Skip to main content

Verbeter de wereld, begin met je ‘grounding’!

Inzicht in de 3 principes helpt mensen om te leven vanuit vertrouwen, openheid en veerkracht. Om zich te verzoenen met hun eigen menselijkheid en die van anderen. Om met compassie en begrip door het leven te bewegen. Om vanuit helderheid te reageren op omstandigheden die moeilijk en ingewikkeld lijken.

Hoe kan dat? Omdat deze principes een compleet ander mensbeeld aanreiken. Een mensbeeld dat de spirituele essentie van het bestaan van de achtergrond naar de voorgrond haalt. 

Het voelt als een geschenk als je het perspectief van de 3 principes aangereikt krijgt. Als je gaat kijken in de richting van je essentie die te ervaren is voorbij je persoonlijke gedachtesysteem. Want dan ga je vermoeden dat het leven je draagt en leidt. Dat je jezelf kunt ontslaan van de plicht om je ervaringen te controleren. Dat je niet langer hoeft te vechten, fiksen en streven. Je begint te zien dat je kunt ontspannen in je zijn.

Dit moeten anderen ook weten!

Als je dit zelf gaat zien, kan dat het verlangen oproepen om dit perspectief aan anderen aan te reiken. Je gunt het anderen om te zien wat jij gezien hebt. En dat roept vervolgens meteen allerlei onzekere gedachten op. Want hoe doe je dat dan? Kun je dat wel? Waar begin je?

Het begint bij jezelf en de gevoelens die je de wereld inbrengt. Die doen ertoe.

  • Hoe meer jij zelf ziet dat je onlosmakelijk verbonden bent met de eenheid, hoe meer verbinding je de wereld inbrengt.
  • Hoe groter je inzicht in de heelheid van je eigen wezen, hoe makkelijker je de heelheid in de ander kunt ziet.
  • Hoe meer vertrouwen je hebt in je eigen vermogen om nieuwe inzichten te krijgen, hoe meer je vertrouwen in anderen toeneemt.
  • Hoe meer je ziet dat alles wat je denkt een interpretatie is, hoe minder behoefte je hebt om anderen te veroordelen of te veranderen als zij de dingen anders zien.

Naarmate je eigen begrip toeneemt, wordt het makkelijker om met je aandacht aanwezig te zijn bij anderen en echt naar ze te luisteren. Om hun unieke vorm te waarderen, en om ze met compassie en vriendelijkheid tegemoet te treden.

Het begint met je ‘grounding’

Door je eigen inzicht sta je positiever, opener en liefdevoller in het leven, en daarmee heb je impact op anderen. Als die ander voelt dat hij mag zijn wie hij op dat moment is, ontspant hij. Dan openen zijn hart en geest zich, en kan hij ontvankelijk zijn voor nieuwe inzichten.

De 3 principes aanreiken aan anderen, begint daarom bij je eigen ‘grounding’ of aarding. Vandaaruit kun je anderen uitnodigen om met jou mee te kijken in de richting van onze spirituele essentie. Door te delen wat je zelf gezien hebt. Wat heeft gemaakt dat jouw ervaring van het leven is veranderd sinds je in deze richting bent gaan kijken.

Inzicht in de 3 principes ontsteekt als het ware een licht in jezelf. Zodra het begint te schijnen, breng je dit licht de wereld in.

Vormgeven aan je verlangen om de 3 principes te delen

Misschien voel je het verlangen om dit licht in een vorm te gieten. Om de 3 principes aan anderen aan te reiken. In je rol als begeleider, coach, leraar of wat dan ook. Dat is geweldig! Voel je dat verlangen? Dan is de 3 principes-opleiding voor coaches en facilitators misschien interessant voor jou.

De opleiding neemt je mee op een ontdekkingstocht naar de aard van het bewustzijn en de menselijke ervaring. In de loop van negen maanden verdiep je je inzicht in de universele principes die de menselijke ervaring van moment tot moment mogelijk maken.

Het doel van deze ontdekkingstocht is niet om je concrete handvatten te geven om je inzicht in de 3 principes te delen. Dat is niet mogelijk, want het gaat hier niet om een methode. Je kunt de principes niet toepassen.

De opleiding helpt je om de ruimte te ontsluiten waarin inzicht zich ontvouwt en verdiept. In die ruimte zal je ook je eigen unieke stem vinden, en je vermogen om je inzicht op jouw manier te delen, in je eigen woorden.

Nieuwsgierig? Hier vind je meer informatie over de 3 principes-opleiding voor coaches en facilitators. Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten: info@elinesluyscoaching.nl / 06-28714476. Of plan hier meteen een afspraak in mijn online agenda voor een vrijblijvend gesprek.

3popleiding, 3principes, coachopleiding, eenvoudigerleven, geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.