Wie ben ik?


"Ik geloof dat iedereen kan leren
om  zonder stress zichtbaar te zijn"

Mijn verhaal

Mijn naam is Eline Sluys. Ik ben een empathische, creatieve introvert met idealistische trekjes. Ik geloof oprecht dat wereld een mooiere plek wordt als introverte en extraverte mensen leren zichzelf én elkaar beter te begrijpen. En dat mensen, teams en organisaties beter gaan functioneren als dat gebeurt. Daarom leer ik introverte mensen hoe zijn hun toegevoegde waarde zichtbaar kunnen maken op een manier die past bij hun natuurlijke voorkeurstijl. En teams en organisaties leer ik hoe zij optimaal kunnen profiteren van de kracht van verschillen. Dat doe ik door te coachen, trainen en schrijven.

 

Mijn achtergrond

In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen coachpraktijk. Ik ben me vanaf die tijd steeds meer gaan toeleggen op coachtrajecten en trainingen voor introverten. Het is een specialisme dat me perfect past, omdat hierin van alles samenkomt:

  • Mijn ervaring als docent en coach Communicatieve Vaardigheden. Van 2002 tot 2016 heb ik met veel plezier gewerkt in het hoger onderwijs, waar ik studenten hielp hun communicatieve en persoonlijke professionele vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb als hbo-docent veel ervaring opgedaan met coaching en training. Ook heb ik allerlei opleidingen en trainingen gevolgd op dit gebied, zoals een post-hbo opleiding tot coach. Tevens ben ik gecertificeerd 7 Habits-trainer en MBTI-professional.
  • Mijn ervaring als introvert. Ik heb lang geworsteld met zichtbaarheid. Ik had veel last van spanning in situaties waarin ik in het middelpunt van de belangstelling stond. Tips en aansporingen om me meer te profileren hielpen niet. Ergens was ik ervan overtuigd dat er een manier moest zijn om me te profileren waar ik me wel comfortabel bij voelde. Die manier heb ik gevonden. 
  • Mijn nieuwsgierige aard en mijn fascinatie voor menselijk gedrag. Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd, vooral als het gaat om menselijk gedrag. Als ik stuit op onbegrijpelijk gedrag, ga ik op zoek naar een verklaring. Of het nou gaat om raadselachtige tegenstellingen in mezelf of om onnavolgbaar gedrag van anderen. Vroeger snapte ik bijvoorbeeld niet waarom ik nou zo worstelde met zichtbaarheid. Ik was namelijk echt geen onzeker hoopje mens. Waarom voelde ik me dan toch vaak onzeker in sociale situaties? Mijn wens om deze paradox te doorgronden, zette me op het spoor van de verschillen tussen introverten en extraverten. Kennis hiervan bood mij vele inzichten en handvatten om mijn zichtbaarheid te vergroten.

Mijn visie

De inzichten, kennis en ervaringen die ik opdeed tijdens mijn persoonlijke zoektocht, hebben de basis gelegd voor mijn visie op groei en ontwikkeling. Kort samengevat luidt die visie:

Iedereen kan leren om effectiever gedrag te vertonen, als je maar intrinsiek gemotiveerd bent om dat te doen en vertrouwen hebt in je eigen leervermogen.

Ook als introvert kun je leren om je te profileren en zichtbaar te zijn, als je dat zelf echt wilt en als je gelooft dat dit mogelijk is.  

Om je te profileren, moet je bewust je focus op de buitenwereld richten. Voor introverten is dat niet vanzelfsprekend. Hun bewustzijn is namelijk vooral gericht op de vraag hoe hun binnenwereld de buitenwereld ervaart. Hun brein geeft er de voorkeur aan te broeden op nieuwe informatie en prikkels in plaats van er direct naar te handelen. Zij hebben de neiging het resultaat van hun denkprocessen pas te delen als ze helemaal zijn uitgebroed.

Als je introvert bent, moet je dus heel bewust je focus verleggen van binnen naar buiten om je nadrukkelijker te profileren. Het is logisch dat je daarvoor niet vanzelf gemotiveerd bent. Je focus ligt intern, omdat het daar goed toeven is. Daar is niet mis mee. Sterker nog, het is je kracht. Maar soms is het nodig om je focus te verleggen als je doelen wilt bereiken. Dan voel je wel de motivatie om naar buiten te gaan. En dan kun je net als ieder ander leren om dat op een effectieve manier te doen!

Dat je een voorkeur hebt voor het een, betekent namelijk niet dat je het ander niet kunt of niet kunt leren. Iedereen kan zichzelf aanleren om effectiever gedrag te vertonen op een manier die bij hem past.

En dat is precies waar ik introverten mee help!

Typeringen die bij mij passen:

  • beide benen op de grond
  • rustig
  • onbevooroordeeld
  • oplossingsgericht
  • flexibel
  • creatief

Ik woon in Zwolle met mijn gezin. Ik houd van ballet, lezen, koken en met een tent en mijn gezin rondreizen in Zuid-Europa. Ik mag graag nadenken over de vraag waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Het bestuderen en proberen te begrijpen van menselijk gedrag is in feite mijn grootste hobby.

Beroepscoach

Ik ben geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Op mijn diensten zijn de ethische gedragscode en de algemene voorwaarden van de NOBCO van toepassing.

nobco

NOBCO Algemene Voorwaarden

NOBCO Ethische Gedragscode

MBTI-professional

Ik ben gekwalificeerd MBTI-professional. De MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) brengt persoonlijkheidstypes in kaart en creëert een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Het biedt een constructief en flexibel kader om verschillen tussen mensen te begrijpen. Het is een uitstekend vertrekpunt om in coaching op zoek te gaan naar je sterke punten en voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Bekijk voor een volledig overzicht van mijn opleidingen en ervaring mijn LinkedInprofiel.

Welke type introvert ben jij?

Maak de test en ontdek de sterke punten en valkuilen van elk type!

Ga naar de test

Schrijf je in voor gratis e-book en tips

Meest recente berichten

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Contactformulier

Schrijf je in voor gratis mini-training

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank, gratis en voor niets, de mini-training Mindset 8-daagse voor introverten

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk en te bereiken met de juiste mindset. Een mindset voor groei. En die reik ik je aan in deze mini- training. Veel plezier ermee!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle