Voor iedereen die verlangt naar meer innerlijke rust en welbevinden (dus ook voor extraverten en ambiverten!)

Het lijkt niet zo goed te gaan met ons psychisch welbevinden. Mentale stress is een wijdverbreid verschijnsel. Veel mensen kampen met gevoelens van lusteloosheid, leegte, onzekerheid, somberheid, burn-out en depressie. Bijna allemaal verlangen we naar meer innerlijke rust en welbevinden:

  • we denken dat het ons ontbreekt aan iets
  • dat we iets missen
  • in ons verlangen naar meer rust en helderheid gaan we massaal op zoek naar hulp van buitenaf
  • we melden ons aan bij therapeuten en  coaches
  • verdiepen ons in mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en zelfhulpboeken...

Dit alles in de hoop dat dit ons kan fixen of het ontbrekende stuk aanreiken.

Ik heb ook lang gezocht naar technieken en methoden waarmee ik mijn welbevinden kon vergroten. In mijn geval betekende dat vooral: speuren naar manieren om vaker mijn ontspannen zelf te zijn.

Dat was belangrijk voor me, omdat ik vaak spanning voelde als ik in het middelpunt van de belangstelling stond.  In die zoektocht kwam ik allerlei bruikbare inzichten en technieken tegen. Ik had plezier in het leren en ontdekken en het leverde me ook iedere keer weer wat op. Maar het bracht ook een bepaalde rusteloosheid met zich mee. Een gevoel van nog niet zijn waar je wilt zijn. Eigenlijk was ik een persoonlijke-ontwikkelingsjunkie. Altijd op zoek naar het volgende inzicht of model dat me verder zou brengen.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-out-paradigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

The search is over.

Want ik ontdekte dat de sleutel tot mentaal welbevinden op ieder moment voor honderd procent in jezelf ligt. En daarmee was het niet langer logisch of nodig om het buiten mezelf te zoeken. Of om te denken dat ik er nog niet zou zijn.

En hetzelfde geldt voor jou. Ook voor jou liggen innerlijke rust, helderheid, verbondenheid en zelfvertrouwen elk moment voor het grijpen. Nieuwsgierig? Lees dan verder:

Wat zijn de 3 principes?

Nou, in ieder geval geen geloof of techniek. Deze benadering biedt geen methode, aanpak of stappenplan. Het is geen voorschrift voor een beter, gelukkiger, succesvoller leven. Geen concept waar je in kunt geloven of niet. Wat dan wel? Lees verder

Waarom is inzicht in de 3 principes zo fijn?

Inzicht in deze principes brengt je in contact met je aangeboren bron van mentaal welbevinden. Ieder mens kan leven vanuit een gezonde, wijze, evenwichtige gemoedstoestand, ongeacht de externe omstandigheden! Lees verder

Wat is het verschil met andere benaderingen?

De 3 principes reiken geen tools aan om met stressvolle situaties om te gaan, maar bieden inzicht in de oorzaak van de stress die je ervaart. Lees verder

Wat betekenen de 3 principes concreet voor je leven?

Inzicht in de 3 principes helpt je om los te komen van je conditionering en om de weg naar jezelf terug te vinden. En dat is heel bevrijdend! Lees verder

Ik kan me voorstellen dat je informatie op deze pagina's nog eens rustig op een overzichtelijke manier wilt nalezen. Daarom heb ik er een e-book van gemaakt dat je kunt downloaden:

 

Een korte uitleg van de 3 principes kun je bekijken in deze video:

Eline Sluys Coaching & Training

Bij Hanz'
Hanzeplein 11-27
8017 JD Zwolle

06-28714476
info@elinesluyscoaching.nl

KvK-nummer: 53397630 

 

Contactformulier

Schrijf je in voor gratis mini-training

Als je je inschrijft voor mijn mailinglijst, ontvang je regelmatig artikelen en tips.

Ook krijg je als dank, gratis en voor niets, de mini-training Mindset 8-daagse voor introverten

Vaker de ontspannen versie van jezelf zijn, is mogelijk? Het antwoord is: ja! Dat is mogelijk en te bereiken met de juiste mindset. Een mindset voor groei. En die reik ik je aan in deze mini- training. Veel plezier ermee!

Privacyverklaring

Copyright © 2017

Eline Sluys Coaching & Training .
All Rights Reserved.

Fotografie header: Teamup Zwolle