Skip to main content

Spoedcursus omgaan met introverten

Er zijn vele onderlinge verschillen tussen introverten. Sommige zijn verlegen, andere niet. Er zijn er die moeten wennen aan veranderingen, maar er zijn er ook die daar helemaal geen moeite mee hebben. Allemaal krijgen ze echter van hun niet-introverte naasten goedbedoelde aanmoedigingen en adviezen die de plank behoorlijk misslaan. Heb jij ook mensen in je omgeving die niet snappen wat het betekent om introvert te zijn?

Misschien steken ze iets op van dit filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=Pmf4T1J3rhk

Waarschijnlijk herken je jezelf in sommige scènes, en in andere minder of niet. Zoals ik al schreef: de ene introvert is de andere niet. De meesten houden er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar er zijn er ook die daar geen problemen mee hebben. Wat hen introvert maakt, is dat ze de ideeën die zij presenteren het liefst in hun eentje ontwikkelen. Veel introverten kunnen zich moeilijk afsluiten voor prikkels in hun werkomgeving, maar daar heb ik zelf bijvoorbeeld helemaal geen last van

Wat ik dan wel weer heb, zijn van die rare black-outs zoals in de scène waarin de man vraagt wat het favoriete boek is van de vrouw. Als iemand me zoiets vraagt, komt er bij mij ook niks boven drijven. Ik ben m’n hele leven al dol op lezen en heb vele, vele boeken verslonden. Maar als ik out of the blue moet zeggen welke ik het beste vind, schiet me geen enkele titel te binnen. Al die boeken lijken opeens compleet uit mijn geheugen gewist te zijn.

Ook heel herkenbaar vind ik de scène waarin de vrouw gezellig een een-op-eengesprek staat te voeren tot er een derde persoon bij komt die de conversatie volledig overneemt. Dat is me vaak overkomen, vooral toen ik jonger was.

Toen ik het filmpje had gezien, moest ik denken aan een artikel dat ik vorig jaar heb geschreven met de titel De vijf slechtste adviezen die je een introvert kunt geven. Dat kan samen met het filmpje mooi dienen als een spoedcursus Omgaan met introverten. Doe er je voordeel mee.

O ja, ik vind het leuk om te horen in welke scènes uit het filmpje jij jezelf herkent. Laat het me weten als je daar zin in hebt!

 

introversie, introvert

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.