Skip to main content

Voor iedereen die verlangt naar meer innerlijke rust en welbevinden (dus ook voor extraverten en ambiverten!)

Het lijkt niet zo goed te gaan met ons psychisch welbevinden. Mentale stress is een wijdverbreid verschijnsel. Veel mensen kampen met gevoelens van lusteloosheid, leegte, onzekerheid, somberheid, burn-out en depressie. Bijna allemaal verlangen we naar meer innerlijke rust en welbevinden:

  • we denken dat het ons ontbreekt aan iets
  • dat we iets missen
  • in ons verlangen naar meer rust en helderheid gaan we massaal op zoek naar hulp van buitenaf
  • we melden ons aan bij therapeuten en  coaches
  • verdiepen ons in mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en zelfhulpboeken…

Dit alles in de hoop dat dit ons kan fixen of het ontbrekende stuk aanreiken.

Ik heb ook lang gezocht naar technieken en methoden waarmee ik mijn welbevinden kon vergroten. In mijn geval betekende dat vooral: speuren naar manieren om vaker mijn ontspannen zelf te zijn.

Dat was belangrijk voor me, omdat ik vaak spanning voelde als ik in het middelpunt van de belangstelling stond.  In die zoektocht kwam ik allerlei bruikbare inzichten en technieken tegen. Ik had plezier in het leren en ontdekken en het leverde me ook iedere keer weer wat op. Maar het bracht ook een bepaalde rusteloosheid met zich mee. Een gevoel van nog niet zijn waar je wilt zijn. Eigenlijk was ik een persoonlijke-ontwikkelingsjunkie. Altijd op zoek naar het volgende inzicht of model dat me verder zou brengen.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-out-paradigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

The search is over.

Want ik ontdekte dat de sleutel tot mentaal welbevinden op ieder moment voor honderd procent in jezelf ligt. En daarmee was het niet langer logisch of nodig om het buiten mezelf te zoeken. Of om te denken dat ik er nog niet zou zijn.

En hetzelfde geldt voor jou. Ook voor jou liggen innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen elk moment voor het grijpen. Nieuwsgierig? Lees dan verder:

Nieuwsgierig naar dit nieuwe perspectief?

Geef je persoonlijke-ontwikkelingsjunkie nog één keer de ruimte, en meld je aan voor het 3 maandenprogramma Je zoektocht voorbij;-)!

Of lees er eerst eens rustig meer over, dat kan natuurlijk ook:

Introductiedag Je zoektocht voorbij

Je zoektocht voorbij is een bijeenkomst van een dag over de 3 principes, waarin je ontdekt waar ontspanning, vertrouwen en flow écht vandaan komen. Inzicht hierin helpt je om afscheid te nemen van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoonten. Deze bijeenkomst is op donderdag 20 juni in Zwolle.

Verdiepingscursus 3 principes Leven vanuit Mind

3-daagse verdiepingscursus op 11, 12 en 13 juli in Zwolle + follow-up. Begrijp de creatieve kracht van Thought, ontspan in de diepe rust van Consciousness, en leef vanuit de wijsheid en liefde van Mind. Voor iedereen die is gegrepen door de 3 principes en ernaar verlangt om nog meer te leven vanuit de rust, helderheid, wijsheid en liefde van Mind. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers, dus wees er snel bij!

3 principes opleiding voor coaches en facilitators

Ontdek je eigen unieke stem en je vermogen om je inzicht op jouw manier te delen, in je eigen woorden. De 3 principes opleiding voor coaches en facilitators start op 23 maart en duurt tot en met december 2019. De volgende rond start begin 2020

Boek

Bestel hier Het laatste zelfhulpboek, mijn boek over de 3 principes.

3 principes

Maak hier kennis met mijn visie op hoe je kunt leren en groeien op een moeiteloze, natuurlijke manier volgens de 3 principes.

Tijdens een inspirerende dag over de 3 principes heeft Eline ons stapsgewijs kennis laten maken met de 3 principes. Ik ging de dag open en zonder specifieke verwachtingen in. Ik had niet kunnen bedenken dat het zo’n bijzonder inzicht met zich mee zou brengen. De wereld was daarna (op een positieve manier) niet meer hetzelfde.  De innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen kwamen als vanzelf. En als ze er even niet zijn, dan weet ik dat ze wel weer komen. Uitleggen hoe dit werkt laat ik graag aan Eline over. Maar ik kan je zeker aanraden om het te gaan ervaren. – Nicolien

Eline heeft mij binnen 4 sessies weer volledig in mijn kracht gezet en mij laten zien welke talenten ik ook alweer allemaal bezit en hoe die in te kunnen zetten. Dat ik mag zijn wie ik ben en ik heb voor de eerste keer in mijn leven eindelijk eens geleerd hoe ik de “meetlat” die ik vanuit perfectionisme vaak hanteer eens wat vaker “thuis” kan laten.. Met heel veel plezier ben ik naar de sessies van Eline gegaan en ik heb ontzettend veel van haar (eigen ontwikkelde) wijsheden mogen leren. – Janneke