Skip to main content

Permanente innerlijke rust is niet het doel

De overtuiging dat we aan onszelf moeten werken, zit heel diep bij de meeste van ons. Zo diep, dat veel mensen de 3 principes bijna automatisch opvatten als manier om jezelf te verbeteren. Dat leidt tot troebele gedachtekronkels.

De volgende gedachtegang kom ik bijvoorbeeld tegen: ik ervaar veel onrust en onzekerheid in mijn werk/relatie/x. De 3 principes zeggen dat ik nooit mijn omstandigheden ervaar, maar alleen mijn gedachten over die omstandigheden. Als ik het niet naar mijn zin heb, dan moet ik dus proberen de 3 principes beter te begrijpen. Als dat lukt, zal ik geen last meer hebben van onvrede in mijn werk/relatie/x.

Wat is het probleem met deze redenering? De 3 principes zeggen toch inderdaad dat je het leven alleen van binnen naar buiten kunt ervaren? Dat je werk je niet gelukkig of ongelukkig kan maken, of je relatie, of welke omstandigheid buiten jou dan ook? Dat klopt. Je beleving van je werk of je relatie kan volledig veranderen als je perspectief verandert. Hoe meer je ziet hoe je ervaring van moment tot moment tot stand komt, hoe groter je innerlijke rust en welbevinden. Waar je je ook bevindt. Meer inzicht in de 3 principes helpt daarbij.

Maar zien dat je geluk niet afhangt van je omstandigheden, betekent niet dat je per definitie moet blijven zitten waar je zit. Het doel van de 3 principes is niet dat je een permanente staat van innerlijke rust bereikt. De 3 principes hebben geen doel. Ze laten zien dat je op elk moment kan terugkeren naar een staat waarin je geest helder en open is. Vrij van belemmerende overtuigingen over jezelf en de wereld. Van veronderstellingen, opinies, angsten en projecties. Van de conditioneringen van je omgeving. En vrij van weerstand tegen wat je ervaart.

In die heldere, kalme staat kun je meebewegen met de stroom van het leven. Dan kun je de natuurlijke beweging volgen die je blijkbaar wilt maken. Je vecht niet tegen langer die beweging uit angst voor het oordeel van anderen, of voor wat er mogelijk fout zal gaan. Je staat jezelf toe om je hart te volgen.

Toen ik nog in loondienst werkte, ging ik door een veranderd perspectief van veel onrust naar veel voldoening in mijn werk. Puur doordat ik bepaalde zaken in een ander licht ging zien. Ik zou mijn dagen daar hebben kunnen slijten in een soort serene tevredenheid. Wetend dat mijn werkomstandigheden mijn geluk niet kunnen bepalen. Maar dan zou ik wel degelijk in verzet zijn. Er was namelijk in mij sprake van een verlangen naar vrijheid. Naar een werkend bestaan zonder vaste kaders en structuren. Naar mijn eigen ding kunnen doen. Dat was de natuurlijke beweging die in mij opwelde.

Ik had kunnen denken: nee nee, ik blijf zitten waar ik zit, want mijn omstandigheden maken niets uit! Maar ik koos ervoor om de beweging te volgen die in mij opwelde. En toen werd ik nog veel blijer?.

Nogmaals, de 3 principes zijn geen methode om jezelf of je gemoedstoestand te verbeteren. Ze laten je alleen maar zien dat helderheid ontstaat als je de illusie van controle loslaat. Dat je, voorbij alle concepten en overtuigingen in je hoofd, altijd weet wat in het moment voor jou de weg is.

En dan zijn er allerlei scenario’s mogelijk. Misschien krijg een inzicht waardoor je beleving van je relatie of je baan 180 graden draait. Je bent weer helemaal blij met je werk of partner. Dan beweeg je naar ze toe. Of je ziet dat het juist tijd is om van die baan of partner weg te bewegen. In welke richting ook, het is een stap die je neemt in alle helderheid.

Je hoeft niets aan jezelf te verbeteren als je veel onrust en onzekerheid ervaart je werk/relatie/x. Het enige wat je nodig hebt, is een helder hoofd, onbesmet door je angstige, onzekere gedachten. En naar die helderheid kun je altijd terugkeren. Is het niet geweldig om te weten dat je daarop kunt vertrouwen?


Dit is een artikel uit de serie De 3 principes delen met impact.

>> terug naar het overzicht

3 principes, flow, werkgeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.