Skip to main content

Terug naar de tekentafel

‘Your thoughts are like the artists brush. They create a personal picture of the reality you live in.’ – Sydney Banks

Het is geen probleem dat je denken de realiteit voor je inkleurt. Dat is gewoon hoe het werkt.

Het ‘probleem’ is dat je niet in de gaten hebt dat je denken je realiteit voor je inkleurt. Want dan ga je alles geloven wat je denkt.

Je gaat geloven dat je dit-en-dat niet kunt, omdat je een zus-en-zo type bent.

Je gaat geloven dat traumatische ervaringen uit het verleden je in het heden kunnen schaden.

Je gaat geloven dat bepaalde ervaringen niet voor jou zijn weggelegd.

Je gaat geloven dat je vastzit.

Je gaat geloven dat je geheeld moet worden om heel te zijn.

Al deze overtuigingen zijn onwaar. Hoe waar ze ook lijken te zijn.

Als mens hebben we het vermogen om via ons voorstellingsvermogen angstige herinneringen of toekomstbeelden naar het heden te halen. We projecteren oude concepten en overtuigingen op wat zich voordoet in het nu. Daar kiezen we niet bewust voor. Ons denken ‘schildert’ op de automatische piloot beelden op het doek van ons bewustzijn, en we ervaren die beelden als echt.

Traumatische gebeurtenissen kunnen je in het heden niet schaden, want die gebeurtenissen bestaan niet meer. Alleen maar als herinnering, als beeld dat via je voorstellingsvermogen wordt geactiveerd in het nu.

Beperkingen die jezelf oplegt, kunnen je niet werkelijk beperken. Die bestaan alleen als overtuigingen. En dat zijn ook beelden die via je voorstellingsvermogen worden geactiveerd in het nu.

Evenmin bestaan de toekomstscenario’s die je vreest werkelijk. Ook dat zijn beelden die via je voorstellingsvermogen in het heden tot leven komen.

Met een kwast en een verfdoos kun je alles creëren. Uit alle mogelijke beelden, kiest je denken er telkens eentje. De plaatjes die je brein schildert zijn altijd een beperking van wat mogelijk is.

Maar je kunt in ieder moment terug naar de tekentafel. Je kunt in ieder nu met nieuwe ogen kijken en iets nieuws schilderen.

Dat je niet in de gaten hebt dat je denken je realiteit voor je inkleurt, is niet werkelijk een probleem. Want je hebt het vermogen om te begrijpen hoe het werkt. Angstige, beperkende plaatjes die je denken projecteert, lossen op door begrip van hoe ze zijn gecreëerd.

En als je begrijpt hoe je denken je ervan kan weerhouden om iets nieuws te zien, dan kun je je openstellen voor een vormloze intelligentie die groter is dan jij, die jouw persoonlijke denken voedt met wijsheid, inzicht en nieuwe gedachten.

Universal Mind always has your back.

3principes, innerlijkerust, sydneybanks, wijsheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.