Skip to main content

Mijn wens voor 2021 voor jou

Nog  één nacht, en dan is het 2021. Als we morgen wakker worden, zijn de uiterlijke omstandigheden waarschijnlijk nog hetzelfde als vandaag. Winter, nat, donker, lockdown☹. Natuurlijk wens ik je toe dat die omstandigheden snel zullen veranderen. Maar nog meer wens ik je toe dat 2021 het jaar wordt waarin je meer en meer gaat ervaren dat je innerlijke beleving niet afhankelijk is van je uiterlijke omstandigheden!

“In every area of life everyone is capable of seeing from a higher perspective than they do now. You are never stuck. You’re simply limited by the level you are seeing from. Limitation is always illusion. Just wait. Relax. Stay still. Wait until the wisdom talks to you.”


Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, realiseer ik me hoe waar deze woorden van Sydney Banks voor mij zijn. Er zijn momenten geweest dat ik me zorgen maakte, dat ik geërgerd was, dat ik dacht dat ik tekortschoot, dat ik geloofde dat ik vastzat. En iedere keer merkte ik dat dat allemaal wegviel, zodra ik innerlijk stil werd. Als ik een stapje terug zette, en opmerkte wat er in mijzelf gaan was.

Het is zo ongelooflijk simpel. Bijna te simpel voor ons brein om te bevatten, denk ik wel eens. De negatieve interpretaties van je brein creëren stress, spanning en angst. Maar ze zijn niet de waarheid. Je negatieve emoties vertellen je niets over je toekomst, over wat anderen van je denken, of over wie jij bent als persoon. Ze vertellen je alleen wat je daarover gelooft. Ze nodigen je uit om wakker te worden uit de ban van je denken.

Als je persoonlijke denken tot rust komt, klaart je geest op. Dan kun je je ‘zijn’ voorbij alle verhalen van ‘ik’ ervaren. Je onvergankelijke, onveranderlijke spirituele essentie. Als de beperkende verhalen wegvallen, ben je vrij.

Het is normaal om van tijd tot tijd angst, onzekerheid of stress te ervaren. Dat hoort bij menszijn. Maar het is niet de bedoeling dat dit soort gevoelens je vrijheid beperken. Dat je je leven laat domineren door de angst voor de toekomst, voor afwijzing, voor het oordeel van anderen, door ergernis, boosheid, of verdriet.

We zijn niet op aarde om onze negatieve ervaringen te fiksen. Niemand is gebroken, stuk of imperfect. We hoeven onszelf niet te optimaliseren of repareren. Wij zijn hier om te leren hoe je kunt leven vanuit liefde, vertrouwen en vrijheid. Door te begrijpen hoe ons brein werkt. Door onze emoties te aanvaarden en accepteren. En door de focus van ons bewustzijn te verleggen. Van doen en denken naar zijn. Van het ego naar de spirituele essentie.
Ik ben zo dankbaar voor het inzicht dat alle beperkingen die ik geloof uitsluitend iets zeggen over mijn gemoedstoestand! En ik ben zo dankbaar dat ik andere mensen mag helpen herinneren aan hun innerlijke heelheid en vrijheid.

Bijvoorbeeld Hilda, die te midden van zware chemokuren vooral veerkracht en vertrouwen ervaart. En Annelies, die hetzelfde ervaart tijdens een heftige scheiding die haar van al haar zekerheden lijkt te beroven. En Hans, die niet meer bang is voor zijn angstaanvallen. En Marlies, die me van de week schreef: ‘Hier gaat het best goed eigenlijk, zeker gezien het feit dat het midden in de winter is, donker en koud, en we in een lockdown zitten. Het inzicht dat alles altijd verandert en dat mijn geluk niet van uiterlijke dingen afhangt is heel fijn, ik ben heel blij dat ik vorig jaar de driedaagse bij jou heb gevolgd!’

Ik kijk ernaar uit om komend jaar weer inzichten te delen en uit te wisselen. In gesprekken en tijdens opleidingsdagen met mooie mensen. En om mooie nieuwe trainingen en ander aanbod te maken. Wie weet kom ik jou wel een keer tegen. Je bent van harte welkom bij de 3 principes-opleiding of bij een individueel coachtraject. Ik dank je in ieder geval hartelijk voor het lezen van mijn nieuwsbrieven, en wens je inspiratie om te leven vanuit liefde, vertrouwen en vrijheid. Op naar een 2021 zonder innerlijke beperkingen!

Liefs,

Eline

3principes, sydney banks, zelfvertrouwen

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.