Stop met zelfverbetering, begin met leven!

We hebben de neiging om negatieve emoties heel serieus te nemen. We zoeken in ons verleden naar de oorsprong van gevoelens die we nu ervaren. Denken dat we betere mensen zouden zijn als we die emoties niet meer zouden hebben. Menen dat we hard aan onszelf moeten werken om ervan af te komen.

Waarom? Omdat we een onjuist begrip hebben van de manier waarop onze ervaringen tot stand komen. We denken dat we onze gedachten en emoties kunnen controleren. Dat is een misverstand. Heldere buien en negatieve stemmingen wisselen elkaar vanzelf af. Dat is een volkomen natuurlijk proces.

In een slechte bui word je onzeker. Je vat alles heel persoonlijk op en verliest het grote plaatje uit het zicht. Je raakt gestrest en vervalt in ineffectieve gewoontes. Als je slechte bui voorbij is, verbreedt je perspectief zich weer. Je bekijkt de dingen met meer afstand en hebt weer toegang tot je gezonde verstand. In een goede bui lukt het je om problemen op te lossen en slechte gewoontes te doorbreken.

Het mooie is dat dit proces helemaal vanzelf gaat. Je hoeft fijne emoties niet na te jagen en slechte niet te bestrijden. Ze komen en gaan vanzelf. Negatieve emoties hebben, is een volstrekt gezond menselijk fenomeen. Er is niets mis met je, ontspan! Hoe meer je dit ziet, hoe minder bang je wordt voor je eigen onrustige gevoelens en hoe minder lang je in een slechte bui blijft hangen.

Stop met zelfverbetering, begin met leven!

3 principes, negatieve emoties, zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Gratis e-book Introversie bestaat niet

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over introversie, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank mijn e-book Introversie bestaat niet cadeau.

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk door te begrijpen hoe jouw ervaring van moment tot moment tot stand komt. Inzicht in dit mechanisme reik ik je graag aan in dit e-book!

Gratis e-book over de 3 principes

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst over de 3 principes, kun je meteen mijn e-book downloaden. Daarna ontvang je regelmatig updates en artikelen.  

Er is een manier die je helpt om veel vaker de ontspannen, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn. En om te ontspannen in de wetenschap dat spanning niet problematisch is. Een manier zonder methodes en zonder stappenplannen. Maak kennis met de 3 principes!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle