Wie ben ik?

Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden,  persoonlijkheidskenmerken of bagage

Mijn naam is Eline Sluys. Als coach en trainer help ik mensen om de natuurlijke versie van zichzelf te zijn.

Ik ben een afgekickte persoonlijke-ontwikkelingsjunkie! Mijn halve leven ben ik op zoek geweest naar het antwoord op een prangende vraag waar ik mee zat:

Hoe kan het dat je soms de ontspannen, effectieve versie van jezelf bent, en soms juist de onhandige, gespannen versie?

Ik wilde begrijpen waarom mensen zo grillig zijn. En dan eigenlijk vooral waarom ik zulk tegenstrijdig gedrag vertoonde. Het leek wel alsof er twee versies van mijzelf bestonden:

  • Versie A die handelde vanuit een natuurlijk zelfvertrouwen
  • Versie B die handelde vanuit angst, gevoelens van onzekerheid en tunnelvisie

Die onzekere versie stak vooral de kop op als in het middelpunt van de belangstelling stond. Ik voelde me niet minderwaardig, maar toch had ik ineens last van spanning als alle ogen op me gericht waren. Ik hield van mensen en was sociaal vaardig. Toch lukte het me niet altijd om op een vanzelfsprekende manier contact te maken. Soms verkrampte ik opeens in situaties waarin ik mezelf moest laten zien.

Ik wilde snappen waar deze spanning vandaan kwam. Dus ging ik op zoek naar verklaringen. Die vond ik in mijn introverte en gevoelige aanleg. In ervaringen uit het verleden. In belemmerende overtuigingen en ingesleten gedragspatronen. Die verklaringen gaven houvast. Nu ik begreep waar mijn angst voor zichtbaar zijn vandaan kwam, kon ik hem aanpakken. Als ik maar hard genoeg mijn best zou doen, zou versie A versie B er wel onder krijgen. En dan zou ik altijd die fijne A-versie zijn!

En zo was ik dus altijd op zoek naar het volgende inzicht of model dat me verder zou brengen. In die zoektocht kwam ik allerlei bruikbare inzichten en technieken tegen. Ik had plezier in het leren en ontdekken en het leverde me ook iedere keer wat op.

Hbo-docent, coach en trainer

Mijn inzichten deelde ik met anderen, die daar ook weer van leerden. Van 2002 tot 2016 heb ik met veel plezier gewerkt in het hoger onderwijs, waar ik studenten hielp hun communicatieve en persoonlijke professionele vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb als hbo-docent veel ervaring opgedaan met coaching en training. Ook heb ik allerlei opleidingen en trainingen gevolgd op dit gebied. In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen coachpraktijk. In 2014 schreef ik mijn eigen zelfhulpboek: Succesvol solliciteren voor introverte mensen.

Ik had steeds minder last van die rare verkramping. Voelde me steeds vaker vrij in situaties waarin de aandacht op me gericht was. Toch bleven er momenten waarop ik wel last had van spanning. Dat vond ik behoorlijk teleurstellend. Ik had toch al zo veel vooruitgang geboekt! Ik had toch al zo gegraven in mijn persoonlijke psychologie en in mijn gedachtepatronen! Ik had toch al zo veel geoefend met ander gedrag! Wat ik geleerd had, werkte aanvankelijk toch! Waarom nu dan opeens niet meer? En dan zette ik de knop weer om en ging op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht…

Zo bleef ik achter mezelf aanlopen. Hoe boeiend en behulpzaam ook, mijn zoektocht bracht een bepaalde rusteloosheid met zich mee. Een gevoel van nog niet zijn waar je wilt zijn. Ik slaagde er nooit in om die Versie A vast te houden, waar ik zo naar verlangde.

Ik dacht dat ik daarvoor nog dieper in mijn persoonlijke psychologie moest duiken. Dat ik mijn gedachten moest leren controleren of ombuigen. Mijn ingesleten patronen doorbreken. Mijn emoties uitpluizen. Mijn omstandigheden naar mijn hand zetten. Dat alles om mijn potentieel te benutten en zo uiteindelijk de beste versie van mijzelf te worden… Het hielp allemaal, maar ik bereikte nooit het eindpunt en mijn zoektocht hield nooit op.

Afgekickt!

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-outparadigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

Sinds 2018 ben ik dit paradigma gaan integreren in mijn coaching. Je kunt er meer over lezen op deze pagina of in mijn boek Het laatste zelfhulpboek.

Wat maakt dat je soms de effectieve, heldere, zelfverzekerde versie van jezelf bent en op andere momenten niet? En hoe kun je vaker je ontspannen versie zijn? Ik help je het antwoord te vinden op deze vragen. Hoe? Door je inzicht te vergroten in de manier waarop de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Hoe groter je inzicht in dit mechanisme, hoe meer je kunt handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen!

Ik woon in Zwolle met mijn gezin. Ik houd van ballet, lezen, koken en met een tent en mijn gezin rondreizen in Europa. Ik mag graag nadenken over de vraag waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Het bestuderen en proberen te begrijpen van menselijk gedrag is in feite mijn grootste hobby.

Beroepscoach

Ik ben een registreerd practitioner van de Three Principles Global Community.

 

Ik ben geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Op mijn diensten zijn de ethische gedragscode en de algemene voorwaarden van de NOBCO van toepassing.

 

NOBCO Algemene Voorwaarden

NOBCO Ethische Gedragscode

Bekijk voor een volledig overzicht van mijn opleidingen en ervaring mijn LinkedInprofiel.

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Gratis e-book Introversie bestaat niet

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over introversie, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank mijn e-book Introversie bestaat niet cadeau.

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk door te begrijpen hoe jouw ervaring van moment tot moment tot stand komt. Inzicht in dit mechanisme reik ik je graag aan in dit e-book!

Gratis e-book over de 3 principes

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over de 3 principes, kun je meteen mijn e-book downloaden. Daarna ontvang je regelmatig updates en artikelen.  

Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes en zonder stappenplannen. Maak kennis met de 3 principes!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle