven?

 • Naar rust in je hoofd?

 • En ben je benieuwd naar een nieuw perspectief dat al je aannames over persoonlijke ontwikkeling op z’n kop zet?

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben 3 principes-coach, trainer en auteur. Ik help mensen om de ontspannen, effectieve, zelfverzekerde versie van zichzelf te zijn.

Spanning, stress, verkramping, we hebben er allemaal van tijd tot tijd last van. We hebben de neiging om dit soort negatieve emoties heel serieus te nemen. We zoeken in ons verleden naar de oorsprong van gevoelens die we nu ervaren. Denken dat we betere mensen zouden zijn als we die emoties niet meer zouden hebben. Menen dat we hard aan onszelf moeten werken om ervan af te komen.

Dat hoeft allemaal niet als je ziet hoe jouw ervaringen van moment tot moment tot stand komen. In mijn boek Het laatste zelfhulpboek reik ik een perspectief aan dat een radicaal nieuw licht werpt op de vraag hoe emoties en gedrag ontstaan. Dit perspectief wordt de 3 principes genoemd. Het beschrijft een mechanisme in de psyche dat voor iedereen op dezelfde manier werkt. Dit mechanisme verklaart hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Het maakt duidelijk waarom je soms ontspannen en effectief bent, en op andere momenten juist verkrampt en onhandig.

Inzicht in dit mechanisme is alles wat je nodig hebt om afscheid te nemen van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoontes. Je hoeft niet te ploeteren of in jezelf te graven om de beste versie van jezelf te worden. Alles wat je nodig hebt, is een inzicht…

Eline heeft mij binnen 4 sessies weer volledig in mijn kracht gezet en mij laten zien welke talenten ik ook alweer allemaal bezit en hoe die in te kunnen zetten. Dat ik mag zijn wie ik ben en ik heb voor de eerste keer in mijn leven eindelijk eens geleerd hoe ik de “meetlat” die ik vanuit perfectionisme vaak hanteer eens wat vaker “thuis” kan laten.. Met heel veel plezier ben ik naar de sessies van Eline gegaan en ik heb ontzettend veel van haar (eigen ontwikkelde) wijsheden mogen leren. – Janneke

Tijdens een inspirerende dag over de 3 principes heeft Eline ons stapsgewijs kennis laten maken met de 3 principes. Ik ging de dag open en zonder specifieke verwachtingen in. Ik had niet kunnen bedenken dat het zo’n bijzonder inzicht met zich mee zou brengen. De wereld was daarna (op een positieve manier) niet meer hetzelfde.  De innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen kwamen als vanzelf. En als ze er even niet zijn, dan weet ik dat ze wel weer komen. Uitleggen hoe dit werkt laat ik graag aan Eline over. Maar ik kan je zeker aanraden om het te gaan ervaren. – Nicolien

Dit boek werpt een radicaal nieuw licht op de vraag hoe emoties en gedrag ontstaan. Het beschrijft een mechanisme in de psyche dat voor iedereen op dezelfde manier werkt. Dit mechanisme verklaart hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Het maakt duidelijk waarom je soms ontspannen en effectief bent, en op andere momenten juist verkrampt en onhandig. Dit inzicht kan je bevrijden van de koortsachtige jacht op zelfverbetering. Je bent er al! Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden, persoonskenmerken of bagage.

Met de zoekterm ‘zichtbaar’ kwam ik al gauw op de site van Eline, bij de training ‘Zichtbaar zonder Stress’. Wat een feest van herkenning!! Voor het eerst kreeg ik echt zin om die training te gaan volgen! En ik werd niet teleurgesteld. Nu ik die training gevolgd heb, kan ik zeggen: Ik ben een introvert en ik ben er trots op! En daardoor kom ik ook op mijn werk zelfverzekerder en bijna als vanzelf zichtbaarder over. Ook mijn leidinggevende heeft me gezegd dat ze verschil merkt. Echt een aanrader voor iedere introvert! – Sandra

Eline heeft mij in slechts één gesprek veel nieuwe inzichten over mezelf gegeven. Het is erg prettig om een persoonlijke sessie te volgen over het solliciteren. Dit levert veel meer op dan wanneer je dat plenair doet, omdat deze sessie volledig op je eigen karakter is afgestemd. – Edo