Eenvoudiger leven

Eenvoudiger leven, innerlijke rust, verbinding; wie verlangt er niet naar? We zoeken in vele hoeken, maar zoeken we op de juiste plek?

Er worden talloze concepten aangereikt voor een eenvoudiger leven, maar helpen die ons ook echt?

Of is het veel eenvoudiger dan we denken?

Ik denk het wel. Rust, eenvoud en verbinding zijn niet te vinden in de wereld van concepten, maar in de ruimte voorbij het conceptuele denken in jezelf.

Wanneer verlangen we naar rust? Als ons bewustzijn in beslag wordt genomen door onrustig, geconditioneerd denken.

Onze ervaring is dan gekleurd door het filter van onze persoonlijke concepten, overtuigingen en gedachtepatronen. We projecteren oude angsten en pijnlijke herinneringen op wat zich voordoet. Hoe harder we nadenken, hoe vaster we komen te zitten.

We hoeven op zulke momenten niet koortsachtig te zoeken naar antwoorden, oplossingen, of verlichting. Dat werkt niet. Onrustig, troebel denken kan geen rust en helderheid voortbrengen.

Rust en eenvoud ontstaan als je onrustige denken weer tot rust is gekomen. Je kalme geest is de bron van je welbevinden. Daar, in de ruimte voorbij het conceptuele denken, vind je wat je zoekt. Je bewustzijn is vervuld van innerlijke rust en welbevinden als het niet in beslag wordt genomen door onrustig denken.

Stress en onrust hoeven niet bevochten, overwonnen of opgelost te worden. Stress en onrust nodigen je uit om voorbij de concepten te kijken. Om je denken met rust te laten, en je blik te richten op de ruimte voorbij de concepten. Hij is altijd toegankelijk. De bron zit in jezelf. Je bent hem zelf.

3principes, eenvoudigerleven, geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Gratis e-book Introversie bestaat niet

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over introversie, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank mijn e-book Introversie bestaat niet cadeau.

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk door te begrijpen hoe jouw ervaring van moment tot moment tot stand komt. Inzicht in dit mechanisme reik ik je graag aan in dit e-book!

Gratis e-book over de 3 principes

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over de 3 principes, kun je meteen mijn e-book downloaden. Daarna ontvang je regelmatig updates en artikelen.  

Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes en zonder stappenplannen. Maak kennis met de 3 principes!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle