Skip to main content

Eenvoudiger leven

Eenvoudiger leven, innerlijke rust, verbinding; wie verlangt er niet naar? We zoeken in vele hoeken, maar zoeken we op de juiste plek?

Er worden talloze concepten aangereikt voor een eenvoudiger leven, maar helpen die ons ook echt?

Of is het veel eenvoudiger dan we denken?

Ik denk het wel. Rust, eenvoud en verbinding zijn niet te vinden in de wereld van concepten, maar in de ruimte voorbij het conceptuele denken in jezelf.

Wanneer verlangen we naar rust? Als ons bewustzijn in beslag wordt genomen door onrustig, geconditioneerd denken.

Onze ervaring is dan gekleurd door het filter van onze persoonlijke concepten, overtuigingen en gedachtepatronen. We projecteren oude angsten en pijnlijke herinneringen op wat zich voordoet. Hoe harder we nadenken, hoe vaster we komen te zitten.

We hoeven op zulke momenten niet koortsachtig te zoeken naar antwoorden, oplossingen, of verlichting. Dat werkt niet. Onrustig, troebel denken kan geen rust en helderheid voortbrengen.

Rust en eenvoud ontstaan als je onrustige denken weer tot rust is gekomen. Je kalme geest is de bron van je welbevinden. Daar, in de ruimte voorbij het conceptuele denken, vind je wat je zoekt. Je bewustzijn is vervuld van innerlijke rust en welbevinden als het niet in beslag wordt genomen door onrustig denken.

Stress en onrust hoeven niet bevochten, overwonnen of opgelost te worden. Stress en onrust nodigen je uit om voorbij de concepten te kijken. Om je denken met rust te laten, en je blik te richten op de ruimte voorbij de concepten. Hij is altijd toegankelijk. De bron zit in jezelf. Je bent hem zelf.

3principes, eenvoudigerleven, geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.