Skip to main content

Vind je veerkracht

Hoe kom je aan veerkracht en vertrouwen als je vooral angst, onrust en onzekerheid ervaart? Het antwoord is simpel: door te zien dat je altijd toegang hebt tot een bron van vertrouwen en veerkracht in jezelf.

Misschien denk je nu: maar mijn probleem is juist dat ik de weg niet kan vinden naar die bron. Geef mij tips hoe ik zo snel mogelijk van mijn angst en onzekerheid afkom!

Mijn antwoord zou dan zijn: je hoeft niet van je angst en onzekerheid af. Kijk voorbij die nare emoties. Kijk naar het grote plaatje.

Wat is het grote plaatje?

Dat we geen controle hebben over het leven.

Dat het leven voortdurend in beweging en aan verandering onderhevig is.

Dat we nooit kunnen weten wat de toekomst zal brengen.

Dat we nooit kunnen weten wat gebeurtenissen in het heden in de toekomst zullen betekenen.

Dat ieder mens een unieke uitdrukking is van dezelfde levenskracht.

Dat die uitdrukking tijdelijk is, en met de dood zijn vorm zal verliezen.

Dat ieder mens het vermogen heeft om zich bewust te zijn van zijn ervaringen.

Dat ieder mens het vermogen heeft om te denken, waarmee hij in ieder moment zijn ervaring van de realiteit creëert.

Het is oké om onrust en onzekerheid te ervaren. Wees niet bang voor je emoties. Je hoeft er verder niets mee. Je hoeft alleen maar te voelen wat je in het moment voelt.

Je angst is een uitnodiging om je onrustige geest tot rust te laten komen. Om het grote plaatje weer zien. In de ruimte die dan ontstaat, vind je je veerkracht en je levenskracht.

We ervaren angst, onzekerheid en verwijdering op momenten dat we veel onrustige, onzekere gedachten projecteren op wat we ervaren. En we ervaren innerlijke rust, vertrouwen en verbinding als we weinig onrustige gedachten projecteren op wat we ervaren. Dan is onze geest helder en ontvankelijk. Dan staan we open voor het hier-en-nu. Op die momenten hebben we toegang tot nieuwe gedachten, inzichten en ervaringen.

Ook als de omstandigheden heel moeilijk lijken.

We kunnen niet voorkomen dat er gedachten opkomen die onrustig denken triggeren. Maar we kunnen het mechanisme wel doorzien. Iedere keer weer. Zodra je je realiseert dat je met je denken je onrust in stand houdt, verliezen die gedachten hun greep. We hebben allemaal het vermogen om ons over te geven aan het grote plaatje. Om telkens weer te ontspannen in onze verkramping. Om weer toegang te krijgen tot onze veerkracht en innerlijke wijsheid. Om te weten dat we belichaamde universele levenskracht zijn. Ook in tijden waarin alle zekerheden lijken te zijn weggevaagd.

In dit e-book heb ik een aantal artikelen voor je verzameld die kunnen helpen om te zien dat je altijd toegang hebt tot een bron van vertrouwen en veerkracht in jezelf. Om uit te zoomen en het grote plaatje weer te zien als je je angstig en onzeker voelt. Geen tips, maar telkens een uitnodiging om in de richting van je veerkracht en welbevinden te kijken. Ik hoop dat mijn teksten je kunnen inspireren. Je kunt het via deze link meteen gratis downloaden.

3principes, Veerkracht, vertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.